Někdo cizí v domě
Shari Lapena
V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi… Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastní nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí. Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe...... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , Knižní klubOriginální název:
A Stranger in the House, 2017
Já se snad stanu fandou detektivek! Jak tento žánr nemusím, tak toto je už druhý kousek od Shari Lapena a musím říct, že je ještě lepší než Manželé odvedle. A ta byla fakt dobrá!
Čte se to jedním dechem, je to mnohovrstevné se skvělým twistem v závěru. Kdo tvrdí, že jej prokoukl dopředu, ten kecá.
Nebylo to vyloženě špatné, spíš mám problém s tím, že je to přesně ten typ knížky, kterou si přečtete za dva dny a po měsíci už pořádně nevíte, o čem byla. Jako oddychovka na víkend ideální, ale nic moc víc bych od toho neočekávala.
Upřímně - nic moc. Kniha mě moc nebavila a prakticky od začátku jsem věděla, kdo je vrah. Chystám se dát šanci knize od stejné autorky Nevítaný host, tak jsem zvědavá.
Dokonalý příběh s přehledným dějem. Za sebe musím říct, že se mi kniha líbila víc než Manželé odvedle, nicméně obě jsou napsány dokonale způsobem, že až do konce netuším, co se ještě stane. Nevýhodou je, že nevím, komu mám vlastně držet palce;)
Nenáročná, rychlá, přehledná, napínavá ... jde se hned k věci, žádná omáčka kolem. To se mi líbí, takhle to chci a mám to ráda :)) ... Víceméně budete tušit, kdo za tím vším stojí, ale je to tak zvláštně zabalené, ze Vás konec stejně překvapí. Dílo s nádechem detektivky, které já ráda nemám ale konečně jsem našla dílo, ve kterém mi opravdu nevadilo :)) ... Pěkně zpracované dílo. Potěšilo mě :)
Přečteno jedním dechem.. zhruba od půlky jsem začínala něco tušit, ale samotný závěr knihy fakt překvapil..
Dobré čtení plné zvratů a nových informací, které nás nutí měnit názor na vraha. Ke konci už si myslíme, že vše víme, ale je to tak doopravdy? Za mě mnohem lepší než Nevítaný host.
Čtivé, svižné a těžko odložitelné :-)
Za mě ještě lepší než Manželé odvedle. Konec mě překvapil, nečekala jsem takové rozuzlení.
4* , dá se doporučit jako thriller-oddychovka ;-)
Další skvělá knížka od této autorky. Zapeklitý případ vraždy, u kterého si několikrát myslíte, že už víte a ono ne. Každou chvíli dochází ke zvratům, které vaši teorii vyvrátí.
Doporučuji. Příběh mě chytil a už nepustil.
Příjemný a čtivý thriller, krátké kapitoly, děj celkem rychle ubíhá.
Manželé, kteří mají tajemství a vlastně se ani neznají, psychicky narušená sousedka, vražda, a konec byl překvapivý.
Jediné co mi vadilo byl manžel a jeho chování a omlouvání nevěry. :)
Opět nemá kniha příliš vysoké hodnocení, ale mně se líbila stejně jako Manželé od vedle. Téma je zase z rodinného prostředí, kdy se nám ukázalo, že i na první pohled idylické manželství má své mouchy a ne vždy je všechno tak růžové jak se může zdát. Kniha je napínavá, tajemná a konec překvapivý. Jsem zvědavá na Nevítaného hosta.
Oproti Manželům odvedle o třídu horší. Konec je dost překvapivý, nechápu, proč to autorka nerozvedla více, bohužel, místo nějakého dovysvětlení se dočkáte poslední strany.
Vskutku zajímavý příběh, který pojednává o psychice zamilované ženy. Čeho všeho je osoba zhrzená neopětovanou láskou schopná? A čeho všeho je schopný člověk, který se snaží uniknout minulosti, jež ho znovu dohání? A skutečně je vše tak, jak se zdá?
Knihu doporučuji, čte se velice dobře a sama jsem se od ní nedokázala odtrhnout.
napětí rodinné vztahy psychohry ztráta paměti, amnézie manželská krize sousedé thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Kniha mě bavila, ovšem ne tolik jako její předchůdkyně s názvem Manželé odvedle. Už v půlce knihy jsem věděla kdo a co provedl, ovšem mýlila jsem se v tom, PROČ. Nakonec mě konec knížky překvapil, ale čekala bych více. Kniha nenadchne, ale rozhodně ani neurazí.