Faja

Faja
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342817/bmid_faja-mmt-342817.jpeg 5 3496 3496

Naslouchač série

Návrat do temného světa, kde se na pravdu a naději téměr zapomnělo. Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenářského. Přátelství s kapitánem pětadvacítky je stále nové a Ilan si uvědomuje, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráčí po zemi dlouhá léta a kteří za svůj život ovlivnili mnoho dění ve světě. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její lid, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět. Klid ve sklenářských městech je ke všemu narušen, když se po mnoha generacích znovu objevuje starodávný nápis, jen krátká věta, která kdysi byla součástí svobodného sklenářského světa. Ale kdo ji píše na zdi palutulů a sklenářských ghett, když ti, kdo znali její význam, jsou dávno mrtví? Jaký příběh vypráví ta tři slova, na první pohled tak jasná, přesto nepochopitelná? Ilan bude muset čelit mnohým nebezpečím, aby odhalila význam starobylého odkazu a objevila v něm nové poselství.... celý text

lady.k
05.07.2019 5 z 5

Už aby vyšel další díl. Obě knihy jsem přečetla na jeden nádech nedalo se odejít, abych nezjistila jak je to s Ilan a muži z pětadvacítky když už se Ilan rozhodla říct kapitánovi své tajemství tak mi kniha bohužel skončila, jen doufám že to vše pro všechny dobře dopadne (jsem vždy moc ráda když vše skončí bez ztrát na životech myslím hlavních hrdinů ;))

evilunicorn
05.07.2019 5 z 5

Ano,ano a ještě jednou ano!Tady se rodí naprosto úžasná fantasy sága, která vás pohltí a už nepustí.Skvěle napsáno, hravě strčí do kapsy spoustu zahraniční fantasy tvorby.

tabaluga
01.07.2019 5 z 5

Precteny druhý díl a já už se těším na další...v knize neni žádné hluché místo, každá událost má své opodstatnění. Autorka opravdu píše velmi dobře. Hlavní hrdinka musí být hodně rozpolcena, když pomáhá lidem, které by měla nenávidět..přátelství je prostě křehký útvar, který není těžké získat, ale o to těžší si ho udrzet...tuto sérii si budu muset pořídit do knihovny...:-)

francouz
30.06.2019 5 z 5

Musím říci, že se mě tento díl líbil ještě více než ten první. To jak autorka nakládá s českým jazykem, jak staví příběh, je opravdu velmi povedené.
To jak hlavní hrdinka hledá pravdu, historii jak se nenechá odbýt, za to by se nemusel hanbit žádný dospělák, natož dospívající dvěče. K tomu je neobyčejně odvážná a velmi vynalézavá a skoro vždy najde nějaký způsob jak vyhrát nad nepřízní osudu.
Ano zejména ta odvaha, když jde pomáhat vlastně svým nepřátelům, kdy se v ní pere vzdor nad svým osudem a vzdor nad tím nenechyt nikoho zbatečně na holičkách, je to velmi silná záležitost. Hledač pravdy, to by mohlo být také jedno z jejich jmen.
Prostě krátce a stručně, na mě velmi milé čtení.

petr3567
30.06.2019 5 z 5

Naprostá bomba, už dlouho mě žádná série takto nechytla. Snad se poslední díl neopozdí, už se nemůžu dočkat.

Stradová
29.06.2019 5 z 5

Jedním dechem:-)

Korejš
28.06.2019 5 z 5

Při čtení Naslouchače jsem to měl ještě pod kontrolou ale s Fajou jsem ztrácel pojem o čase. Neskutečně promyšlený příběh. Nemám slov, dodám snad jen, že se nemůžu dočkat pokračování.

JankaV80
26.06.2019 5 z 5

Stejně jako Naslouchač, i Faja si zaslouží 5*. Je to opravdu podařený druhý díl a já jsem moc ráda, že je z "pera" české autorky. Má to děj, má to spád, příběh nemá hluchá místa. Je tam plní zvratů a hlavně je tu velmi pěkně napsáno, jak složitá může být někdy cesta k přátelství. Já už se teď moc těším na další pokračování.

x.petulaa
22.06.2019 5 z 5

Druhý díl již pro mě nebyl takovým překvapením, jako díl první (pochopitelně). Již jsem věděla, co očekávat, takže jsem jí nepřečetla na první zátah, jako Naslouchače, ale přesto hodnotím nejvyšším počtem hvězdiček. Příběh byl zase moc poutavý, pěkně čtivě napsané, oceňuji jednoduchý styl, přesto propracované zápletky. V tomto díle už jsem ale na hlavní hrdinku měla místy vztek, což jsem ale ocenila, jelikož nemám ráda černobílé variace, kde je hodně naivní dobro a brutální zlo, tahle jsem byla ráda, že hlavní hrdinka není právě jen to naivní dobro :) a to stejné o nastereách.

Lady Greystoke
20.06.2019 5 z 5

Co nám tato kniha říká? Že možná ne vše je tak jak to vypadá, že i to největší zlo lze páchat s čistými úmysly, že některé chyby se možná dají napravit, že přátelství je to nejkrásnější v životě ale někdy je složité ... Ovšem bylo to kruté ukončit knihu v tom nejnapínavějším místě.

allebra
16.06.2019 5 z 5

Tento žánr čtu opravdu jen zřídka, na základě výborných recenzí či doporučení, ale už u Naslouchače jsem byla velmi příjemně překvapená. Druhá kniha „Faja“ mě zaujala ještě více. Byla čtivější, akčnější, žádná pasáž tam nebyla navíc. Takže se těším na Nastereu a s chutí si přečtu i případná další pokračování. Doporučuji, tato série určitě stojí za přečtení.

Koukol
16.06.2019 5 z 5

Naslouchač se mi hodně líbil, u Faji jsem byla nadšená. Akce střídá akci, žádná zbytečná omáčka okolo. Asi nejvíc se mi líbila ta část, kde Ilan s kapitánem spadli do černosklenitového dolu a našli k sobě zase cestu. Netrpělivě očekávám Nastereu. Po delší době konečně fantasy, která mi vězí v hlavě. Je to kouzelná knížka.

eliska3098
14.06.2019 5 z 5

Jak už jsem psala u Naslouchače, nedalo se odtrhnout. Krásně psané bez zbytečných hluchých míst.

helenkan
09.06.2019 5 z 5

I tenhle druhý díl se mi moc líbil. Skvělé pokračování fantasy příběhu. Teď mě jen mrzí,že musím čekat tak dlouho, než vyjde poslední díl. Zvláště po tak napínavém konci. :-)

7944
09.06.2019 1 z 5

Tato kniha u mne vzbuzuje rozporuplné pocity. Jednak vysoké pětihvězdičkové hodnocení je zarážející. Že tento příběh zvedne takovou nadšenost mně překvapilo. A naopak to, že mne nijak nepohltil. Nepodařilo se mi začíst, ani nijak vcítit do postav, jako by bylo vše nějak moc plytké. Zřejmě to není můj šálek kávy.

Sarajana
07.06.2019 5 z 5

naprosto skvělý příběh, který mě pohltil

Maevie
07.06.2019 5 z 5

Petra Stehlíková už prvním dílem dokázala, že kvalitní fantasy může vzniknout i v našem malém českém rybníčku. A vysokou laťku udržela i v druhém díle. V něm sice trochu sklouzává ke klišé nepřekonatelné a výjimečné hlavní hrdinky, na druhou stranu její osobnost nestaví na piedestal a nechává jí cloumat pochybnostmi a výčitkami. Faja také celkově vyznívá kompaktněji než úvodní díl série, kde se prvky fantasy a sci-fi spíše chaoticky mísily, než aby se doplňovaly. Dávám tedy pět hvězdiček a netrpělivě čekám na třetí díl.

Lunox
02.06.2019 5 z 5

Bombastické pokračování již bombastické jo příběhu. Co dodat? Něco takového si prostě MUSÍTE přečíst!!!

Mateo67
31.05.2019 5 z 5

Dávám pět, i když Naslouchač by si v tomto případě zasloužil aspoň šest. Ale pro tuto knihu by čtyři byly málo. První půlka knihy mě trošku zklamala. Strašně mi chyběl svét sklenářů, protože nížiny mě nijak zvlášt neoslovily. A lidé v nich mi nebyli vůbec blízcí a sympatičtí. Ale tajemství kolem kapitána, jeho tajemná minulost, to jiskření (nemyslím milostné) mezi ním a Ílan a neustále rostoucí sympatie ke většině z pětadvacítky vše napravily. No a druhá půlka, to už zase byla jízda!!! Nekupuji si domů mnoho knih, o to víc jich čtu, ale na Naslouchače a Faju čeká čestné místo.

EllenQa
29.05.2019 5 z 5

Pořád nemůžu uvěřit, že tak dobrý příběh stvořila česká spisovatelka. První díl mě nesmírně bavil, ten druhý mi sice ze začátku přišel slabší, ale druhá polovina mi to bohatě vynahradila! Nesmírně se těším na další díl a doufám, že bude stejně dobrý, ne-li lepší, než předchozí dva! P.S. Tahle fantasy série se nejspíše umístí na vrchních příčkách mého pomyslného žebříčku.