Návrat z minulosti
Martina Kolísková
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Kniha je určena mládeži, takže úplně jiné věkové skupině, než jsem já.
Knihu jsem si původně koupila pouze, abych podpořila autorku v její tvorbě a hlavně záměru vydat knihu, která pomůže dětem s rozštěpem.
Nelituji ovšem této koupě a jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Námět je velmi zajímavý a dobře propracovaný. Dětští hrdinové jsou normální a jejich chování uvěřitelné (i když jejich znalosti by se mi hodily). Nádech fantasy i historie mám v příbězích ráda, takže se mi autorka trefila do vkusu.
Za zmínku určitě stojí i velmi hezké ilustrace, které vyprávění doplňují.
Úžasná kniha , ale víc by se mi líbila , kdybych byla menší asi o dva roky. Knihy s fantasy tématikou a nádechem historie mám prostě ráda , ale bohužel , už moje radost není taková jako v ranějším dětství .
Myslím si , že se kniha stane velmi oblíbenou a doufám , že všichni jednou ocení práci autorky a hlavně úžasné obraázky nadané ilustrátorky . Kniha se mi líbila , ale hodnocena je z pohledu mémo mladšího já .
Po celou dobu čtení jsem bojovala sama se sebou, abych se nepodívala na konec jak příběh dopadne. I když je kniha určena starším dětem, myslím si, že se bude líbit i dospělým. Mně osobně se tedy líbila moc a na konci mi i slza ukápla :-) Určitě neprohloupíte když si knihu koupíte. Kromě příjemného čtení totiž uděláte i dobrý skutek, podpoříte děti narozené s rozštěpovou vadou obličeje.
Jakmile se do knihy začtete, chcete vědět jak to skončí. Navíc kniha může v někom vzbudit i zvědavost, jak se žilo za války a co naši předci? V knize se dovíte něco, co Vám učitelé ve škole neřeknou a přitom to naše prababičky a pradědové prožili.
Přeji Vám krásné chvíle s knihou. Já, díky knize měla krásné odpoledne, plné odpočinku a vzpomínek na prababičku a na její vyprávění. Ona se s Andulkou mohla potkat, narodila se v roce 1912 a zemřela ve svých 98 letech.
A co Vaše prababička nebo praděda?
Mohli Andulku potkat?
Děkuji autorce za tuto knihu
Koupila jsem si tuhle tu knížku přímo u paní spisovatelky a musím říci že ta knížka je opravdu super poukazuje na dívku která touhle kosmetickou vadou trpěla před 100 lety a jak se k ní lidé chovali až do té chvíle než se jednoho zimního dne ztratila. O s 100 let později čili v dnešní době už lékaři dokáží tuhle kosmetickou vadu zpravit prý už kdy ještě miminko není na světě a má zjištěnou tuhle kosmetickou vadu.
Knížku doporučuji hlavně dětem ale i rodičům kteří mají dítko s touhle kosmetickou vadou aby si jim nebo sobě přečetli. Knížka se čte opravdu sama a je i ilustrovaná :-)
Opravdu se mi ta knížka líbí a snad paní spisovatelka napíše i druhý díl :-)
Knihu už mám rok doma a teprve teď jsem se k ní dostala. Titul je úžasný a kdo má rád příběhy o dětech s trochou fantasy, určitě bude nadšený. Čtení jsem si užívala a bojovala jsem s tím, abych se nepodívala na závěr knihy. Dětem jsem moc fandila. Doporučuji ke čtení malým i dospělým čtenářům.