Nenávist

Nenávist
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459971/bmid_nenavist-Mj1-459971.jpg 5 1644 1644

Robert Hunter série

Poprvé se setkali jako spolubydlící na vysokoškolské koleji. Dva nejchytřejší mozky, co kdy promovaly z psychologie na Stanfordově univerzitě. Jako protivníci se znovu setkali ve virginském Quantiku. Robert Hunter se stal šéfem Útvaru ultranásilných zločinů Losangeleského policejního sboru. Lucien Folter se stal nejvýkonnějším a nejnebezpečnějším sériovým vrahem, s jakým se kdy FBI střetla. Teď, po třech a půl letech věznění na samotce, se Lucienovi konečně podařilo dostat na svobodu. A zuří. Tři a půl roku nemyslel Lucien na nic jiného než na pomstu. Ten, kdo nese odpovědnost za jeho uvěznění, musí pykat, musí trpět. Ten někdo je… Robert Hunter. A konečně přišel čas uskutečnit plán.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art

Hunting Evil, 2019

heavy66
04.06.2022 5 z 5

Přeskočil jsem Hovory a Galerie, abych se dozvěděl, jak to dopadne s Luciferem Folterem. Příběh osciluje mezi tóny vážnými, záležitost okolo Tracy patří k vrcholům autorova šílenství, a veselými při popisu Robertova stopování a Lucienových proměn. Nechci spoilovat, ale občas mi přišlo, že detektiv Franta Bidlo pronásleduje Lojzu Kápa, mistra převleků a krále žižkovského podsvětí.
Dohromady je to o kapku krve slabší než Zloba, ale pořád vysoký standard bolesti, zlosti a nenávisti. Při četbě mě podporovala moje oblíbená Teacher’s whisky, autorovi děkuju za tip na další zajímavé značky!

uzivatel6305
29.05.2022 3 z 5

Bohužel, přestože Cartera miluju, tento díl bylo zklamání. Chvílemi jsem měla pocit, že to snad napsal někdo jiný. Děj mi přišel zdlouhavý (stejně jako rozhovory, které byly mnohdy zbytečné), nepřesný, podle předešlého dílu s Lucienem, někdy jakoby nenavazoval a konec byl opravdu překombinovaný. Hunter skoro nemluví, je nevýrazný, prostě nijaký, narozdíl od upovídaného "génia" Luciena. Trošku mi to připomnělo Holmese vs Moryartyho. Snad budou další díly opět skvělé. Pro jednou to Chrisovi odpouštím.

petrarka72
11.05.2022 4 z 5

Výborné. V tomto díle nezapomenutelné - výbuch konkrétně po tisícinách vteřiny, poslední večeře a kterak je důležité dobře si vybrat místo zatčení.

Olous1
08.05.2022 5 z 5

Tak se budu po desáté opakovat,bomba wow, prostě perfektní počteníčko od Chrise Cartera. Akorát až přečtu celou sérii,co budu číst,no dám si to od začátku:-) Za mě 100%.

Smiley96
26.04.2022 5 z 5

Já už nevím jak mám tyhle knihy hodnotit. Jednoduše MASAKR a puštím se vesele do další.

Iveta701
25.04.2022 5 z 5

Jako bylo to fakt dost drsné a nedalo se přestat číst další skvělá knížka

katka134
19.04.2022 4 z 5

Popisování vražd v tomto díle je vrcholně odporné. Ale napínavost děje mě nutila číst tak rychle, že jsem si ty hrůzy nestíhala živě představovat.
Každopádně to chce od Cartera pauzu.

Hanina61
04.04.2022 5 z 5

Docela úspěšně jsem se zbavila závislosti na sladkém, na kávě a dalších věcech... ovšem závislost na "carterovkách" je zřejmě nevyléčitelná... :-D

marekB78
01.04.2022 5 z 5

Další knížka od autora přečtena a už se bojím toho,že mě čeká poslední a bude hrozně těžké po tomto autorovi číst někoho jiného :) Zase super od začátku do konce. I když bylo od začátku jasné, kdo je vrah, tak stějně je kniha plná napětí a každou stránku musíte hltat :)

Lucie311
29.03.2022 5 z 5

To už se ani nedá vyjádřit slovy. Naprostá pecka. Uff...

astra3
20.03.2022 4 z 5

Tento díl mi přišel spíš nudnější. Všechny podrobné popisy krutostí spíš knize uškodily.

workos
13.02.2022 5 z 5

Kniha okamžitě vtáhne do děje a skoro se od ní nedá odtrhnout, napínavé od první až na poslední stranu.

harena
13.02.2022 4 z 5

Stejně jako všechny knihy Cartera je i tento napínavé, šílené a děsivé čtení. . Geniální detektiv na straně dobra proti geniálnímu psychopatovi, který není nic míň, než snad samo vtělené zlo. Vyprávění je skvěle zvládnuté, kniha plná napětí a odporných vražedných scén, napětí se střídá se znechucením až do poslední stránky. Nedoporučuji pro slabší povahy, i tady se autor vyžívá v detailních a brutálních popisech všeho, rozhodně nezapře své původní povolání.

DonFilipson
07.02.2022 5 z 5

Jedním dechem

Dédečko75
31.01.2022 5 z 5

Škoda zatím poslední

allart
31.01.2022 5 z 5

Teda to bol adrenalín. Aj keď ten Lucienov plán mi prišiel až zázračné dokonalý a prepracovaný a ku koncu som sa už lúčil s Hunterom, čítalo sa to výborne. Vyčítať nudu, alebo nejaké veľké nedostatky môžu byť skôr následkom povrchného čítania. Za mňa teda plný počet. Samozrejme, pre citlivé povahy nedoporučujem, ale veď napokon nie je to žiadna presladená romantika.

bezzink
29.01.2022 3 z 5

Davam hodne, hodne slabe 3 hvezdy. Nejhorsi Chris Carter. :( Dej - nula, vysetrovani - nula, napeti - nula, zvraty - prehnane, nelogicke, vysvetlovani vsem dokola jak je Lucien nejvic genialni a zrudny psychopat, co kdy zil - minus 800 bodu, totalne marna policie a milion tech dalsich utvaru, vysetrovani formou cekani na telefon - unavne, popisy vlivu vybusniny na lidske telo - otresne, zbytecne, preskocila jsem, ohrana fraze “ hodne ctu”.
Jediny Chris Carter do ktereho jsem se musela nutit.

ZuzanaZ83
28.01.2022 5 z 5

Další příběh o superchytrém detektivovi Robertu Hunterovi a jeho parťákovi Garciovi.
Lucien Folter, Robertův bývalý kamarád z vysoké a ďábel v lidském těle, uprchne z vězení. Jeho dalším cílem je Robert. Nechal ve vězení Robertovi i vzkaz aby bylo jasno, zvrhlá hra začíná....
Opět jsem maximálně spokojená. V knize se zase střídá napětí, humor, inteligence a totální mrazivost a zvrhlost. Tahle série mě fakt baví. Jen mám pocit, za Carter prostě nemůže být normální. :-)

Patapuf
24.01.2022 5 z 5

Opět skvělé čtení.... i když popis výbuchu v baru a následující osud lidí vevnitř mi přišel už celkem zbytečný nebo možná až moc brutální... každý si to dokáže představit... a všiml jsme si tam jedné nedokonalosti.... když už se v tom popisu autor tak vyžíval a dal si s tím tolik práce, zarazil mě popis vedoucího, který byl v době výbuchu nakloněn k hostovi a přebíral objednávku na drink... to jako vážně?... právě se dozvěděl, že bar vybuchne... ten měl maximálně ještě sluchátko u ucha.... ale je to jenom drobnost... větší záhada je pro mě, že Roberta nenapadla Tracy, když díky Lucienovi už o jednu přítelkyni přišel....

janelka2
15.01.2022 4 z 5

Lucien je fakt hajzl,bejt takhle zlej na Roberta. Na konci jsem se fakt bála jak to dopadne. Konec mi přišel malinko překombinovanej ale co do hlavy psychopata nevidíme a logika u nich asi moc nefunguje. Od dílu jsem možná čekala malinko víc ale i tak je to oproti jiným autorům nadprůměrná knížka. Doufám že celá série bude ještě dlouho pokračovat.