Něco skutečného
Erin Watt
Autorská dvojice Erin Watt přináší návykový příběh o slavném rockerovi, jenž si potřebuje trochu vylepšit pověst, a dívce, jejímž úkolem je předstírat, že je jeho přítelkyní. Seznamte se s Oakleym Fordem – mladou celebritou, známým hudebníkem a synem slavných herců, zpěvákem s miliony fanynek… a věčným potížistou. Na první pohled má vše, co si kdo může přát, soukromý život se mu však rozpadá, jeho hudební kariéra jde z kopce a bulvární plátky nestíhají psát o všech jeho eskapádách. Oakleyho manažeři nabízejí zdánlivě snadné řešení: Oakley musí světu dokázat, že konečně dospěl. A s tím mu má pomoci i jeho nová – a falešná – přítelkyně. Na scénu vstupuje Vaughn Bennettová – oddaná sestra, servírka na částečný úvazek, naprosté ztělesnění „normálnosti“. Za jiných okolností by na tu nabídku nepřistoupila, její rodina však nutně potřebuje peníze, proto Vaughn nemá na vybranou. A za peníze, které jí Oakleyho tým nabízí, je ochotná přetrpět divoké hollywoodské večírky i novináře na každém kroku. No a co, že je Oakley podle ní jen povrchní sebestředný pitomec? Přece se do sebe nezamilují i ve skutečném životě… že ne?... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , BaronetOriginální název:
When It's Real, 2017
Tak to bylo úžasné! Četlo se to úplně samo, ten příběh je samozřejmě předvídatelný od začátku do konce, ale nevadilo mi to vůbec. Strašně jsem to s oběma hrdiny prožívala, to střídání vyprávění byl skvělý nápad, navíc bylo hodně zajímavé nahlédnout do zákulisí šoubyznysu. Být slavný asi není úplně vždycky výhra.
Oddechovka, u které přesně víte, jak dopadne, ale velmi čtivá, děj svižně plyne, nenudí, k tomu sympatické postavy a pohled do světa slavných. Mně se to líbilo.
Super oddychovka, líbily se mi na tenhle žánr poměrně propracované postavy (každý z hrdinů měl svoji minulost, kterou si s sebou nesl) a odvrácená strana slávy :-) Ideální čtení pokud si chcete spravit náladu a vyloudit úsměv na tváři :-)
Nádherná kniha. Četla se jedním dechem a to jejich pošťuchování. Docela dost jsem se u knížky nad některými situacemi pousmála, nebyla to jen obyčejná romanťárna. Bylo to moc hezky psané.
Tahle knížka mě mile překvapila :) Čekala jsem příjemnou romantiku a to jsem taky dostala. Vlastně byla ještě lepší než mé očekávání :) Moc doporučuji.
Celkem romantická pohádka, ve které je poměrně zajímavě zpracovaný koncept "chození" se slavnou hvězdou za peníze. Dokážu si představit, že by se zápletka jako taková mohla stát i ve skutečnosti a proto bylo čtení celkem zajímavé, místy vtipné a o netradiční situace nebyla nouze. Samozřejmě poměry, ze kterých pochází hlavní hrdinka, její ušlechtilý záměr, černobílé pojetí dalších postav, to už bylo přehnané a kvůli tomu kniha spadá spíše více do žánru pohádek. Na odpočinkové čtení doporučuji. Za pár dní sice zapomenete, o čem vlastně kniha byla, ale od odpočinkového čtení toho člověk zas tak moc neočekává. Oceňuji, že byla kniha psána střídavě z pohledu obou hlavních postav.
Milá kniha, ač předvídatelná, tak odpočinková. Mě se to líbilo, hezky se to četlo a srdíčko si chvíli zaplesalo. Obě hlavní postavy mi byly celkem sympatické a při nahlédnutí do života slavných jsem vždycky ráda, že jsem úplně obyčejný člověk. Sice je to kniha pro mladší čtenáře, ale za mě docela fajn.
Sice je jasný jak to dopadne, ale i tak moc hezký příběh. Dva úžasně prožité večery. Je to moje oblíbená autorka.
Perfektní a hlavně nenáročná kniha. Konec mi byl jasný už téměř od začátku, ale i přesto se se děj četl moc dobře.
Kupodivu se mi kniha četla dobře. Děj byl předvídatelný, ovšem styl psaní je velmi příjemný, nenásilný a musím se přiznat, že i poutavý. Kdo by to byl řekl, že celebrity to mají tak těžké?! Trochu nahlédnout do jejich světa člověka až šokuje.
Za me dost dobra kniha, život hvězdy určitě není jednoduchý. Moc dobre napsána kniha, která me moc bavila.
Předvídatelná, odpočinková, ale rozhodně čtivá je tato knížka o prvotně zaplacené falešné lásce, která se postupně mění v tu pravou. Jak zvládne obyčejná dívka manýry hvězdy světového formátu? Poznáváme, že ani život hvězdy nemusí být vždy jednoduchý.
Myslela jsem si, že budu číst podobný příběh jako byla Barva půlnoci, akorát mě bude víc bavit. Kdybych byla young adult, tak by to byla perfektní knížka. Bohužel do této věkové kategorie už nějaký čas nezapadám, tak proto některé myšlenky hrdinů mi přišly dětinské, ale bylo to milé počtení. Aspoň jsem se vrátila o pár let zpět. Pro klidné pohodové odpoledne je kniha ideální. Nemůžu popřít, že jsem se u ní nebavila. Určitě je velmi poutavá a když už jsem se začetla, tak jsem jí za den přečetla. Můžu s klidem doporučit, ale je opravdu pro mladé.
Tuhle knihu jsem si přečetla, protože doslova ujíždím na sérii Cinder&Ella, takže jsem hledala něco podobného - romantickou „slaďárnu” ze světa showbyznysu. Kniha byla milá, pěkně napsaná, ale něco jí chybělo - takové to vtáhnutí do děje, že se od knihy nemůžete odtrhnout.
Knihu jsem přečetla ani ne za den. Hned jak jsem ji otevřela, tak jsem se nemohla odtrhnout. Tohle se mi u knih od Erin Watt stalo u každé knihy. Jakmile jsem přečetla první dvě kapitoly, tak mi bylo jasné, že není cesty zpět.
Neustále se něco dělo a já si říkala, že doufám, že se nic nepokazí, ale přece se vždy něco objevilo.
Dávám 4,5 z pěti jelikož vím, že spisovatelky umí víc. Ale i tak to byla bomba.
(SPOILER) Knihu jsem četla poměrně dlouho , ale zamilovala jsem se . Tato kniha ve mě vyvolala tolik pocitů , štastných když si dali pusu ! , naštvaných - když jsem chtěla Willovi nakopat zadek a smutných když je chtěli poštvat proti sobě , kniha jako celek je úžasná .
(SPOILER) na tuto knihu jsem se docela těšila, milá obálka, poutavá anotace. No, byl to krok vedle. V první řadě by mohla autorka trochu zvýšit věk hlavních postav, 19 a 17? To už je mimo moje věkové zaměření, vzhledem k tomu, že mi táhne na 30, je tohle pro mě ještě puberta a proto to tak vypadalo. Nejdřív se nemůžou snést a pak lusknutím prstu, (teda u oakleyho) to přeroste d zájem a pak hned v lásku jako trám. Vaughn naopak miluje svého přítele Wila, kterému z nejakých zvláštních důvodů říká jen W., jenže a to je taky věkově typické, si uvědomí, že to vlastně žádná láska nebyla a najednou je její první opravdová láska hvězda Oakley. Děj dle mě neměl hlavu ani patu, spoustu nedořešených scén. A bez epilogu? to ještě někdo píše? Dobrá, po spoustě panáků, či lahvi vína jsem schopná to zvládnout, říkám si. Ne, jsem dobrá, dala jsem to za den a půl a to z důvodu, že nerada odkládam nedočtené knížky. Co mě překvalilo bylo, že někdo jako je hvězda Oakley Ford, který každýho uštěká a nenechá si nic líbit, tak nad podrazem od Claudie a Jima ve finále defacto mávne rukou. budiž, dopadlo to dobře, ale po spisovatelčině výkonu mi to bylo vlastně jedno. Nehledě na to, že se zmiňuje několikrát rozvod jeho rodičů, kteří soulu byli od jejích 17ti, tak jak asi dopadne tahle slavná dvojice za x let? Co se mi teda líbilo bylo, spjení rodina Vaughn, její sestry a dvojčat. Poučení, jestli z toho nějaké plyne, že i slavná hvězda nemusí mít vždy život, jaký se ukazuje veřejnosti. V neposlední řadě mi lezly na nervy věčné tweety od trapných, pubertálních fanynek, mít je po ruce, vezmu jim telefon a mají po prdeli. To asi je vše, co jsem měla na srdci o nejmíň poutavý knížce, co jsem četla. I když ne, moment, jména Oakley a Vaughn? Proč? Proč nám to autorka udělala, Oakley zní jako irský farmář, co mu čouhá ještě sláma z bot a Vaughn ani nevím jak vyslovit, německy mluvím plynule, ale s angličtinou jsem kamarádka nikdy nebyla, takže tohle jméno pro mě byla čistá improvizace. Dvě hvězdy jsou pro mě, že jsem to zvládla. Jo a pokud v tom hledáte erotiku, tak marně. Velká škoda, ale chápu, protože je to spíš pro mladší čtenáře.
Super knížka, kterou jsem přečetla za necelé dva dny. Moc se mi kniha líbila a určitě doporučuji. :)
láska rodina lhaní, lži pro dospívající mládež (young adult) rande s celebritou předstíraný vztahAutorovy další knížky
2017 | Papírová princezna |
2017 | Prokletý princ |
2017 | Palác lží |
2018 | Něco skutečného |
2018 | Padlý dědic |
Podobný námet som už čítala v knihe Kvet(v ČJ Růže pro Charlotte)-obyčajné dievča a svetoznámy spevák sa do seba zahľadia. Kým Kvet bol prepadák, toto bola pecka!
Pri prvej kapitole som si hovorila ó môj bože, čo toto bude…hlavný hrdina Oakly sa mi vôbec nepáčil. Také malé veľké rozmaznané decko. Čo sa mi však páčilo bolo to, ako autorky vymysleli spôsob akým sa Oakly a Vaughn(tu mi vždy prišiel na rozum herec Vince)mali dať dokopy a ako sa spoznali v skutočnosti. Pre Oaklyho ego bola riadna facka, že konečne nejaké dievča neodpadáva už len pri pohľade naňho. Ja som sa tak smiala pri každom jeho vnútornom monológu o tom, ako by si zaslúžil úctu a obdiv od Vaughn. A čo sa týka W,(ex)priateľa hlavnej hrdinky,tak toho by som nakopala do zadku(ale spredu)!Kus sebeckého,do seba zahľadeného vola!
Netuším prečo, keďže celebrity nesledujem,mi hlavný hrdina pripomínal Justina Biebera. Ak viete, či sa autorky týmto spevákom inšpirovali,dajte mi vedieť. Stále mi behá po rozume, či jeho teen vzťah so Selenou bol reálny (pochopíte, keď si knihu prečítate).
Autorky vymysleli perfektný príbeh, skvelé hlavné, aj vedľajšie postavy, dokonalé zápletky a ich skvelé načasovanie! A veľmi rada by som si prečítala knihu aj o Vaughninej sestre, ktorá si tiež čo to prežila…zaujímal by ma jej vlastný príbeh z jej pohľadu