Nejhezčí mezi krávami
Zuzana Hubeňáková
Knihy Zuzany Hubeňákové přinášejí odlehčený pohled na věci nezvyklé, ale i ty běžné, všednodenní a všudypřítomné – jako je například papírový kapesník v pračce. A právě nadhled, smysl pro humor a pozorovací talent je základním stavebním prvkem i u nového souboru publicistických textů. Kniha tak lehká, že nejtěžší na ní je najít co možná nejméně bolestné vysvětlení, proč vám při hledání vhodného dárku po přečtení Nejhezčí mezi krávami bezděky vytanul na mysli právě obdarovaný či obdarovaná.... celý text
Knihu (stejně jako ostatní od autorky) nelze číst na jeden zátah. Ale potřebujete-li přijít na jiné myšlenky, tak po jednotlivých fejetonech. Na druhou stranu humoru v této době není nikdy dost.
Precelt jsem Denicek moderniho paru (parada) i "bratra albatrosa" (moc libilo) a se zajmem jsem se pustil do "kravy".
No, zpocatku jsem byl ponekud rozladeny - fejetony psane pro casopisy me zjevne prilis neberou - prisly mi dost podobne (coz pri tydennich rozestupech nevadi, pri cteni na jeden zatah jo), porad sebeironie zamerena na pocet brad, pretekajici speky, chut na poharek vina (schvalne spocitejte, kolikrat se knihou mihne hrosik)... docela otravne misty... zvlaste ty reportaze mi prisly nezajimave.
Nicmene posledni tretina byla fajn - nevim, jestli byla lepsi, nebo uz jsem snizil ocekavani, ale v zaveru jsem se skutecne bavil :)
Vlastně mě opravdu hodně překvapilo, jak dobrá hodnocení tady ta kniha má...mě se nelíbila vůbec, byť mám velmi ráda jakýkoli humor. Na začátku jsem se podivila nad sluchem autorky, když řešila písně a to, jak špatně jim je rozumět, pak mě docela ničily kapitoly o výchově a tak nějak se mi ani nechtělo číst dál. Poprala jsem se s celým textem a nic, omlouvám se, ale nic....
Je to takové jednodušší čtení vyloženě na odreagování a pobavení. Oproti 300 a víc stránkovým románům příjemná změna, někdy je potřeba. Jedná se o krátké povídky a asi opravdu spíše jen pro ženy.
Jedná se o fejetony. Některé z nich autorka napsala pro ONA Dnes a Magazín Dnes. Kniha je rozdělena do 8 částí. Jedná se o příběhy ze života, které autorka prožila a se kterými se podělila se čtenáři. Autorka je vdaná a je matkou dvou dcer školou povinných. Autorka se nebojí vstoupit do neznámých vod a dokáže přijímat různé výzvy, které život přináší. Fejetony jsou krátké, kniha je prostoupena humorem. Součástí knihy jsou ilustrace. Možná spíše kniha určená pro ženy. Knihu hodnotím průměrně.
Skvělé ženské počtení na různá a běžná témata ze života i mateřství. Autorka má skvělý smysl pro humor, který doplňuje báječnými hláškami. Umím si i představit že bych šla na její Stand up a smála se celých těch 7-11 minut
Jak už jsem při čtení podobných knížek (fejetonů) mohla zjistit, tenhle žánr není úplně pro mě... Ale u knih autorky Zuzany Hubeňákové to neplatí. Její knihy patří u mě do výjimek potvrzující pravidlo. A s Nejhezčí mezi krávami to nebylo jiné. Opět mě tahle knížečka a fejetony v ní dokázaly pobavit, vykouzlit úsměv na (depresivní) tváři a několikrát rozesmát i přes respirátor v MHD (čemuž okolní spolucestující úplně neholdovali - dle jejich pohledů plných nepochopení). :-D
Humorná povídková knížka plná střípků z autorčina života je určitě skvělým lékem do podzimních ponurých dnů a nejen do nich.. :-)
Po náročné knize Na smrt byla Hubeňáková ta nejlepší volba. Všední i nevšední situace, rodinné, pracovní i volnočasové peripetie a vše podané s lehkostí, humorem, ironií a nadsázkou a to i k vlastní osobě. Oceňuji hravou češtinu a optimistický pohled na žití. Je to takový pendepon, který čas od času všichni potřebujeme. Zasmála jsem se, pobavila a obálka pobavila i rodinné příslušníky a kamarády.
Doporučuji, nejlépe ženám středního a pozdějšího věku.
Skvělá kniha ze života ženy pro ženy. Fakt jsem se hodně nasmála. Perfektní čtení pro odreagování.
Zaujala vtipnou obálkou a titulem a podtitulem - odpovědi na otázku, jak je těžké mít lehký život.
Ideální čtení pro relax
Titulka super, hlavně podtitul: "ODPOVĚDI NA OTÁZKU, JAK TĚŽKÉ JE MÍT LEHKÝ ŽIVOT!" Děkuji autorce za zpola plný pohled na život a těším se, že jí nejen vydrží, ale zároveň zbude dost sil k dokumentování. Knížku posílám do světa na okružní jízdu, protože je letos bohužel kolem mě dost těch, co potřebují svou sklenku optimismu dolít. I kdyby jen do půlky.
Dobrá oddechovka u příběhů ze života, některé skutečně pobaví, ale takový je život... A budeme obdarovávat .. a tak ČV máme zdárně splněno.....
Část díla
- Au! To bolí! 2021
- Bez obalu 2021
- Budoárové focení – ženskost v plné palbě 2021
- Čekárna je od slova čekat 2021
- Chorobný sběratel motorek 2021
Po knihách Albatros a deníček moderního páru jsem se s nadšením pustil do této. Bohužel má očekávání spadla již po prvních stranách na nulu.
Rozumím nápadu sepsat scény ze života, které zná téměř každý z nás a vnést jim humornější nádech. Námětů je tu hodně a každý tu tak najde něco, s čím se dokáže ztotožnit.
Problémy tu ale převažují nad tím pozitivním. Zaprvé nechápu, proč je kniha takto uspořádána – neboli úplně random. Očekával jsem rozdělení na sekce viz. Rodičovství, práce, atd. atd. Tady sice vzhledové rozdělení je, ovšem při čtení zjistíte, že se zkrátka jedná o jeden obrovský mišmaš. Chvilku čtete o dětech, pak o práci, najednou jsou tam nevtipné hlášky z autorčiny rodiny, pak monolog o tom, jak velkou chuť má autorka na víno a pořád dokola.
V první polovině jsem si myslel, že jenom nejsem cílovka, protože se samozřejmě do role matky úplně nevcítím, ale čím více mi přijde, že toto je nuda tak či tak. Kdybych sepsal všechny příhody a hlášky z mojí rodiny, dopadlo by to stejně. Byl by z toho jakýsi mišmaš, nad kterým by se možná moje rodina popadala za břicho, ale přišlo by to vtipné vám?
Pokud se v autorčině životě dokážete vidět, určitě vám to bude připadat zábavnější, ale in the end of the day to je za mě změť příhod, které bohužel nefungují.