Nanobook přehled
Mardoša (p)
Křehký příběh internetového věku. Do milostného trojúhelníku – iTom, Eliška a dívka zahalená přezdívkou 90/60/90 – vstupuje rozporuplný profesor docent Tečka, ředitel Centra pro výzkum a aplikaci nanogamie, který nejen nemocným pomáhá a odstraňuje z jejich těl nakažlivé viry, ale je rovněž posedlý touhou odstraňovat „přebytečné jedince“, kteří jsou podle něj „viry společnosti“. Digitální psík Hal (který se zatoulal) je ovšem postavou zcela kladnou… V Nanobooku je prozaicky zpracován příběh, jenž je v písních vyprávěn také na novém albu skupiny Tata Bojs Nanoalbum.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nanobook. Přihlašte se a napište ho.
Dala jsem si krásný večer s Tata Bojs a jejich lahůdečkou Nanobookem i Nanoalbem. Příjemně mě naladily a úsměvem obdařily již ilustrace na začátku knížky (a nejen tam). A dál je to celé tak nějak krásně vyladěné, veselé i smutné, od léčení k zabíjení, od IT k mraveništi, od přírody k vyspělým technologiím. A muzika na albu je taky skvělá a Jiří Schmitzer jako pan Tečka nemá chybu.
A splnila jsem bod 4 Výzvy.
Velmi příjemné překvapení. Líbivý příběh, povedené ilustrace a chytlavé album k tomu. Co víc si člověk může přát?
Ocenění knihy (1)
2004 -
Nejkrásnější české knihy roku
(Krásná literatura – 3. místo)
Kniha Nanobook v seznamech
Jak postupně objevuju Tatáče, tak bylo potřeba dohnat resty i v publikační části, takže Nanobook byl jasná volba. Když knížku pojmu jako rozšíření příběhu Nanoalba, tak lze říct, že je to takový příjemný, milý příběh, který se hezky čte a jenž není nijak čtenářský náročný. V textu jsou poměrně jasně vidět některé vzorce uplatňované v textech kapely, hlavně hraní se slovíčky a různými slovními obraty. Takže vzato kol a kolem, příjemná knížečka, ale na plné hodnocení to nebude.