Třikrát vražda
Rex Stout
Nero Wolfe série
Kniha Třikrát vražda obsahuje tři detektivní romány s Nero Wolfem Ententyny vrah je ten, a musí jít z kola ven. Smrt ďábla Nevůle Hattie Annis. Tyto tři novely spojuje jeden fakt - Wolfovými klientkami jsou ženy, kdy v prvních dvou Stout "kritizuje lepší" společnost, jejíž příslušníci se z chtivosti peněz dopouštějí zločinu. ve třetí novele je hrdinkou a "protihráčkou" Nero Wolfa stará podivínka, která nenávidí americkou policii, a kterou Stout velmi kriticky, obzvlášť její metody, vylíčil.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1975 , Československý spisovatelOriginální název:
Homicide Trinity, 1966
![CharlesWard CharlesWard](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/150474/m_charlesward-ZMk.jpg?v=1540838927)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Pokud možno si pořiďte raději vydání z roku 2002. V tom z r. 1975 jsem měl na několika místech přilepené špatné stránky.
![pepa4081 pepa4081](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/123920/m_pepa4081-ON3.jpg?v=1590249864)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu mám pod názvem Tři vraždy. Ten plešatý, příšerně oblečený tlusťoch na obálce, nemůže být Nero Wolfe. Byl sice tlustý, ale vždy, i v pyžamu, elegantní. Průhled dveřmi do jeho známé, velké pracovny, připomíná spíš pohled do nějakého kumbálu na košťata a to, co leží na zemi, mi připomíná leklou mořskou pannu. Hrůza. To je ovšem má jediná výtka ke knize. Ta obsahuje tři výborné, typicky stoutovské, příběhy. Knihu jsem četl podruhé a určitě ne naposledy. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.
![denib denib](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/160874/m_denib-eyh.jpg?v=1647764980)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět vynikající a zábavné. Archie je jako vždy vtipný a výkonný a Nero Wolfe zase jednou (vlastně třikrát) brilantně odhalí pachatele. A jeden z nich si dokonce dovolí spáchat vraždu přímo v jeho domě. Fuj :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tři kratší detektivky s Nero Wolfem a spol. Vrcholně uspokojivé. Doporučuji.
(Ve své sbírce stoutovek mám vydání této knihy s názvem Tři vraždy.)
1987 | ![]() |
1967 | ![]() |
1999 | ![]() |
1994 | ![]() |
1999 | ![]() |
Také si myslím, že povídky jsou průměrné. Konverzace pěkné, ale např. ve třetí povídce - šel by vrah na debatu k Wolfovi? Logicky by měl spíš zmizet, což ve Státech jde celkem pohodlně a Nero/Archie by hledali jehlu v kupce sena...