Nebe nad Darjeelingem přehled
Nicole C. Vosseler
Dramatický příběh lásky odehrávající se na pozadí nádherně barevných kulis Indie. Po smrti svého otce se mladá Helena Lawrencová ocitá na pokraji finančního krachu. Úplnou náhodou se však v jejím životě objeví tajuplný muž, Ian Neville, který jí učiní zvláštní nabídku - pokud se za něj vdá a bude ho doprovázet na jeho čajové plantáže do indického Darjeelingu, pomůže jí z finančních problémů. Helena jeho nabídku nejdříve odmítne, později si však uvědomí, že z její současné situace neexistuje žádné jiné východisko. Neznámá, exotická Indie se svými barvami a vůněmi Helenu okouzlí a ona věří, že zde nakonec bude šťastná. Navzdory krátkým okamžikům však pro ni Ian stále zůstává cizincem. Tajemství, které skrývá, jako by vždy zničilo jejich lásku v samém zárodku…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Himmel über Darjeeling, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebe nad Darjeelingem. Přihlašte se a napište ho.
Romantický příběh okořeněný vůní čaje a Indie. Od začátku je jasné, jak to asi dopadne. Zbývá jen odhalit tajemství a otevřít srdce lásce. Plus jsou úžasné popisy. Počasí, oblečení, čaje, zvyků a vůbec všeho. Člověk to úplně vidí. Scéna s nákupem látek na šaty byla jako z Pretty woman (kup si cokoliv co chceš a kolik toho chceš). Nejblíž do Indie jsem se dostala cestou na Srí lanku a musím přiznat, že čajové plantáže v Nuwara Eliya mají obrovské kouzlo. Tato kniha mi to všechno připomněla.
Až moc romantický a předvídatelný příběh. Vosselerová je ale mistryně popisu a navození atmosféry, takže nejlepší je brát děj jen jako linku spojující jednotlivá prostředí a užít si výlet do koloniální Indie s jejími vůněmi a exotickými paláci.
Kniha Nebe nad Darjeelingem v seznamech
2008 | Nebe nad Darjeelingem |
2011 | Hvězdy nad Zanzibarem |
2010 | Jižní vítr |
2010 | Šafránový měsíc |
Jedna z těch knih, které svými popisy míst a zvyků vtáhnou do děje a prostředí. Zajímavý motiv s částí o minulosti, který nádherně dokreslí proč jak kdo jednal. Indie je strhující země, kterou člověk buď miluje, nebo je mu lhostejná. Kniha je napsaná poutavě a jak vztahy, tak krajina člověka obklopí a touží vědět, co bude dál. Určitě si přečtu i další knihy autorky.