Nebe nad Darjeelingem
Nicole C. Vosseler
Dramatický příběh lásky odehrávající se na pozadí nádherně barevných kulis Indie. Po smrti svého otce se mladá Helena Lawrencová ocitá na pokraji finančního krachu. Úplnou náhodou se však v jejím životě objeví tajuplný muž, Ian Neville, který jí učiní zvláštní nabídku - pokud se za něj vdá a bude ho doprovázet na jeho čajové plantáže do indického Darjeelingu, pomůže jí z finančních problémů. Helena jeho nabídku nejdříve odmítne, později si však uvědomí, že z její současné situace neexistuje žádné jiné východisko. Neznámá, exotická Indie se svými barvami a vůněmi Helenu okouzlí a ona věří, že zde nakonec bude šťastná. Navzdory krátkým okamžikům však pro ni Ian stále zůstává cizincem. Tajemství, které skrývá, jako by vždy zničilo jejich lásku v samém zárodku…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Himmel über Darjeeling, 2006
Romantický příběh okořeněný vůní čaje a Indie. Od začátku je jasné, jak to asi dopadne. Zbývá jen odhalit tajemství a otevřít srdce lásce. Plus jsou úžasné popisy. Počasí, oblečení, čaje, zvyků a vůbec všeho. Člověk to úplně vidí. Scéna s nákupem látek na šaty byla jako z Pretty woman (kup si cokoliv co chceš a kolik toho chceš). Nejblíž do Indie jsem se dostala cestou na Srí lanku a musím přiznat, že čajové plantáže v Nuwara Eliya mají obrovské kouzlo. Tato kniha mi to všechno připomněla.
Až moc romantický a předvídatelný příběh. Vosselerová je ale mistryně popisu a navození atmosféry, takže nejlepší je brát děj jen jako linku spojující jednotlivá prostředí a užít si výlet do koloniální Indie s jejími vůněmi a exotickými paláci.
Její romány jsou jako cestopisy, poznáte exotickou zemi a současně se dějem prolíná velká láska. Romantické.
Krásný milostný a popisný román-dozvíte se hodně ze života v Indii.
Jsou tu scenérie indické přírody a samozřejmě velká láska. Helena nakonec nachází klid v duši a poznává, že Indie je její karmou.
Musím přiznat, že jsem čekala nějak víc. Téma mě velmi zaujalo a lákalo ke čtení, ale knížka mě moc nechytila. Příběh pěkný, ale nějak jsem s postavami necítila, v podstatě mi bylo jedno, jak kniha dopadne.
Klasický "velký" milostný román. Příběh osudové lásky. Téměř jako Jana Eyrová :o) Divím se, že to ještě není zfilmované. Je tam všechno - spalující láska, mrazivá nenávist, hluboké přátelství i děsivé tajemství minulosti. To by byl trhák :o) Všem milovníkům dobrého černého čaje a skutečné romantiky mohu jen doporučit.
Velká romantika, zajímavé byly pro mě pasáže týkající se čaje, popisu krajiny a života v Indii. Každý si zde tedy najde něco pro sebe, že?
Nebe nad Darjeelingem se čte samo.Krásný děj, ve kterém jsem se neztrácela ani pro větší množství postav, protože příběh měl řád a dobře se v něm orientovalo.Plno romantiky a poetických přirovnání, k tomu barvitě líčená krása Indie, spousta legend i její pohnutá historie - někdy zdánlivě zdlouhavé a přesto jsem se nenudila..Pro mne to byl malý literární koncert, který jsem si pořádně vychutnala.
Pro mě krásný výlet do Indie s bonusem láskyplného (a přitom ne stupidního) příběhu, ke všemu vše bylo zasazeno do doby, která je mou oblíbenou. Ke knize dobrý teplý čaj, pohodlné křeslo a nebo postel a ponořit se do ní - nepřekonatelné!
Doporučujem! Kniha pre romantičky, plná dramatických zvratov , z atraktívneho prostredia čajovníkových plantáží pod Himalájámi...a samozrejme s pekným koncom!
2008 | Nebe nad Darjeelingem |
2011 | Hvězdy nad Zanzibarem |
2010 | Jižní vítr |
2010 | Šafránový měsíc |
Jedna z těch knih, které svými popisy míst a zvyků vtáhnou do děje a prostředí. Zajímavý motiv s částí o minulosti, který nádherně dokreslí proč jak kdo jednal. Indie je strhující země, kterou člověk buď miluje, nebo je mu lhostejná. Kniha je napsaná poutavě a jak vztahy, tak krajina člověka obklopí a touží vědět, co bude dál. Určitě si přečtu i další knihy autorky.