Mesto kostí

Mesto kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403629/mid_mesto-kosti-yLM-403629.jpg 4 3606 3606

Pätnásťročná Clary Frayová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

City of Bones, 2007

ZuzánieI.
26.10.2016 5 z 5

uzasny uzasny uzasny.... ve tomhle svete se mi fakt moc dobre travil volny cas :3 pro ctenare s bujnou fantazii, no spise hlavne pro ctenarky, je to nadhera

Saracool
24.10.2016 5 z 5

WOW! Tato kniha se autorce velmi povedla. Nemám jí co vytknout :) Už se těším, až si přečtu Město z popela.

RiverSong
22.10.2016 5 z 5

Super kniha, nevím, co víc dodat. :)

AbigailM.M.
17.10.2016 5 z 5

Tahle kniha je jedna z těch dobrých, co stylu psaní týče. Popisy se autorce povedly a příběh je poutavý. Tahle serie je boží. A autorčin styl mám hodně ráda =)

dee95
17.10.2016 4 z 5

Knihu jsem četla bohužel až na základě filmu, ale i přesto mě dokázala napnout a velmi zaujmout. Není to sice bůh ví jaké spisovatelské umění, ale v době přeslazených upírků stylu Edwarda Cullena je to příjemná změna. Kniha se četla příjemně a určitě hodlám pokračovat dalšími díly.

eva4036
03.10.2016 4 z 5

S touhle knížkou jsem dlouho váhala, jestli si jí mám přečíst a nebo ne, ale nakonec jsem si jí přečetla a příběh mě tak upoutal, že jsem se rovnou pustila do dalšího dílu. Styl autorky psaní mi vůbec nevadil, spíš naopak díky němu se mi knížka četla pohodově a mile ráda se k ní jednou za čas vracím :)

misamiska
02.10.2016 4 z 5

Podle ohlasů na knihu jsem si nejdříve myslel, že to bude skvělá kniha plná dobrodružství. Jakmile jsem ji však začal číst, můj názor se změnil. Autorka měla pro mě nepříjemný styl psaní. Přišlo mi to na úrovni slohu na střední. Po začtení jsem však opět změnil názor. Jejímu stylu psaní jsem velmi rychle přišel na chuť. Kniha měla neočekávané zvraty, ale některé na některé události jsem čekal třeba celou stranu, protože bylo očividné, že se něco takového stane. Zkrátka to byla báječná kniha se skvělou zápletkou a už se těší až začnu číst další díl, ale kvůli mým počátečním pochybám kniha nedostane plný počet hvězdiček.

Kelen30
02.09.2016 4 z 5

Knížka se mi líbila hodně. Skvělý nápad, spisovatelka má dobrý styl psaní, takže jsem se rychle začetla a knížku jen s nelibostí odkládala a pak jsem se k ní s radostí vracela. Postavy jsou fajn, ze začátku to vypadalo na další milostný trojúhelník,ale třeba se ho nakonec dočkáme,kdo ví? Příběh byl skvělý,ale něco mi tam chybělo. Vadilo mi na tom to,že se to celé odehrávalo jen v jednom městě.V podstatě pořád na jednom místě. V přečtení druhého dílu mi to však nezabrání a tak se do něj hned pouštím.

Jekysek
25.08.2016 4 z 5

Přiznávám, přestože tahle série byla v mém seznamu na čtení už dlouho, jako první jsem viděla film. A jsem za to ráda. Nejen, že mě blonďatý Jace dokonale nabudil ke čtení, ale hlavně bych pak film neskousla. Protože kniha se o tolik liší.
Město z kostí mě oslovilo hned od začátku, hlavní hrdinka mi nelezla na nervy (narozdíl od filmu) a ostatní postavy byly také skvěle vykreslené. Prostředí zajímavé, nápad suprový (bála jsem se, že to bude něco jako HP).
Příběh odsýpal a já po čtyřech hodinách knihu zaklapla.
Neskutečně se těším, až si přečtu další díl.

SamDarkness
23.08.2016

@HannaFuchs Velmi děkujeme za spoiler! :(
Někteří čtenáři si sem chodí pro inspiraci, ještě než začnou číst knihu, takže opravdu není vhodné psát do komentářů rozuzlení knihy nebo nějaký důležitý bod knihy, který má přijít až ke konci.

Adel13
22.08.2016 3 z 5

Musím přiznat, že vžít se do děje mi nedělá nejmenší problém, ale tady mi to bohužel dělalo. Ačkoliv jsem si ze začátku myslela, že bude tato série patřit mezi moje oblíbené knížky, tak si nejsem jistá, zda v budoucnu vůbec sáhnu po dalším díle. Musím však uznat, že námět byl vcelku dobrý, ale bohužel mi kniha nějak nesedla. A musím přiznat, že v tomto případě se mi daleko více líbil film, na který jsem jednoho dne náhodou narazila v televizi. A to většinou nesnáším, když je něco zfilmovaného, vzhledem k tomu, že tam vždy hodně částí chybí nebo si tam nějaké přidají a nebo je to celé změněné. Možná, že právě film bude mým důvodem, proč sáhnu po druhém dílu, jelikož druhý díl filmu prý bohužel nebude.

Alex.Barunka
20.08.2016 2 z 5

Cassandra Clare mě tedy svojí první knihou série Nástroje smrti nepřesvědčila, takže po druhém díle rozhodně hned nesáhnu. Co mi vadilo byla předvídatelnost, neoriginalita a nedomyšlenost. Svět lovců stínů pro mě nebyl dostatečně nosný a prokreslený.
Doporučuji spíše mladším čtenářům.

Knihontýnka
19.08.2016 2 z 5

Přišlo mi to (nebojím se použít již zlidovělý výrok VK) takové falešné a prázdné. Ale každý máme rádi něco jiného a základní kostra příběhu je docela kost. Jen to provedení pokulhává.

Ashinka
13.08.2016 4 z 5

Kniha je plná akce od začátku až do konce. Zprvu mě sice moc nenaplňovala, protože byla viditelně psána pro dětské čtenáře a v některých částech měla nedomyšlenou logiku. V průběhu ale začala autorka používat odvážnější scény a popisy. Celkově to vypadalo, jako by autorsky rostla s knihou. Nakonec příjemně překvapila, sice očekávanou, ale strhující pointou. Musím knize uznat, že i po přečtení si nejsem jistá, jestli závěr nebyla jedna velká lež.

annamc
09.08.2016 4 z 5

Hele bylo to dobrý.Byli chvíle ,kdy mě kniha nebavila a bylo to dost zdlouhavé,ale taky chvíle(hlavně hádky;)kdy jsem se nemohla odtrhnout.Bylo tam spousta zvratů událostí které jsme opravdu nečekala!Ano,doporučuju!:D;)

Leiko
05.08.2016 1 z 5

Knihu jsem nedokázal dočíst za upíří doupě. 90% věcí pochází z Twilight nebo Harryho Pottera. Asi nejsem cílovka.

Aredhelka
02.08.2016 2 z 5

Od knihy jsem rozhodně očekávala mnohem více, ale nemohu říct že by byla nezajímavá či nudná. Kniha má své kouzlo, bohužel mě to však vyloženě nenabudilo na to, přečíst si další díly.

2Moonlight2
08.07.2016 5 z 5

Tahle kniha se mi líbila už od samého začátku. Film jsem viděl dříve a měl jsem ho rád, ale po přečtení ten film nemám tak rád. Autorka umí překvapit a překvapila mě, přestože jsem viděl film, moc jsem si na něj nepamatoval, ale při čtení se mi něco vybavilo. Doufám, že mě překvapí druhý díl tím, že nebudou Jace a Clary sourozenci! :D

Babsie
15.06.2016 4 z 5

Skvělá série! Velký mínus, a snad jediná věc co se mi nelíbila byly ,,démoni" pro mě příšerky které se do young-adult fantasy příliš nehodí. Jinak úžasná charakteristika a vývoj postav, to mě na knize zaujalo a bavilo nejvíc, myslím že jsem ještě nečetla knihu kde by mě postavy tolik bavily. Jelikož ironie je moje rodná řeč, humor příběhu se mi velice líbil a díky tomu se mi taky dobře četla. Několikrát jsem se od srdce zasmála. Samozřejmě byly knihy této série celkově dobře napsané. Napínavý děj, skvělé postavy, vtipné, zajímavé, spousta zvratů... Myslím že jedna z nejlepších sérií! Krásný dojímavý konec. Občas předvídatelné, občas trochu zvrácené ale to byly opravdu maličkosti.. Hned se chystám na další sérii od autorky.

Jančislava
13.06.2016 3 z 5

Mám tyto knihy ráda, ale je lehké při jejich psaní zklouznout k lacinosti, což pro mě kniha minimálně do půlky byla. Někkteré situace a dialogy byly dost předvídatelné a postrádaly jiskru, někdy byly až trapné a zbytečné. Když se vydali do upířího doupěte, měla jsem chuť knihu zaklapnout. Vydržela jsem a jsem ráda, že jsem dočetla. Závěrečné rozuzlení mě překvapilo částečně neb některé věci byli evidentní. I když vím, že nejsem cílová skupina, tak se mi kniha celkově líbila. Jestli budu číst další díl, nevím, uvidím jestli bude v knihovně.