Mesto kostí

Mesto kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403629/mid_mesto-kosti-yLM-403629.jpg 4 3603 3603

Pätnásťročná Clary Frayová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

City of Bones, 2007

Kulivlad
03.01.2020 3 z 5

Četla jsem od autorky sérii Pekelné stroje, které byli úžasný. Ačkoli mě prostředí New Yorku moc nelákalo do knihy jsem se pustila. Kniha mě bavila a chystám se pustit do dalších dílu.

Dolikcek
03.01.2020 5 z 5

Velice čtivá kniha.

DreamerX9
31.12.2019 5 z 5

Nečekala jsem, že mě kniha tak zaujme a ačkoliv upíři, vlkodlaci, víly nejsou až tak originální propojení těchto světů originální bylo a Jace a Clary co by bylo za knížku bez té romantiky? :D

Ďumbierka
30.12.2019 5 z 5

Knihu som prečítala znovu, teraz však v slovenskom jazyku a v novom vydaní. Som nadšená, ešte viac, ako pri prvom čítaní. Úplne som prepadla Tieňosvetu a všetkému s ním spojeným... výborná kniha a určite nielen pre mládež. Myslím, že zaujímavé veci v nej nájdu aj staršie ročníky a ja teda naozaj potrebujem vedieť, kam sa príbeh posunie...
Teším sa na druhý diel.

Mitchie_95
22.12.2019 5 z 5

Kniha "Město z kostí" je přesně ten typ příběhu, který mě vtáhne do sebe. V jedné chvíli sedím doma v houpacím křesle u své knihovničky s lampičkou a teplým čajem a v další chvíli se ocitám v New Yorku v Institutu ve velké knihovně společně s Clary, Jacem, Hodgem a ptákem Hugínem, alias Hugo. V momentech, kdy se stane něco neskutečně nebezpečného a dechberoucího, tak sama zapomínám dýchat a mrazení mě provází téměř každou druhou kapitolou jako kdyby to byla součást u takového čtení. A chraň Bůh toho, kdo si dovolí mě oslovit při čtení takového příběhu. To jsem pak schopná být velice nepříjemný tvor, protože komu by se taky líbilo kruté vytržení z magického světa zpět do reality, kde je mimochodem původně teplý čaj nyní totálně studený a vaše tělo tak zkroucený, že už ani nevíte, jestli se z dané polohy ještě někdy dostanete. Ale především, je tu ta běžná a fádní realita a příběh, který Vás tak pohltil a zabavuje na chvíli zmizí, než máte zase možnost se ponořit zpět. Nejsem z těch, co potřebují jakýsi silný novodobý příběh ze světové edice k užití si četby. Jsem z těch, kterým stačí taková "praštěně romantická" fantasy kniha a máte ode mě pokoj na celý den. A ještě si ten den navíc nejvíc užívám.

Annie31219
08.12.2019 5 z 5

Úžasná kniha, kterou jsem kdykoliv přečetla. Celá sada knih je dokonalá a pokaždé co jsem přečetla jednu knihu, chtěla jsem hned vzít další a dozvědět se víc. Naprosto ta kniha Vás dokáže pohltit a vžít se do role hrdinů. Seriál (který jsem nedávno dokoukala), který vznikl díky C. Clare, se mi velíce líbil. Jen si přečtěte celou sérii!

Calla2002
29.11.2019 3 z 5

Je to dobrý, ale nemá to na pět hvězdiček. V některých chvílích jsem zalapala po dechu, ale tak to je asi všechno, co tam bylo nějak více záživné. První jsem viděla film, a celkem mě překvapilo, že krom pár maličkostí (třeba jako ta scéna v upířím doupěti, nebo vzhled Clary), to bylo filmu opravdu podobné, to se nestává.

crazyslunicko
17.10.2019 2 z 5

Bohužel neoslovilo. Opravdu je to četba pro mladší ročníky. Prvně jsem si přečetla sérii pekelných strojů a tam jsem se asi namlsala. Tato série je opravdu o dětech a není tam takové to jiskření a napětí. Knihu jsem přesto všechno přečetla. Tak nějak jsem čekala, že se to od půlky rozjede rychlostí blesku a bohužel to se nestalo. Škoda... Další knihy ze série číst nebudu.

Mečounka
13.10.2019 4 z 5

Je to super příběh, jediný, co se mi nelíbil je překlad jména Magnuse Banea. Krasomil Pohroma mi přijde dost dětské a nehodí se sem.

LeeSungji
06.09.2019

Jelikož jsem první viděla film a seriál, tak to nemůžu hodnotit objektivně. Hodně věcí, je v knížce úplně jinak, ale i tak ji miluju a četla bych ji pořád dokola. Je zajímavá, čtivá a naprosto vás pohltí. Pokud máte rádi fantasy s lehkou romancí, tak je to ta pravá knížka.

Aggie.
04.09.2019 4 z 5

Velmi dlouho jsem otálela s přečtením této série, počet knížek mě trochu děsil a stále děsí, ale po shlédnutí seriálu (nejdřív jsem koukala spíš z legrace) jsem si chtěla přečíst knižní předlohu a nakonec mě to docela chytlo a určitě si přečtu pokračovaní. A prostě musím zmínit, jak moc bych si přála mít Clariny kapsy. Jí se tam vejde všechno!

DannyLady
30.08.2019 3 z 5

Nástroje smrti (potažmo Shadowhunters) opravdu miluji a dostat se ke knihám byla naprostá povinnost. Konečně jsem našla čas a po víc jak roce je vyndala z knihovny a pustila se do nich. Kdybych neznala film nazpaměť, určitě bych knihu ohodnotila lépe. Byla čtivá, postavy sou úžasné, krásně udělaný svět stínů a autorka to má promyšlené. Nic mě ale na knize nedokázalo moc překvapit, bylo to jen čekání na to, až se stane to, co vím, že se stane. Další díly ale budou doufám už lepší, protože nemám filmovou předlohu a seriál jsem viděla už před delší dobou. Už se těším na pokračování.

DancerAnnBooks
29.08.2019 5 z 5

Knihu jsem si velice oblíbila . Už velice dlouho se snažím sehnat 2. díl , ale stále se mi to nedaří . Přesto je velice těším na pokračování . Knize dávám 5/5 bodů .

Iamdreamer
29.08.2019 3 z 5

celkom pridvidatelny dej az na tu rodinnu zalezitost to bolo celkom prekvapko. aj napriek tomu sa to jednoducho citalo a urcite skusim v serii pokracovat.

Andrea_I_Am
20.08.2019 3 z 5

Ale tak proč ne ... sice jsem se do příběhu kdoví jak nevpravila, ale zase ten nápad není vůbec špatný. Místy je to takové neuskládané, ale zase úplně špatná YA fantasy to není.

Gabri-88
18.08.2019 4 z 5

Po nudnem zacatku, kdy jsem zvazovala knizku odlozit, se pribeh pekne rozjel. Velmi se mi libily charaktery postav, krome hlavni hrdinky. Vsechno hrozne chapala a mluvila desne vyspele. O hvezdu min davam kvuli nudnemu zacatku a kvuli trapnym dialogum v zaveru, kde autorka z Jace udelala uplnyho troubu.

Konvalinka86
13.08.2019 4 z 5

Skvělé čtení, dobře se čte. Kniha se mi moc líbila námětem a rozpracovanými charakteristikami postav. Prostředí bylo taky skvělé: New York plný iluzí stínů a všelijakých stvoření.

zíza12
06.08.2019 5 z 5

velmi dobrí. jsem naprosto nadšená. četla se jednoduše a rychle

Storm5007
05.08.2019 5 z 5

Já jsem z knihy naprosto nadšená. První jsem viděla film, ale to se s knihou nedá vůbec srovnávat. V knize jsou velmi dobře rozpracovány charakteristiky postav. Dále celé prostředí v němž je příběh zasazen se mi líbil. New York plný iluzí a magického světa. Co mě skutečně nadchlo je autorčin nápad a využití run. Jsem velmi zvědavá na další díly. :oD

MirijamFrankl
29.07.2019 4 z 5

Tuhle knihu jsem začínala číst s nemalými očekáváními. Po pár dnech poměrně příjemného počtení rozhodně nejsem zklamaná, ale neodvážila bych se tvrdit, že Město z kostí je bezchybné.
Svět lovců stínů se mi opravdu líbí. Líbí se mi elegantní promíchání různých mytologií a kultů. Líbí se mi jeho zákonitosti, ačkoliv doufám, že v příštích dílech se s nimi lépe seznámíme.
Kniha je napsána čtivě a děj vyprávěn velmi živě, informací je však poměrně hodně a není vždy úplné zorientovat se v pojmech, opět ovšem doufám, že v průběhu ságy se toto změní. Samotný přáběh je plný akce a dějových zvratů, ačkoliv některé věci (např. vztah mezi Valentýnem a Clary) se dají odhadnout velice brzy.
Co mi možná ale dělalo problém, byly postavy, se kterými jsem se alespoň na začátku knihy nedokázala zžít. Clary mi přošla trochu nemastná neslaná (a nechápala jsem, že ji nidky ani nenapadlo, kdo by mohl být její otec), Jace a Lightwoodovi 90% knihy nesmírně protivní, časem si mě získal Luke. Na druhou stranu, podle epiloguu to vypadá, že v dalších dílech se můžeme těšit na trochu víc feel-good pocitu, trochu lepší rovnováhu mezi laskavým a břitkým humorem.
Myslím, že kniha má určitě velký potenciál a doufám, že ho autorka v příštích dílech naplnila.