Nenávist - Bernard Minier | Databáze knih

Nenávist
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552412/bmid_nenavist.jpg 4 140 140

Lucia Guerrero série

< 2. díl

Neznámý zabiják v Galicii vraždí pracující ženy, které brzy ráno pospíchají do zaměstnání. Nenápadné. Neviditelné. Zničehonic vymazané... V Madridu zatím útočí atentátník na miliardáře a zanechává na zdech jejich rezidencí krátký vzkaz: SMRT BOHATÝM. Dva světy dvou různých zabijáků mají jedno společné – bezprecedentní a výbušnou konfrontaci společenských vrstev. Vyšetřovatelka Lucia rozehrává vysokou hru. Kdo je ale oběť a kdo lovec? Není komisařka nakonec jen pouhou hračkou v rukou nelítostných zabijáků?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi

Les Effacées, 2024

Interpreti: Jan Šťastný

Kopretinka784
předevčírem 3 z 5

Musím přiznat hned na začátku, že jsem přečetla několik knih s Martinem Servazem a tak jsem byla zvědavá na novou sérii. První díl jsem přečetla a byla jsem zvědavá na pokračování. Nevím, ale nějak si nemůžu zvyknout na to španělské prostředí. Dva prolínající se příběhy v jedné knize mi nevadily. Konec slibující zajímavé pokračování mi našeptává, abych ještě další Lucii dala šanci.

playada
předevčírem 2 z 5

Já jsem asi natvrdla. Trvalo mi snad dva měsíce, než jsem to doposlouchala. Teprve zde v komentářích jsem se dozvěděla, že to byly DVA rozličné příběhy !!! Mně to vůbec nedávalo smysl. Zkrátka a dobře, toto byla pro mne minela. Snad budu mít při výběru následující knihy šťastnější ruku.

katka134
17.02.2025 4.5 z 5

Autor nezklamal. Oba případy byly napínavé a jejich prolínání vyžadovalo při čtení dost soustředění.
Místo děje i zvolená oblast Španělska byla příjemnou změnou.

AltaMari
17.02.2025 4.5 z 5

Bernard Minier je můj oblíbený autor a první 4 díly série s Martinem Servazem jsem přímo hltala. Lucia Guerrero je o dost jiná, chvilku jsem si na ni zvykala. Autor má opět zmáknuté kulisy, i když to není jeho rodná jižní Francie, nýbrž Španělsko. Při čtení se mi vybavily seriály Jiřího Stracha - historie, umění, mystično, brutalita, šokující... Dvojí dějová linka byla fajn, Lucia je superžena, stihla být u všeho. Dočtu si i první díl, anotace je slibná...

rodak
16.02.2025 5 z 5

Tíživá,temná dvoupřípadová detektivka se zajímavou hlavní postavou.Za necelý týden přečteno a jako klasicky já se poohlížím po prvním dílu...

DominikV
14.02.2025 1 z 5

Nezlobte se na mě, ale tohle snad ani nemohl napsat Minier, vždy jindy taková sázka na jistotu. Ani by mi nevadilo, že se jedná defakto o dvě různé a nijak mezi sebou nesouvisející novely spojené v jednu knihu. Bohužel jakákoli absence nepětí nebo překvapení mi už vadila hodně. Vše prostě tak něják plyne a skončí. Navíc hlavní hrdinka (v prvním díle OK) je zde podána jako nesimpatická k*áva. S velkou rezervou nejhorší autorova kniha.

postrach
11.02.2025 4 z 5

Za mě je tento díl lepší než ten první.

bigben
09.02.2025 3.5 z 5

Tento příběh se mi líbil víc než první. I když obě série vražd byly zajímavé a mohly být na dvě knížky...Jinak zápletka dostatečně složitá, problematická hlavní hrdinka s dobrým koncem.

Belanna
05.02.2025 5 z 5

První díl se mi velmi líbil a tato kniha mě přesvědčila o tom, že pokud série bude pokračovat, bude skvělá. Místo dění, rozdělení na dva případy, sympatické postavy, to vše mě poutalo.
Navíc se dobře čte, je svižná, napínavá a místy až mrazivá.

astra3
02.02.2025 5 z 5

Velmi čtivé, napínavé a znepokojující.

Martule44
31.01.2025 4 z 5

V rukou pana Miniera se čtenář vskutku nenudí. Zápletky se prolínají díky vyšetřovatelům a tak je potřeba řádky vnímat a vstřebávat, aby se neztratila nit. Delikátní čtení!

konicekbily
29.01.2025 5 z 5

Autor se oproti úvodní knize této řady polepšil a připravil dvojitou porci napětí ze Španělska. Víme už kdo je kdo, a naše nová hvězda má přichystán určitě další případ - jak autor v závěru naznačuje. Přečtu si!

Žanek_Hantec
28.01.2025 5 z 5

Špica, moc dobrý, doporučuju!

zuzana2599
23.01.2025 4 z 5

Nenávist se čte rychle a dobře. Zaujalo mě prostředí španělské Galicie, kde se odehrávají vraždy obyčejných žen a i to, že v románu jsou vlastně případy dva. Ten druhý madridský řeší morbidní vraždy super boháčů a sahá až do nejvyšších sfér politiky. Poslední dobou jsem četla více detektivek, a musím se přiznat, že tato mě až tak nezasáhla a nepohltila jako ty předešlé. A proto hodnotím o * méně. Jinak super čtení!

čef
19.01.2025 5 z 5

Ritualizované vraždy žen, zejména těch privilegovaných a navíc vyšetřovaných velitelskou ženou, je vždy tahák, to všichni víme. Navíc je policajtka pronásledována incely a dalšími vrahouny z uměleckého prostředí. Zločin proniká do vyšších pater politiky i do vnitřka policejního útvaru a vyvolává dokonce společenský neklid. Mnoho napínavých scén nejenom s ní, ale i s jejím partnerem. Perfektní román z Galicie.

hana1039
13.01.2025 audiokniha 5 z 5

Děsivé, temné, krvavé...dva vrazi,jeden má zaměřeno na bohaté, druhý na ,, nižší stupeň úrovně,, Lucia je v hledáčku ještě někoho jiného, někoho velmi nebezpečného, takže se můžeme těšit na další napínavý příběh...

L.Helena
12.01.2025 4 z 5

Audiokniha
Dva příběhy v jednom. Bavilo mě to a dokonce jsem se i trochu poučila v oblasti moderního umění.

Šárka.Šála
05.01.2025 5 z 5

Opět skvělé, už se těším na další pokračování.

Sančez
04.01.2025 4.5 z 5

Minier je sázka na jistotu. Po těch předešlých jsem si spravila chuť. Byla to opět jízda a Luciu naprosto zbožňuji. No ale ten konec??? Potřebuji další díl!

Evule81
29.12.2024 5 z 5

Napínavá kniha. Přečetla jsem ji jedním dechem. Minier umí!