Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie přehled

Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532192/bmid_neblahe-vedlejsi-ucinky-srdcebolu-a-magie.jpg 3 11 11

Sadie Revelare vždy věřila, že kletba čtyř zlomených srdcí, která je cenou za magii, má smysl. Když je ale její babičce diagnostikována rakovina a zároveň a zároveň se do města po deseti letech vrací její první láska Jake McNealy, začíná se její pečlivě promyšlený život hroutit. Do města se navíc vrací i Sadiino odcizené dvojče Seth. A s ním se odhalují hluboko pohřbená rodinná tajemství. Dokáže se s nimi Sadie vyrovnat? Ba co víc, dokáže čelit hrozbě dalšího zlomení srdce? Sadie se bude muset rozhodnout, co je důležitější – láska, nebo magie…... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)

The Unfortunate Side Effects of Heartbreak and Magic, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie. Přihlašte se a napište ho.

Luccinda
06.12.2024 3 z 5

Asi nemá smysl předstírat, že jsme od téhle knížky s nádhernou obálkou a poutavou anotací asi všichni čekali trošku víc. A přitom ten námět byl tak skvělý - kletba čtyř zlomených srdcí, po kterých měla hlavní hrdinka Sadie ztratit svou magii, to se mi hrozně líbilo a měla jsem pocit, že to má autorka dobře vymyšlené. Jen ta omáčka okolo tam za mě vůbec nemusela být.

Je pravda, že u mě ten příběh hrozně táhly dolů postavy, které mi nebyly vůbec sympatické, obzvlášť Sadie. Romantická linka byla naprosto zbytečná, navíc mě mrzelo i to, že do kavárny, kde Sadie pracovala, jsme se ve výsledku mockrát nepodívali. Celé se to točilo kolem Sadie, která se chovala, jako by byla ta největší chudinka na světě.

Knížka má spíše smutný a depresivní nádech, takže feel-good fantasy úplně nečekejte. Nebylo to špatné, to vůbec, ale pokud hledat něco opravdu milého a laskavého, stáhněte spíše po knížce Legendy & latéčka nebo Přísně tajný spolek svérázných čarodějek.

lena.o.knihach
17.11.2024 3 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Podle obálky jsem čekala nějakou cozy fantasy, u které si odpočinu, budu se celou dobu přiblble uculovat a prostě to bude všechno dobré. Ovšem, Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie není tak úsměvnou knihou, jak se na první pohled může zdát. Kam se hrabou Legendy a latéčka nebo Přísně tajný spolek svérázných čarodějek.

I v této knize je čarodějka. Sadie peče v kavárně ty nejkouzelnější dobroty, ale cena za magii je vysoká. Prokletí čtyř srdcebolů, rakovina u příbuzného, zmizelý bratr, dávno ztracená láska…
Ze začátku vypadal děj dobře, i jsem se bez problému začetla a smála se, ale postupně se odkláněl od toho, co se mi líbilo.

Mělo to skvělý vibe maloměsta a to je jedna z mála věcí, která mi připomínala Gilmorova děvčata (právě pro fanoušky seriálu by kniha totiž měla být). Na konci každé (a celkem dlouhé) kapitoly je recept nejen na něco k jídlu, což je určitě skvělý bonus.

Varjohukka
31.10.2024 5 z 5

Ó, tak tady byla spousta různých emocí! Tahle knížka mi zlomila srdce, ale i pohladila po duši.
Bylo to sice trošku něco jiného než jsem původně čekala, ale vůbec to nevadilo, četlo se to moc hezky a jako přídavek jsou mezi kapitolami zajímavé recepty.
Je to magické, je to lidské, je to o rodině.
Určitě doporučuji, náramně se to hodí k podzimnímu počasí a náladě.

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Kniha Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie v seznamech

Autorovy knížky

2024  66%Neblahé vedlejší účinky srdcebolu a magie