Někdo cizí v domě
Shari Lapena
Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastní nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí. Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2019 , TémbrOriginální název:
A Stranger in the House, 2017
Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška
Skvělé počteníčko, od knihy jsem se nemohl odtrhnout, takže jsem ji měl přečtenou hodně rychle :). Pět stars jak vyšitých to jistí a paní spisovatelku si dávám do hledáčku :).
(SPOILER) Moje první kniha od Lapeny, přečteno za dva dny. Příběh se mi moc líbil každou chvíli nová zápletka a konec mě překvapil. Trochu mě odrazovalo nízké hodnocení, ale pro mě byla kniha úžasná. Líbila se mi Bridged, jak pozoruje sousedy přes okono. Těším se na další knížku od spisovatelky.
Tyhle otevřené konce přímo nesnáším. Když nevím, jak kniha dopadne, tak to ji ani nemusím číst!!!
Já od knihy neměla žádná očekávání - vím, že nemá úplně extra hodnocení. A možná právě proto mě to bavilo :-D Kniha se mi líbila víc než Jeden z nás, která je hodnocena lépe.
Bohužel musím dát za pravdu komentářům pode mnou, protože tahle knížka se Shari Lapena opravdu moc nepovedla. Pokud nemáte načteno moc knih z tohoto žánru a navíc jste ještě od autorky nic nečetli, asi to taková hrůza nebude, ale jinak je to opravdu zklamání. Příběh není moc originální, všechno se tak divně táhne a závěr je taky předvídatelný. Na autorku určitě nezanevřu, ale tohle mě prostě nebavilo.
Má první přečtená kniha této autorky, která dopadla tak, že v den dočtení jsem si šla pro další tři od ní. Bavilo mě, jakým způsob byl příběh napsaný, jak dobře se četl a to tak, že jsem se těšila na každou další stranu. Musím tedy přiznat, že Brigid ani Karen mi nebyly sympatické, Toma mi bylo trochu líto, že tolik a takové informace o Karen zjistil až v průběhu vyšetřování. Konec příběhu mě překvapil, hlavně co se Karen týče.
Tak zatím z knih SL nejslabší Je jasné, kdo byl vrah i jaký měl důvod. Moc se v tom šlape, pořád dokola se omílají už známá fakta,příliš se kombinuje. Hlavni hrdinové hodně divní. Chvílemi mě to dost nudilo.
Nedávno jsem četla od autorky "Její konec", velice dobře se mi to četlo a tak jsem brzy sáhla po její další, starší knize... bohužel mi až moc připomínala příběh z předešlé knihy tudíž mě to nějak moc neoslovilo. Četlo se to dobře, odsýpalo to, kniha byla v podstatě krátká a nic moc převratného se v ní nedělo. Tentokrát žádné překvapivé zvraty a od začátku je v podstatě vše tak jak je. Možná příliš brzy za sebou jsem vzala její dvě knihy, ale tentokrát mě to moc nebavilo.
Tom miluje svou ženu Karen, ale má tajemství. Karen miluje Toma, ale má obrovské tajemství. Jednoho večera Karen zvedne telefon, sedne do auta a skončí v nemocnici. A pak je nalezen zastřelený muž. Karenina kamarádka Brigid vstupuje do celého dramatu a nevědomky ovlivní celé vyšetřování.
Tak nějak od začátku tušíte, o co půjde. Ale kniha se fakt dobře čte, takže hodnotím jako lepší 3*.
Tak tohle se mi vubec nelibilo :(
Uz snad pred pulkou se dozvidame, jak to cele v podstate je a jenom sledujeme, jak informace, ktere uz davno zname, mezi sebou sdili vsechny postavy knihy, dokud se to nedosane az k detektivum, a ti tu uz milionkrat nastinenou situaci zase vezmou a opet s ni obchazi vsechny dotycne, aby se dozvedeli dalsi informaci, kterou mi opet davno vime
To ani nezminuju, ze to zase znova vsichni vykladaji pravnikovi, soudkyni :D no boze.
To, ze jsme celou dobu vedeli 90% pointy mi radoby zvrat na samem konci vubec nevynahradil, protoze i ten byl za me uplne predvidatelny, a tim, jak se to cele silene vleklo, mi to bylo uprimne i uplne jedno :D i kdybych to necekala celou dobu
Pred timto titulem jsem cetla jako posledni knihu Nevitany Host od stejne autorky, ta mi prisla skvela a nalakala me hned sahnout po jeji dalsi. Tohle je ale uplne jiny level a uprimne nechapu vysoka hodnoceni. Dloooouho se mi nestalo, ze bych musela preskakovat cele vety, odstavce, protoze me pribeh tak nudil naprosto repetativnimi pasazemi :(
2* davam jen proto, ze si autorky diky predesle knize vazim a taky proto, ze ten namet ve vysledku nebyl nijak hloupy, verim, ze by me i bavil, kdyby mi jeho podstatu prozradila az na samem konci
Poslední kniha, která mi od autorky chyběla k přečtení. A můžu říct, že Shari píše jak přes kopírák. Otevřené konce, méně či více povedené zvraty v ději. Jen tady to bylo takové dost předvídatelné. Nějaký zvrat v poslední kapitole jsem čekala a on přišel, takže ani v tomhle se překvapení nekonalo.
Shari čtenáři postupně odkrývá s každou kapitolou střípky příběhu Karen, Toma a Brigit s Bobem.
"Detektiv Rasbach se opře v sedadle hloub, docela spokojeně. Ten případ se zajímavě vyvíjí. Něco takového on miluje..."
... a já to miluji také :-)
Zajímavý příběh s překvapivým koncem. Kniha je psána i zvláštním, nepříliš obvyklým stylem. Přesto mi tam k udělení plného počtu hvězdiček něco chybělo.
Lapena píše thrillery, které nenadchnou, ani neurazí. Takové odpočinkové dovolenkové čtení či víkendové čtení.
Co mě irituje, tak že se v jejich knihách, zejména v jejich úvodních stránkách, musí na každé třetí stránce někdo pozvracet nebo skoro pozvracet. Irituje mě to tak hrozným způsobem, že za to dávám hvězdu dolů...
Shari je skvělá spisovatelka za mě kniha super trvalo mi se za číst ale pak se začetla a četla jsem jedným dechem...Příběh se čte dobře děj plyne občas sem byla v šoku... musím doporučit...
Moc jsem toho od autorky zatím nepřečetla a tak to asi zůstane. Nicméně, kniha se četla dobře, a protože jsem se nad ní příliš hluboce nezamýšlela, konalo se i nějaké to překvapení. Vlastně hlavně jedno, na úplném konci. To jediné jsem nečekala. Chtělo by to snad trochu víc propracovat hlavní aktéry a vzhledem k tomu, že jich je pomálu, nedalo by to ani moc práce navíc.
Příjemné čtení, chytlo mě a nepustilo až k poslednímu písmenku. Já jsem překvapená byla. :)
hodnocení 76% odpovídá. Kniha je čtivá, předvídatelná a mě osobně se na ni líbilo, že jsem ji mohla kdykoliv odložit, aniž bych byla v napětí, jak se bude děj vyvíjet, prostě příjemné oddechové čtení na dovolenou
napětí rodinné vztahy psychohry ztráta paměti, amnézie manželská krize sousedé thrillery pro ženy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Příběhy od Shari Lapeny mi přijdou jak přes kopírák. Někdo cizí v domě je navíc šíleně nudná a táhnoucí se kopie s předvídatelným dějem i závěrem.