Nebezpečné hry
Lenka Teremová
Příběh o bývalém hudebníkovi, který působil v České filharmonii. Poté, co mu ukradli drahocennou violu, se rozhodne opustit hudební svět a přijímá práci nočního vrátného v jednom pražském muzeu. Straní se lidí a po nocích píše verše a vytváří si svůj vlastní vnitřní svět pouze ve společnosti knih a veršů. Jeho život však náhle změní nová nadřízená, která ho vtáhne do světa bizarních sexuálních her a tím ho probudí z letargie a nihilismu a navrátí mu zpět jeho ztracenou životní energii.... celý text
Wow, kniha mě naprosto nadchla přestože jsem od ní čekal úplně něco jiného. Očekával jsem hodně BDSM tematiky, spousta akcí, lekcí, protkané příběhem. Z tohoto tématu tam prakticky s jedinou výjimkou nic nebylo a dokonce tam nebylo ani moc erotiky a sexu. Překvapil mě a oceňuji ten příběh, který byl skvělý a naprosto skvělé byly popisy těch pocitů, jako kdyby to autorka řekla přímo za mě, naprosto realistické myšlenky, věty a komentáře...Přesně to vystihla, ví o čem mluví, respektive píše :-) Byla to první knížka od této autorky a můj obdiv k ní okamžitě stoupnul na maximální míru, potvrdil jsem si tím informace o ní, že má vystudovanou psychologii a její postoj k tématu BDSM má hluboké a širší souvislosti a bere to téma velmi komplexně.
Kniha popisující práci bývalého hudebníka hrajícího na violu, kde učí i svoji fanynku hrát na violu, ale přesto se zamiloval do tajuplné ženy, která miluje neobvyklý sex v podobě S/M.
Nelíbila se mi. Měla jsem celou dobu husí kůži. Věnuji knihovně, třeba někomu radost udělá.
Příběh byl svým způosbem zajímavý, ale moc mne nezaujal. Naráželo se v ní stále jen na sex a na to, jak uspokojit vyprahlého chlapa.
2007 | Domina |
2012 | Klíč k pásu cudnosti |
1998 | Povolání domina |
2021 | Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy |
2010 | Daň z orgasmu |
Docela průměrná četba se zbytečně vyhroceným happyendem. Řekl bych, že tak do dvou třetin ok, ale pak se objeví záměrné postavy (klaun Franta), účelové situace a posledních pár kapitol už nemá imho žádnou větší motivaci.
Přesto se mi pár myšlenek líbilo, nebo mi aspoň stály za zapamatování.
- Skutečné umění se rodí vždycky z lidského zármutku. -
- Všechny ženský jsou divný, když jim dáš všechno opustí tě, a když jim nedáš vůbec nic, milují tě až za hrob. - :)