Návrat za úplňku
Fan Vavřincová (p)
Humorný přiběh dvou duchů, kteří se vrátili z dávné minulosti do současné doby. Setkávají se zde nejen s mnoha nepochopitelnými novotami, ale i se svými potomky, mladými lidmi, kteří jako by jim u oka vypadli. A nebyla by to ani Fan Vavřincová, kdyby po nejrůznějších komických situacích nenásledoval milostný happy-end.
Velmi úsměvný příběh dvou duchů, kteří po pětistech letech prokletí, mají šanci k vysvobození. V jiné době ale dochází k úsměvným situacím. Jak se tito svárlivíí duchové se svou nadějí poperou?
Fan Vavřincová je moje srdcovka. Má vždy pěkně vystavěný příběh, krásnou češtinu, srozumitelnou zápletku a voní nostalgií.
Opravdu a upřímně jsem se zasmála :), nádherná kniha! Jako příjemný a neočekávaný bonus jsem si splnila i čtvrtý bod čtenářské výzvy.
Knihu jsem četla kdysi dááávno a teď jsem se k ní díky knižní výzvě vrátila. Musím říct, že mě znovu moc bavila a zase jsem se nasmála. Je to velmi příjemná nenáročná četba.
Příběh byl velmi zábavný. Chvílemi jsem se smála tak, až mi tekly slzy. Velmi se mi to líbilo. Paní Kateřina byla dokonalá.
Knihu jsem četla již několikrát a vždy se k ní ráda vracím. Příběh dvou duchů, kteří se za své činy ocitají v budoucnosti, aby je napravily, je místy velmi vtipný. A navíc kniha končí happyendem, tak co si víc přát.
Příběh dvou duchů, kteří se díky kletbě ocitají v nedávné současnosti. Téma vcelku obyčejné Vavřincová opět excelentně jednoduše rozvedla s humorem jí vlastním. Po Takové normální rodince moje nejoblíbenější od ní.
2008 | Taková normální rodinka |
1944 | Eva tropí hlouposti |
1995 | Divoška Kim |
1971 | Vlk a sedm kůzlátek |
1994 | Zkuste to s motýly |
Dnes začnu trošku obšírněji :-) Mým nejoblíbenějších filmem pro pamětníky je Eva tropí hlouposti, nikdy jsem ale nepátrala po knížní předloze. Až díky Klasikomilům jsem objevila autorku. Knižní podobu Evy jsem ale číst nechtěla a tak jsem zvolila právě knihu Návrat za úplňku a byla to příjemné oddechové čtení, přesně takové, jaké mělo být. Námět zajímavý a já jsem si čtení docela užila. K přečtení doporučit můžu a děkuji zase o rozšíření vědomostí.