Elektra

Elektra
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373377/bmid_elektra-ZQt-373377.jpg 4 52 52

Žoldák, lovec lebek a nejnebezpečnější zabiják v dějinách komiksu je žena. Jmenuje se Elektra Natchiosová a je stejnou měrou krásná a smrtící. V roce 1981 si Frank Miller pojistil své místo mezi komiksovými legendami, když Daredevilův život převrátil naruby a představil dychtivým čtenářům okouzlující vražedkyni Elektru. Odvážná Řekyně rozvrací Hell's Kitchen jako nikdo před ní, a pro muže beze strachu už nikdy nebude nic jako dřív. Až Elektřina sága skončí, ne každý z ní vyvázne živý. Hlídejte si záda. Elektra vyhlíží nový cíl. Obsahuje: Elektra Atentát na Matta Murdocka Zkouška Lovci! Kam se andělé bojí vkročit... Papírová stopa Zaříznutá kauza Ztracené duše Poslední hra... celý text

Luigi1
09.07.2023 5 z 5

Elekta se mi moc líbila,byla úžasně rychlá a předvídavá,zkrátka super

p3tris
01.05.2021 4 z 5

Asi se budu rouhat, ale tahle kniha pro mě byla zásadnější, než opus Elektra: Atentát. Protože právě sešity Daredevil 168 až 181 tuto nájemnou vražedkyni představily světu. Ukázaly nám její stvoření, život i smrt. A to není spoiler, protože jak dobře víme, v komiksovém světě nezůstávají hrdinové mrtví dlouho. A také je to už typický Miller v jeho nejryzejší formě. Miller milující násilí, japonská bojová umění i složitější psychologii postav. Možná jen ta kresba není ještě dozrálá do typických "hranatých" tvarů a hrátek světla a stínu, jak jsme zvyklí z pozdější tvorby a více se drží klasického komiksového stylu. Přesto se jedná o vybroušený diamant Marvelovského vesmíru, který by si žádný fanda komiksu neměl nechat ujít.

Ivan Kučera
11.03.2021 3 z 5

„To je tajemství moci. Poštvat svoje nepřátele proti sobě.“ Síce sa to volá Elektra, ale v skutočnosti príbehy vyšli v sérii Daredevil. Okolo Diabla z Hell´s Kitchen sa vo svojich začiatkoch motal Frank Miller ako ilustrátor (UKK: Daredevil – Na černé listině). Až neskôr k nej začal písať scenáre. A ešteže tak, lebo kým ako kreslič mi nevyhovuje, jeho scenáre sú z inej ligy. Nebojí sa byť temný (halucinogénna podzemná pasáž trochu pripomína spajďácky Sub-City z KVS: Utrpení), špinavý, jemne politický, realistický (v rámci možností), drsný (dole klobúk pred Marvelom, že mu to dovolil) a dospelý (značne operuje s Daredevilovou civilnou identitou). Zručne pracuje s postavami, bavia ho, má ich rád. Vyvíjajú sa. Miller nie je detinský scenárista (čo ostatne neskôr potvrdil vecami Batman: Rok jedna, Návrat Temného rytiera, 300, Sin City...). Bohužiaľ, sú prítomné dva problémy: Elektra je napriek autorovej snahe poľudštiť ju strašne nudná. To po prvé. No a po druhé – Frank nakreslenie svojich kvalitných scenárov neprenechal nikomu inému, ale pustil sa do toho sám. Štýl jeho kresby ma vždy iritoval. Niektoré panely sú krásne a úžasné ešte i dnes, ale ako celok mi jeho kresba nesadla, hoci rešpektujem, že to niekto považuje za klasika. Musím každopádne uznať, že s pribúdajúcimi stranami sa citeľne zlepšoval. Mám Franka rád ako scenáristu. Ako ilustrátora ho tolerujem, nič iné mi neostáva. Daredevil je výborná postava, ale viac mi vyhovoval spôsob, akým s ním narábal Kevin Smith v Ďábel strážný. Mám pochybnosti o tom, či bolo „etické“ pomenovať knihu Elektra. Grécka vrahyňa tu síce debutovala, ale stále mizne z deja a ak sa doňho vráti, ide o klasickú vedľajšiu postavu a prím hrá Matt Murdock.

MichalPuchovsky
30.11.2019 4 z 5

Elektrinu ságu by som prirovnal k dobrému osemdesiatkovému popu. V dobrom nezaprie svoje kvality v podobe príbehu a maľby, ale ani rok pôvodu vo forme farby a béčkovosti.

B-artX
14.06.2018 5 z 5

Daredevil: A sem tam nějaká Elektra bylo dost dobré NHM. Klasický Milller: skvělá zápletka, mentalita postav a logika na jedničku a kresba dost dobrá. Přesně toto mám rád.

hroubek
14.03.2018 5 z 5

Na tento komiks jsem se hodně těšil, a čekal jsem opravdu hodně velkou kvalitu. A jsem velmi rád, že můžu napsat, že jsem dostal to co jsem chtěl. Přiznávám, že to mohlo být o malinko lepší, ale ve výsledku jsem velmi spokojený. Sice mě mrzí, že to není samostatný příběh o Elektře, ale s kombinací s Daredevilem funguje skvěle. Je to parádně napsané a nakreslené a Frank Miller ukazuje, že se mu prostě neskutečně dařilo vše na co sáhl. Jeho příběh parádně vystavěný a vygradovaný. Nikam se nespěchá, sešity mění vypravěče a tempo, a nabízí i jiný pohled na věc. Máme zde i lehkou komickou část s Lukem Cagem a Iron Fistem. Přesto je tohle hlavně komiks o Elektře a Daredevilovi, a jejich tragické a nenaplněné lásce. Líbilo se mi jak je to nakreslené, a samotná akce je pastva pro oči a výborně funguje i bez dialogů. Elektra je hodně povedený díl z tohoto kompletu a já z toho mám velkou radost.

memphisz
11.03.2018 5 z 5

S Elektrou se odkrývá další kousek Millerova runu u Daredevila a je to zase pecka. Osmdesátá léta byla Millerův golden age a Daredevil mu po Batmanovi šel jasně nejlépe. Je super vidět tu retro kresbu, kterou u ostatních autorů většinou doprovází naivní scénář, čekat na něj a přitom dostat nejvyšší kvalitu. Miller tehdy musel být neuvěřitelný úkaz, který zahájil revoluci superhrdinského komiksu.

Autoři knihy

Frank Miller