Sestřičky v nesnázích
Donna Douglas
Nemocnice Nightingale série
Se studentkami ošetřovatelství v prestižní londýnské nemocnici Nightingale se život nemazlí. Jejich učitelky a vrchní sestry mají vysoké požadavky a žádné slitování s mladými děvčaty. A to se musí naše přítelkyně potýkat i s osobními problémy. Violet je zde nová a okamžitě k sobě přitáhne pozornost. Co skrývá? Dora má zlomené srdce z rozchodu s Nickem, ale zaujme ji jiný příchozí pacient. A Millie je také rozpolcená mezi dvěma muži a dvojí budoucností, která se jí nabízí.... celý text
Stejně tak jako první díl mě kniha nezklamala.
Velmi příjemné čtení, čtivě napsáno, zajímavé dějové linky.
Krásný druhý díl ze série sestřiček. Po všech těch hrůzách, které vidíme v televizi nebo čteme v knihách, je tahle řada jako balzám na duši. Pohodové, milé, odpočinkové. Moc jsem si užila pokračování životních peripetií Millie, Dory i Helen a těším se na další díl.
Kniha o sestřičkách v jedné londýnské nemocnici se čte moc pěkně. Ani se nenadějete je konec. Nechybí ani láska a občas i napětí. Doporučuji
Tahle série mě zase chytla do spárů. Moc mě baví. Mají zajímavý děj, osud tří sester se střídá. V druhém díle nám přibyla noční sestra, která má své tajemství. Příběh byl nejvíce o ní, ale nejen o ní a já zase knihu přečetla za dva dny. Moc doporučuji.
Opět paráda. V tomto díle navíc i drobná - ani tak detektivní zápletka, jak odkrytí jednoho tajemství. Dřina budoucích sestřiček s věčným napomínáním a na druhé straně i soucit a rošťárny.
Snad možná ještě o trochu hezčí než první díl. Fakt super čtení. Už teď se těším na další díl...
U této série z nemocnice z Nightingale ani nemůžu jinak, než plným počtem hvězd. Pamatuju si, že než jsem se pustila do prvního dílu, bála jsem se, že to bude ženský románek a spíš budu zklamaná. Opak je pravdou, není to červená knihovna a jsem nadšená. Ve druhém díle se znovu setkáváme se sestřičkami z 1. části - starostlivou Dorou, ztřeštěnou Millie, puntičkářskou Helen. Objevují se i nové postavy jako Violet Tannerová se svým malým synkem a tajemstvím, které se zdráhá komukoli prozradit. Celkově jsou jejich osudy a příběh zajímavě vystaveny a pro mě je to příjemná oddychovka. Jsem si jistá, že ani další díly mě nezklamou.
Ještě lepší než první díl, babička Vinnie opět úžasně perlila a Violet mi i s Oliverem přirostli k srdci, skvělé a opět dojemné
Jsem ráda, že jsem se pustila do čtení druhého dílu. Jsem zvědavá na další a na vývoj postav a hlavně na jejich vztahy. Líbilo se mi, přidání postavy sestry Tannerové a její příběh. Jdu se pustit do dalšího dílu.
Čtenář se nemusí obávat prodlevy mezi jednotlivými díly, protože autorka nenásilnou formou vše podstatné k jednotlivým postavám a jejich charakterům shrne. Pro mě to bylo jako cesta dlouhou nemocniční chodbou, kde potkávám dobré známé. Jako červená linka v příjemné čisté bílé, působí uvedení nových postav do příběhu. Hrdinky všedních dnů- sestry v předválečné Anglii, se potýkají s pracovními i osobními problémy. Nová noční sestra Violet se musí ještě navíc naučit znovu důvěřovat lidem i sama sobě. "Rodina" sester jí nezištně pomáhá. Další osudy studentek jsou pestré i dramatické. Odpočinkové velmi příjemné čtení, které přináší podněty k zamyšlení. Začínají temná mračna na obzoru....například v podobě fašistického hnutí.
moc se mi to líbilo, s nedočkavostí jsem sledovala osudy hrdinek, určitě si přečtu další díl
přátelství pro ženy zdravotní sestry nemocnice, špitály ošetřovatelství studium a výuka
2017 | Sestřičky |
2018 | Sestřičky v nesnázích |
2021 | Sestřičky a jejich tajná přání |
2019 | Sestřičky na příjmu |
2019 | Sestřičky ve víru osudu |
Přiznám se,že první díl byl lepší,ale přesto kniha stojí za přečtení.Doufám,že i ostatní díly budou stejně zajímavé.