Někdo cizí v domě
Shari Lapena
Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastní nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí. Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2019 , TémbrOriginální název:
A Stranger in the House, 2017
Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška
Knihu jsem přečetla jedním dechcem. Čte se opravdu skvěle, jen začátek jsem moc nechápala, ale autorka to po zbytek knihy hezky vysvětlila.
Doporučuji!!
Knížka je taková vlažná, táhne se, chybělo mi trochu víc akce. Trochu se to zlepšilo v poslední třetině, kde příběh konečně dostal spád.
Kniha je velice čtivá. Přečetla jsem ji za jediný den. Konec mě hodně překvapil nečekala jsem, že to takhle dopadne. Děj vás vtáhne rychle do napínavého vyšetřování záhadné minulosti.
Kniha byla čtivá, rychle odsýpala. Od začátky knihy jsem byla plně přesvědčená o identitě vraha. Ovšem konec to zabil...v pozitivním slova smyslu:) A proč dávám jen tři hvězdičky? V dobré knize (rozuměj 4 až 5 hvězdiček) mám hnedle jasno v postavách - tzn. kdo je fajn, kdo je zloduch a komu "fandím". Tahle kniha neměla tuto postavu vykreslením od autorky ani jednu! Všechny postavy byly nudné, šedivé, průměrné a skončily u mě v propadlišti dějin...Podruhé bych tu knihu rozhodně nečetla:)
Námět i styl se podobají "Manželům odvedle", nicméně tento příběh mi přišel trochu slabší. Byl sice napínavý a četl se dobře, ale byl jaksi předvídatelnější a také závěr se mi moc nezamlouval. Řekla bych, že chování hlavní postavy nebylo příliš konzistentní, čekala jsem také nějaké překvapivé odhalení, které se nedostavilo.
Knížku jsem dostala jako dárek a protože kriminálky nemám obecně ráda, moc jsem od ní nečekala. Nakonec se mi četla velmi dobře a nutilo mě to číst dál a dál. Byť mi děj přišel celkem dost předvídavý, konec mě nakonec velmi překvapil :-) Velmi dobré čtení :-)
Na tuto knihu jsem čekala půl roku v knihovně --- nestálo to za to.
Jediné plus je, že se to čte rychle. Asi bych si měla přestat půjčovat tyhle rádoby thrillery, kterých je teď jak hub po dešti.
Děj předvídatelný, velmi předvídatelný a velmi jednoduchý. V podstatě jsem věděla od začátku o co tam půjde a co se tam stane. Postavy takové nijaké, nemastné neslané. Hlavní hrdinka o sobě říká, jak je strašně chytrá a má vše promyšlené, a nedojde jí, kdo jí leze do baráku???
Moje druhá kniha od autorky. A tohle byla opět pecka! Já jsem si styl psaní autorky naprosto zamilovala! Její knihy jsou velice jednoduše a čtivě napsané. Už od začátku jsem knihu hltala. Už od první stránky jsem věděla, že mě to bude bavit. Kniha mě nutila přemýšlet. Přemýšlíte a děláte si své teorie. Já jsem teda měla jen jednu teorii, které jsem se držele celý příběh. Nakonec to vypadalo, že moje teorie je správná, ale nakonec jsem se i já zmýlila. Kniha je plná převratů, překvapení, neustále se v knize objevují nová fakta. Tato kniha byla velmi nabitá napětím. Je to jednoduše skvělá detektivní kniha na jedno odpoledne. Já moc doporučiji.
Kniha se mi moc líbila. Závěr byl pro mě překvapivý a trochu mě to zklamalo, Karen jsem fandila.
Zajímavá kniha a velmi zajímavý konec, překvapilo mě, jaká vlastně hlavní hrdinka ve skutečnosti je. Závěr takový, že si každý může vymyslet, jak asi příběh pokračuje, kniha by mohla mít další díl.
Čtivý a poutavý příběh. O kousíček lepší než předchozí autorčina kniha. Pokud to tak půjde dál, tak příští kniha bude pecka. Příběh se mi líbil, hltala jsem slovo za slovem a konec mě překvapil.
Líbila se mi více, než předchozí Manželé odvedle. Jeden z překvapivých konců jsem odhadla, druhý ovšem ne. Čte se jedna báseň a je realističtější než předchozí díl. Proto dávám plné a zasloužené 4 hvězdičky. (červenec: 1232 str.)
Mě se kniha líbila, ale ten konec byl překvapením. Byla to moje první kniha od této autorky a určitě si od ní ještě něco přečtu.
napětí rodinné vztahy psychohry ztráta paměti, amnézie manželská krize sousedé thrillery pro ženy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Masakr :D Tak kdo ve finále vyhrál? :D Ti co to četli ví na co narážím :D Fakt super kniha!