Někdo cizí v domě
Shari Lapena
Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastní nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí. Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2019 , TémbrOriginální název:
A Stranger in the House, 2017
Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška
Těžko se mi píše špatná recenze. Kniha mě nezaujala, moc nebavila, ale díky konci, který skutečně nikdo nepředpokládá dávám aspoň 3*.
Nezklamalo. Sice jiné knihy autorky jsou promyšlenější, ale rozhodně to není špatné. Zvraty bylo možné předvídat a konec trochu přitažený za vlasy, ale četlo se to dobře.
Manželé odvedle ma bavili viac. Tu niečo chýbalo, asi nejaký prekvapujúcejší sled udalostí, posledných 20 strán dobrých, ale dovtedy trochu nuda. Záver mi prišiel nedomyslený a "príliš domyslený" zároveň, pokojne by som uvítal, keby sa niektoré pasáže knihy skrátili a iné viac rozvinuli, napríklad detaily Robertovho života a pod. Ale na druhej strane žiadny prúser, prečítal som to za tri dni, takže príliš sa sťažovať nemôžem :D
PS.: Dúfam, že Rasbach bude aj v ďalších knihách. Začínam ho mať rád :D
Knížka není špatná, ale zároveň ani příliš originální. Nějak to ve mně nic nezanechalo.. Četla jsem ji před měsícem a upřímně už si ani moc nepamatuji, o čem byla.
Kniha mě moc nebavila. Byla velmi jednoduchá, zdlouhavá a chybělo knize napětí. I když je zde vidět snaha o větší zápletku, tak se za mě bohužel nedostavila. Jak to dopadne jsem věděla už od začátku, jen mi chybělo proč. A to mě zklamalo nakonec nejvíc... no nic. Snaha se cení, alespoň že se to lehce četlo.
Taková jednoduchá detektiva...Nektere pasáže jakoby se opakovaly...knizka byla snadno čitelná,ale od půlky celkem jasná
Nemůžu říct, že je to špatná knížka. Sice nemá nějak extra originální příběh, ale čte se dobře a rychle a má zajímavý konec. Jako oddechovka dobrý, ale už se k ní nebudu vracet.
Psychosousedka a psychomanželka, to je úlet, ale četlo se skvěle, za dva dny slupnuto a to mám doma malého prcka ???? Ale jak už tady někdo psal, podobný motiv už jsem četla i v jiných knihách, takže nečekejte žádný velký boom. Překvapení se na konci dostavilo, ale nevyrazilo dech.
Knížka se četla velmi rychle a celou dobu jsem nevěděla, komu se dá věřit...když jsem se rozhodla, všechno bylo úplně a jinak...a nakonec odhalení celé pravdy bylo překvapující...jen už jsem ten motiv někde četla...takže za mě oddechová četba...
Tak tohle se mě opravdu nelíbilo. Dočetla jsem to jen proto že ta knížka má málo stránek. Konec se mě nelíbil vůbec.
Thriller si teda představuji jinak, ale příběh to byl napínavý a do poslední chvíle jsem nevěděla, kde je pravda. Celou dobu byla někde uprostřed a to mě nutilo číst dál a dál :)
Druhá kniha od autorky a opět skvělé... Asi bych to tedy úplně nenazývala thrillerem... Autorka si s námi opět výborně hraje, do konce nevíte, kdo je vrahem a proč a konečné rozuzlení bylo zajímavě nečekané. Postavy byly reálné a detektiv Rasbach mě opět velmi bavil.
Opět napínavý příběh až do konce. Shari nezklamala. Člověk do poslední chvíle neví, co si má vlastně o případu myslet.
napětí rodinné vztahy psychohry ztráta paměti, amnézie manželská krize sousedé thrillery pro ženy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Velmi pěkná kniha, dobrá zápletka, napětí gradovalo, vraha jsem sice odhadla dříve, ale stejně jsem byla koncem překvapena.