Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie
Breanne Randall
Sadie Revelare vždy věřila, že kletba čtyř zlomených srdcí, která je cenou za magii, má smysl. Když je ale její babičce diagnostikována rakovina a zároveň a zároveň se do města po deseti letech vrací její první láska Jake McNealy, začíná se její pečlivě promyšlený život hroutit. Do města se navíc vrací i Sadiino odcizené dvojče Seth. A s ním se odhalují hluboko pohřbená rodinná tajemství. Dokáže se s nimi Sadie vyrovnat? Ba co víc, dokáže čelit hrozbě dalšího zlomení srdce? Sadie se bude muset rozhodnout, co je důležitější – láska, nebo magie…... celý text
Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: 2024 , Laser-books (Laser)Originální název:
The Unfortunate Side Effects of Heartbreak and Magic, 2023
Ó, tak tady byla spousta různých emocí! Tahle knížka mi zlomila srdce, ale i pohladila po duši.
Bylo to sice trošku něco jiného než jsem původně čekala, ale vůbec to nevadilo, četlo se to moc hezky a jako přídavek jsou mezi kapitolami zajímavé recepty.
Je to magické, je to lidské, je to o rodině.
Určitě doporučuji, náramně se to hodí k podzimnímu počasí a náladě.
Asi jsem čekala trochu něco jiného, ale vyloženě špatný příběh to nebyl. Nicméně třeba Přísně tajný spolek svérázných čarodějek se mi líbil víc.
Strašně, ale opravdu strašně moc chyb - kdo může dovolit vydat knihu, ve které je na každé desáté straně pravopisná nebo jiná chyba? Na některých stranách bylo dokonce na pár řádcích i více chyb najednou. Rušilo to čtení. Je to strašná škoda, protože za obálku bych vraždila. Počkejte si na druhé opravené vydání.
Podle opravdu nízkého hodnocení na Goodreads jsem moc nečekala, začítala jsem se opravdu dlouho a jakmile jsem se začetla tak to skončilo. Nakonec to bylo ale milé a nenáročné čtení s velmi uspěchaným koncem. Celé to bylo velmi předvídatelné. Sem tam se mi to líbilo, ale spíš ne. Slabší 3 hvězdy.
Tento román se špetičkou fantasy, tajemna a hromadou skvělých receptů
se ohromně povedl.
Je poznat, že autorka napsala tuto knihu s úctou na památku své milované
babičky a s láskou k přírodě a bylinkám.
Vřele doporučuji a doufám v pokračování.
Vím, že jsi toužil být normální, stejně jako kdysi já. Ale jestli jsem se něco naučila, tak to, že být normální je oxymóron. Žádné „normální“ neexistuje. I bez magie je každý člověk tak jedinečný, že neexistuje žádná olovnice, pomocí které by šla stanovit obyčejnost. Právě to nás všechny dělá výjimečnými.
Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace
Podle obálky jsem čekala nějakou cozy fantasy, u které si odpočinu, budu se celou dobu přiblble uculovat a prostě to bude všechno dobré. Ovšem, Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie není tak úsměvnou knihou, jak se na první pohled může zdát. Kam se hrabou Legendy a latéčka nebo Přísně tajný spolek svérázných čarodějek.
I v této knize je čarodějka. Sadie peče v kavárně ty nejkouzelnější dobroty, ale cena za magii je vysoká. Prokletí čtyř srdcebolů, rakovina u příbuzného, zmizelý bratr, dávno ztracená láska…
Ze začátku vypadal děj dobře, i jsem se bez problému začetla a smála se, ale postupně se odkláněl od toho, co se mi líbilo.
Mělo to skvělý vibe maloměsta a to je jedna z mála věcí, která mi připomínala Gilmorova děvčata (právě pro fanoušky seriálu by kniha totiž měla být). Na konci každé (a celkem dlouhé) kapitoly je recept nejen na něco k jídlu, což je určitě skvělý bonus.