Nášup
Táňa Kubátová
2 novely 1. HŘÍŠNÍ Radce je právě třicet, když pálí mosty za svým dosavadním životem a odchází z města. Na venkově ji čeká zajímavá práce a poznávání řady svérázných místních obyvatel. Se zdejším obvodním lékařem se spřátelí natolik, že se mu stane důvěrnicí při řešení problémů v jeho partnerském vztahu. Dlouho vše nasvědčuje tomu, že mezi nimi zůstane pouhé přátelství... 2. NESMĚLÍ Martina se spolu s babičkou stará o syna své sestry, která před rodinným životem dala přednost herecké kariéře. Ve svém deníku líčí Martina úsměvné i vážné příhody odehrávající se v jejím okolí. Posteskne si v něm také na malou příležitost najít na vesnici vhodného partnera. Když zapisuje seznam všech zdejších zcela nepřijatelných mužů, netuší, že jeden z nich je přesto tím pravým.... celý text
Po thrilleru Já jsem smrt jsem sáhla po této útlé knížce se dvěma povídkami. Protože mám Tánu Kubátovou ráda a mám přečteny všechny její knihy, které máme v knihovně byla jsem spokojena. První povídku bych brala trochu delší. Jinak nemůžu než dát 5 hvězdiček a zároven knihu doporučuji.
Příjemné čtení ze života, moc mě baví autorčin styl vyprávění. Dva příběhy jeden o výpočetní specialistce a druhý o vedoucí z posty na konci 80. let.
Dva příběhy v podobě deníků "starých panen", které před rokem 1989 pracují na socialistické vesnici a vyhýbají se mužům, přinášejí oddychové čtivo. Druhý příběh o vedoucí pošty a veterináři se mi líbil víc.
Vybráno do čtenářské výzvy a mne kniha nijak neoslovila. Bohužel za to nemůže, tento žánr mě nebaví.
První příběh byl na mě až moc rychlí, co se týče délky. U druhého byla délka tak akorát (ani moc dlouhá, ani krátká).
Jinak co se týká obsahu, tak se mi líbili oba příběhy.
Kniha se mi líbila,hlavně druhá povídka,protože mi připoměla moji babičku a také se mi líbillo,jak autorka popisovala Pálavu.
Tak tohle se autorce povedlo. Dva v jednom - žádné zbytečné protahování a natahování, svižné tempo, vše podstatné řečeno v několika málo stránkách. A kupodivu to stačilo :)
Možná to bylo tím, že jsem zlouskala docela dost příběhů o skoro stejné délce, ale neskutečně příjemně mi sedla krátkost zejména prvního příběhu. Nebylo v něm žádné velké drama ani zápletka, ale nevadilo mi to, četlo se to dobře. Druhý příběh už byl o něco děelší, ale pořád kratičký oproti normálu, a rovněž se nečetl špatně a rovněž byl jasný po prvních pár řádcích. Ale i tak hodnotím velmi pozitivně.
2019 | Bukůvky |
2017 | Vánoční zázraky |
2018 | Osud tančil charleston |
2006 | Hrníček z lásky |
2009 | Abstinentka |
Dvě novely od mé oblíbené autorky. Ta první mě bavila asi víc co do vývoje vztahu mezi hlavní dvojicí, v té druhé jsem si opravdu užila rodinu kolem vypravěčky. Moc mě bavilo vyprávění o babičce, strejdovi Karlovi, udivila mě sestra Hana.. Autorka píše jednoduché příběhy, ale mají své kouzlo a já si časem určitě přečtu něco dalšího, protože je to prostě vyprávění ze života.