Němé oběti
Tim Weaver
David Raker série
ZTRATIL VŠECHNO, NA ČEM MU ZÁLEŽELO. ZBÝVÁ JEN SPRAVEDLNOST… A POMSTA. Colm Healy patřil k nejlepším detektivům Metropolitní policie – až do chvíle, kdy se začal zabývat případem brutální vraždy mladé matky a osmiletých dvojčat. Vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě a skutečnost, že nikdy nedokázal najít a potrestat viníka, Healymu zničila kariéru a připravila ho o rodinu. David Raker, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách, je jediný přítel, který Healymu zbyl. Zároveň jako jediný chápe, že bez odpovědí Healy nikdy nedokáže najít klid a jeho život zůstane v troskách. Proto se společně znovu pouštějí do vyšetřování. Ani jeden z nich ale netuší, že vrah ze stínů sleduje každý jejich krok a pouze čeká na správnou chvíli, aby je mohl pohřbít i s posledními důkazy svého ohavného činu…... celý text
V předešlém dílu si nás autor pěkně připravil a zapletka neměla chybu. Občas jsem se i ztratila a v jednu chvíli jsem zůstala nevěřícně koukat do knihy, nechtěla jsem pochopit a věřit co čtu, ale pak se to vysvětlilo:-) opět se z Davida stal tradiční MacGyver, chvilkami přetažené, ale to ke kniham od autora patří. A zase si nás autor pěkně připravil na další díl ...jdu se do něj pustit.
Čtu pana Weavera od prvního díla vidím,že dělám dobře.Tento díl byl po předchozím Bez slitování opět velice napínavý,čtivý a nenechal mě na pokoji,dokud jsem nedočetla.Super,moc se mi to líbilo a těším se na další.
Tentokrát jsem se do toho trochu zamotávala, hlavně škatulata - hejbejte se, to tak trochu bylo vysvětleno, ale už jsem nedala přelakovávání - nebylo vysvětleno. Jinak překvapivé, napínavé šoky, zvláště v závěru, dobré to bylo - doporučuji....
Velice komplikované vyřešení případu, který léta ničil Colma Healyho a provázel předchozí díly. David Raker opět neohrožený, nezničitelný k neuvěření. Chvílemi rozvláčné, mnoho popisů situace. Pro mne méně čtivé, než díly, které jsem četla dříve. Celou sérii se mi zatím nepodařilo v knihovně půjčit.
Němé oběti jsou zatím asi nejsložitější a nejtemnější z celé série. Celá zápletka s Colmem Healym je výborná...to jsem teda zírala! Spolu s Bez slitování jsou to asi nejpropracovanější příběhy. Taková trochu noirová Weavrova odbočka? Hodně temné, hodně kruté, hodně popisné. A to já mám ráda! Četla jsem po několika letech podruhé, všechno do sebe hezky zapadlo a nevynechala jsem ani slůvko a někdy snad ani nedýchala....
Skvělá kniha :-) musím stále jen chválit, pan Weaver mě s žádnou knihou nezklamal :-) a na každou další se těším..
6.dil série bývalého novináře Davida Rakera, který tentokrát pomáhá svému příteli vyřešit dávný případ. Příběh opět skvělý, ale tentokrát jsem byla trochu víc zmatená s těmi úryvky psané kurzívou. A proto jsem myslela, že to tentokrát nebude na plný počet, ale po přečtení příběhu jsem si vsuvky psané kurzívou 'předtím' a pak 'poté' psané už normálně četla znovu, a jo, je to na plný počet. Nakonec super. Hold, někdy to tak mám, chvíli mi dýl trvá než mi to sedne ????? (smajlíci ). Těším se na další díl
Za mě jeden z nejlepších dílů série, trochu jiný, ale famózní. Překvapivý závěr na konci. Konečně nebyl David takovej nezranitelnej. Doporučuji a tesim se na dalsi dil
Opět velice povedený díl z této úžasné série. Postavu Davida a Healyho jsem si velice oblíbila a určitě budu v sérii pokračovat :)
Mám ho rád. Rád ho čtu. Ale tohle se nepovedlo až tak docela. Zápletka je až moc, pachatelé to samé, tady se Tim nechal hodně unést...
Jsem ráda, že autor nenechal postavu Healyho jen jako vedlejší v jednom z dřívějších dílů, jak měl prý původně v úmyslu. V již šestém pokračování případů Davida Rakera se rozvíjí právě jeden z minulých případů, který stál Colma Healyho v podstatě všechno od ztráty rodiny a práce až po jeho totální pád na dno. Jediný, kdo mu zůstal je právě David Raker, který se mu pokouší pomoct a odložený případ vyřešit. I přesto, že by děj tentokrát snad až moc plný zvratů a místy trochu překombinovaný, šlo o uspokojivé čtení a zmíněné výhrady mě určitě neodradí od čtení dalších dílů.
Stale sa musim pytat sam seba, je nutne tahat do vrazd v knihach deti?!?! Ano mam rad tento typ knih ale ako otec maleho drobca niekedy normalne mam chut grcat. Kau kam sa ubera tento svet a este aj ten pomyselny?!? Kde su casy tety Agaty, pana Doyla a inych starych autorov?!!! To budeme len cakat ake ohavnejsie vrazdy SPISOVATELIA vymyslia a este ich budeme schvalovat a chvalit ako su dokonale premyslene??? Ano su to dobre kriminalky ale ked sa zamyslime a porovname tetu Agathu a tychto ... je my na grc. V krimi ma ist o napatie a nie o to kto skor hohi sablu z autorovych myslienok! Aj ked to hodnotim ako +5 lebo je to "dobre" ale .......................Sem tam som napisal recenziu ale po tych poslednych knihach novych autorov krimi nemam chut nieco pisat. Ano precitam si ich ale som z toho smutny. Kazdy sa predhana aku horsiu vrazdu vymysli. Prva odpoved: Necitaj! Nejde to! Nech prevladne radsej svet Tolkiena, Pratchetta, Verna a autorov ktori to s tym to svetom mysleli dobre! :D
Zajímavý příběh, ale pro mě trochu dlouhý. Jiné knihy mi přišli zajímavější a tady mi přijde, že to autor tahá z posledního. Ale jinak jsem si čtení užila. A dávám 3,5 *
Zajímavý příběh, tentokrát trochu jiný. V tomto díle David Raker nepátrá po pohřešovaných, ale po pachatelích vraždy mladé matky a jejich osmiletých dvojčat a posléze jeho po motivu.
Příběh byl zasazen do zajímavého prostředí zábavného mola a tím mě tentokrát hodně zaujal.
Příběh byl neskutečně propletený a autor nás neuvěřitelně dlouhou dobu napínal. Příběh se opět na některých místech zbytečně natahuje.
To co mě přitáhlo a co mě zajímalo a věřím, že každého, byly hrací automaty, věřím, že to byl autorův záměr, ovšem očekávala jsem daleko více šokující vysvětlení, protože toto mi nepřipadalo přesvědčivé.
I když vše směřovalo k překvapivému konci , konec byl dost slabý a málo uvěřitelný.
Postava Davida Rakera je samozřejmě nesmrtelná, beztrestná a nejchytřejší.....na to se asi musím povznést , celá série na tom stojí.
A jak autor sám řekl nemá důvod sérii ukončit. Takže kdo má tuto sérii rád, může se těšit na spoustu dalších dílů.
Tak ja nejak nevim. Mám pocit, že autorovi už dochází dech. Zápletka celkem zmatená, slabší a asi už mě nebaví jak si jen Raker dovede spojit některé věci k sobě a policie ne :) zajimavé. Za mě prostě 5. a 6.stý díl jde vidět, že kvalita jde dolů, dám asi šanci dalším, ale zmírňuji svá očekávání.
Kniha je určitě zajímavá a napínavá. Viktoriálnské molo na Temži, kolem kterého se všechno točí, je taky neotřelá a tajemná rekvizita. Jenže - nesmrtelný Raker nakonec na všechno přišel a byl asi spokojen, ale já ne. Nelogických a nepravděpodobných věcí tu tontokát bylo až moc. Nejvíc jsem byl zvědavý na to, proč zločinci dělají s dřevěnými arkádovými automaty to, co s nimi dělají. A to je vysvětleno tak slabě, že za to ubírám hvězdu...
Výborný začátek, napínavý jako kšandy... Jen postupně mi děj začal připadat dost rozvleklý, natahovaný a některé situace dost nereálné. Ale na to už jsem si u Tima Weavera zvykla a na odreagování mám jeho knihy moc ráda.
Weaver opět válí! Příběh je trochu zamotaný, ke konci jsem byla místy popletená, ale to svádím na svůj intelekt :)). Knížka měla spád, nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Kniha určitě stojí za přečtení a těším se na další pokračování!
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Další skvělá detektivka. Zápletka úžasná, rozpletení ještě lepší a jako vždy zcela nečekaný závěr.