Naplavené dříví
Ivo Stehlík
Kniha obsahuje autorova krátká zamyšlení nad základními věcmi člověka. Cesta ke štěstí, nutnost respektu k jinakosti druhých, problém zabíjení zvířat, odbourávání vnitřních bloků, poslední věci člověka, víra v Boha. Tím vším prostupuje láska k přírodě a k venkovu.
Přezdívka pana Stehlíka Kramerius s krosnou vypovídá hodně, jakákoliv beseda s ním také (a ještě se při ní hodně nasmějete), seznam jím vydaných knížek (včetně těch, kde je i autorem) také. A přečtením knížky plné jeho osobních zamyšlení se to všechno završuje. Těším se na všechna další setkání i knížky, ať ke čtení pro sebe, nebo k půjčování v naší knihovně : o)
Ivo Stehlík mě zaujal příspěvkem v knize Šumava domovem. Jeho pohled na život a přírodu a schopnost jej poeticky vyjádřit je osobitý a pěkný. Ne s každým pohledem souhlasím, stejně tak nemám stejnou víru, ale to vůbec nevadí, protože možná právě proto mi malá kniha zamyšlení rozšíří pohled na svět očima jiných.
A tak trochu jsem všudezdejší náplava.
2017 | Šumava domovem |
2009 | Stromy k nám hovoří |
1999 | Dřevorubecké pohádky |
2013 | Naplavené dříví |
2011 | Zpěv křídel |
Milé a příjemné čtení a knížka velikostí a váhou akorát tak do batohu, takže "putovní", jak jim říkám já... a když se s ní pak člověk na výšlapu ve chvíli odpočinku posadí na pařez a čte si v ní o lese, o stromech, o dřevu, i o těch pařezech, je mu dobře na duši.