Někdo cizí v domě
Shari Lapena
Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastní nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí. Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2019 , TémbrOriginální název:
A Stranger in the House, 2017
Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška
Naprosto strhující kniha, od začátku až do konce a konec, ten mě dostal. Mohu jen doporučit!
Thriller, který Vás nenechá v klidu. Máte pocit, že musíte číst, dokud nevíte celou pravdu. A jaká je vlastně pravda? Tentokrát mě autorka velmi překvapila. Po Manželech odvedle jsem k ní byla celkem skeptická, ale tato knížka se jí velmi povedla.
Lepší než Manželé od vedle od poloviny knihy jsem si myslela,že vím kdo je vrah a jak to asi dopadne a ono to bylo jinak.Je dobře když nás autor převeze a překvapí.
Kniha se mi líbila, dobře se čte. Čtenář se nenudí dlouhými nicneříkajícími pasážemi. Nečekejte však strhujíci thriller, bylo to spíš takové pohodové čtení. Překvapil mě otevřený konec, to jsem nečekala :-).
Po úspěšné knize Manželé odvedle, tady máme od stejné autorky další, skvělý thriller. Autorka je skvělá v tom, že si udrží Vaší pozornost od začátku do konce knihy. Zvědavě otáčíte každou stránkou, protože chcete vědět kdo je tady vrah?! Kniha začíná úplně nevinně autonehodou. Kdy tomu nikdo nechce uvěřit, protože Karen je přece skvělá řidička. Autonehodu přežije, ale je po velkém otřesu mozku a tak vůbec neví co se stalo. Ve čtvrti kde bourala se najde mrtvola muže a růžové gumové rukavice. Rozbíhá se vyšetřování co se vlastně stalo a jak to bylo? Napínavé od začátku do konce.
Přečteno za jeden den. Knížka je napsaná velmi čtivě, díky krátkým kapitolám je lehké si říct: "ještě jednu kapitolu, ještě jednu"...a najednou je kniha dočtená. Konec je docela předvídatelný, ale i tak můžu doporučit jako fajn oddechové čtení.
Přečetla jsem tuhle knížku jedním dechem..
Děj byl zajímavý,ale na konci jsem moc překvapená nebyla.Čekala jsem to..Líbil se mi ten otevřený konec..
Takže ano,knížku můžu doporučit..
Kniha mě ze začátku moc nebavila, čekala jsem, kdy se konečně začne něco dít (cca. až strana 200). Čte se dobře, ale obsah mě úplně nezaujal. Když už je v knize nějaké napětí, hned o 2 stránky dál se dozvíme, co se děje. Už v polovině prakticky víme, co se stalo, až na vraha (50/50). Je pravda, že konec mě docela překvapil. Určitě se mi ale více líbilo dílo Manželé odvedle.
Opět dobré, napínavé čtení. Na styl krátkých, úsečných vět jsem po autorčině prvotině byla připravená, možná bych řekla že se v rozepisování i trošku "zlepšila" a knížka se četla lépe než Manželé odvedle. I díky tomuto stylu psaní má příběh spád, nikam zbytečně neodbíhá. Líbilo se mi pomalé poodhalování odpovědí na otázky, aby se to všechno potom zase ke konci přiostřilo nějakou další zápletkou a zvratem. Jo, tohle je fajn čtení, které zhltnete raz dva.
Manželský pár a jejich sousedé, velice zajímavá sebranka. Jsou hlavní hrdinky nejlepší kamarádky nebo rivalky, kdo je oběť a kdo pachatel ? Každá z postav má své tajemství. Příjemné čtení nejen na dlouhé zimní večery.
Tato kniha je lepší než autorčina prvotina ,ale zase není úplně super ikdyz konec je zase fakt nečekaný -otevreny.
Celkem příjemný čtivý (a hlavně nenáročný) thriller, který čtenář opravdu zhltne rychlostí blesku. Autorka má svižný styl psaní, jednoduchý jazyk a poměrně krátké věty, to vše žene příběh bleskovou rychlostí ke konci.
Trochu mě mrzí, že si autorka více nepohrála s postavami a dialogy, nedovolila nám nakouknout víc pod povrch - do psychologie postav, ale možná i díky tomuto poněkud povrchnímu stylu vyprávění, příběh peláší o to větší rychlostí. Konec byl dle mě sice trochu předvidatelný, ale i tak zajímavý.
Někdo cizí v domě je kniha, o která si troufám tvrdit, že nebude nikoho nudit, nejen styl psaní, ale i množství zvratů udržuje příběh pořád v akci. Dobré.
Pro mě lepší než Manželé odvedle, protože nebyla tolik překombinovaná a zdála se mi tudíž i reálnější. Ale také bych to nezařazovala mezi nějaké strhující a šokující thrillery, spíše příběh s psychologicky laděnou zápletkou. Kniha se mi líbila.
Kniha se četla dobře a měla spád. Ale chybělo mi tam víc napětí. Taková pohodová detektivka, kterou rychle zhltnete, ale nezanechá ve vás žádný extra hluboký dojem.
napětí rodinné vztahy psychohry ztráta paměti, amnézie manželská krize sousedé thrillery pro ženy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Super, skvělé. Kniha, která Vás vtáhne do děje, který postupně narůstá od první stránky a nutí Vás číst, dokud se nedostanete na stranu poslední a vy si vydechnete konečným vysvětlením celého příběhu. Tak jako ostatní jsem byla částečně přesvědčená o vrahovi, ale................... Dál doporučuji přečíst