Mesto kostí
Cassandra Clare (p)
Nástroje smrti / Nástroje smrteľníkov série
1. díl >
Pätnásťročná Clary Frayová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Slovart (SK)Originální název:
City of Bones, 2007
Výborná knížka, už abych přečetla další díly. Jsem napnutá jak to dopadne mezi Jacem a Clary :D
Není lehké zjistit, že žijete ve lži, poznat svět, který je celou dobu všem na očích. Velice zajímavá knížka plná příšer, nebezpečí a lásky.
Začátek byl celkem nuda, až po 30ti stranách se to rozjelo. Sice bylo na přebalu knihy napsáno od 13 let, ale moc mi to nepřišlo. Bylo tam docela dost vtipů, hlavně Jace a jeho stěry :DDD. Tahle kniha rozhodně stojí za přečtení, ať je vám 12 nebo 15 a více let. :)
Ze začátku jsem si tou knihou nebyla jistá, ale po prvních stránkách jsem se pomalu zamilovávala do hlavních postav. Nejvíce mě zaujal zajímavý konec, který jsem vůbec neočekávala. Příští díl určitě zhltnu jako malinu. :))))))
Fantasy, ale taková.. dětsko-dospělá.
Děcka v klubu, sex, vraždy...duchové...hm tyhle knihy utváří dnešní mládež a to si myslím není dobře.
Nevím co se četlo před rokem 2000, ale já četla Káju Maříka a poté Pottera. Už tam se mi nelíbila přítomnost tak strašného zla a vražd u tak malého děcka.
Nemám totiž ráda prolínání těžkých témat, které jsou na bedrech dětí.
Takže nedočteno a hodnocení? Hm znáte to...co poškozuje čistotu děcek a navíc se to nedá číst, tak má hodnocení jen jedno.
Tahle kniha mě naprosto dostala do kolen!!
Strašně moc jsem si zamilovala postavy(hlavně Jace-jeho hlášky to prostě zabíjely :D) a styl autorčina psaní mi parádně sedl. V knize jsou krásně popsané charaktery postav a prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Na knize se mi obzvlášť líbí že příběh není jen o jednom hrdinovi který ho prožívá, ale je jich tam hned několik a my můžeme sledovat jak se jejich příběhy vzájemně prolínají.
Občas se člověk při čtení zasměje, následně kulí oči co to na něj autorka zase vybalila a v neposlední řadě dumá nad tím, k čemu celý tento příběh asi směřuje...jak to asi celé dopadne.
No jakmile jsem se dostala ke konci, přišel doslova šok(kdo četl tak určitě tuší o čem mluvím...) a já se tak naštvala že tohle autorka udělala, že jsem hned musela rozečíst druhý díl abych veděla jak se to bude vyvíjet dál. Zkrátka jsem byla úplně mimo když jsem tuhle knihu dočetla...
Možná se někomu bude zdát moje chvála přehnaná ale myslím si že tahle kniha si tu chválu zkrátka zaslouží :) Kdybych mohla, dám jí klidně 50 hvězdiček :D
Kniha vôbec nepatrí medzi moje obľúbené a vyhľadávané žánre, ale vďaka projektu Knihobežník som sa k nej dostala a odhodlala k prečítaniu. Konečný výsledok? Páčila sa mi!
Vášně skvela kniha, Clare je úžasná spisovatelka. Děj je úžasný a místy komplikovaný, ale zajímavý. Mám už celou sérii za sebou a rozhodně nezklamala :)
Kniha mě celou dobu bavila. Ze začátku jsem si nemohla vůbec zvyknout na er-formu, ale časem už to bylo lepší a velmi čtivé.
Děj byl od začátku do konce napínavý a určitě si i časem přečtu ostatní díly. :)
Bohužel jsem to moc ani nemohla dočíst. Další nová pravidla v novém fantazijním světě už asi nezvládám. Už jich asi bylo na mě moc.
Dlouho jsem se odhodlávala se do nich pustit, ale nevím proč, jelikož to bylo vážně skvělé!
Pro mě jednoznačně zklamání. Začátek nebyl špatný, nicméně postavy jakési takési nic moc. Naprosto nezajímavé, nesympatické, občasně hloupé. Námět takový plochý, měla jsem velký problém se začíst, zbytečně dlouhé a roztahané. A upíry a vlkodlaky prostě pořád nějak skousnout nedokážu. Taková ta knížka, od které si přečtete vždy dvě až tři stránky když se jdete po ránu vy*rat.
Kniha je velmi chytlavá, navzdory tomu, že po shlédnutí filmu jsem si řekla, že to číst fakt nepotřebuju. Příběh, děj, postavy, jejich svět.... vůbec nic z toho mě nezajímá, ale přesto čtu dál. Nevím proč. Snad to dočtu.
Přiznávám, že jsem jako první viděla film a až potom jsem se rozhodla přečíst si knihu. Hned ze začátku byla knihaa jiná než film. Neřikám, že byl film špatný, ale většinu vynechali a to je škoda. Líbí se mi nápad, že se dva světy prolínají. Kniha je opravdu chytlavá a pohltila mě. Opravdu doporučuji.
Musím se přiznat že nejprve jsem viděla fim a velmi se mi líbil, proto jsem se hned s chutí pustila do knihy. Po pár stránkách mi došlo, že film se s knihou shodoval jen v pár komponentech. Přesto mě kniha naprosto vtáhla do děje. Byla tak napínavá, že jsem od prvního dílu přešla plynule v další...proto dávám pět hvězd
Nápad hezký, postavy mi ale přišly strašně nedodělané. Neuměla jsem se do toho pořádně vžít... A proč to mezi Jacem a Clary muselo takle bejt?! Mohli být moc hezký pár. Jinak, Jace, kterého jsem na začátku vnímala úplně jinak, svými egoistickými hláškami zabíjel :D A to s Alekem mě zarazilo. A Valentýna nesnáším. A těším se na další díl. A to je asi všechno.
zfilmováno nadpřirozené bytosti andělé démoni pro mládež lovci stínů pro dospívající mládež (young adult) zfilmováno – TV seriál
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Úžasná kniha o utajovaném světě, lásce a lži. Výborná kniha, které mohu vytknout jen jedno: nedalo se od ní odtrhnout.