Neuvěřitelné září: Tajný deník Tomáše S.

Neuvěřitelné září: Tajný deník Tomáše S.
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143531/neuveritelne-zari-tajny-denik-tomase-s-143531.jpg 4 38 38

Desetiletý Tomáš má strach. Dějí se kolem něho podivné věci a on o nich nikomu neřekl ani slovo. A protože si už neví rady, začne si tajně psát deník. Jemu prozradí, co se stalo o prázdninách a proč prožívá tak neuvěřitelné září. Když se v létě na táboře při jedné hře ukryl se svou kamarádkou v pšeničném poli, stali se svědky zvláštního úkazu. Přímo kolem nich se v obilí utvořil dokonalý kruh! Děti se vyděsily a utekly. Ale Tomášovi se zanedlouho zjevila mlčenlivá bledá bytost. A pak další. Během několika dní Tomáš pochopil, že je vidí pouze on. A teď má strach. Co od něho mimozemšťané chtějí, proč si vybrali právě jeho? Co bude dál? Dozví se to ten, kdo získá Tajný deník Tomáše S.... celý text

Zyrit
25.11.2021 4 z 5

Ke knize jsem se dostala až jako dospělá čtenářka. Musím říct, že i tak mi knížka přišla napínavá. Tomášovo vyprávění se příjemně stupňuje a člověk s ním dokáže prožít jeho strach. Krom hlavní linie setkání s mimozemšťany se dozvídáme ledacos o jeho životě, radostech i smutcích a to v dobře zvolených větách. Stačí říct málo, aby člověku ledacos došlo, autorka se v popisech všech vnitřních pochodů zbytečně nenimrá.
Co mě ale lehce zklamalo, to byl konec. Přišel mi poněkud nedotažený a zbytečně rychlý. Myslím, že příběh by si zasloužil výraznější zakončení.

Nora759
22.11.2021 3 z 5

Četli jsme ve škole. Byla to dobrá kniha.

Pavlína197
18.03.2021 4 z 5

Petra Braunová je moje oblíbená spisovatelka, takže se nevyhýbám ani jejím knihám pro děti. Tahle mi připomíná Ztraceni v čase. Je stejně tak strašidelná, ale tady je od začátku jasné, o co jde. Nedoporučuji číst před spaním dětem s bujnou fantazií a citlivou povahou.

MiLiška
16.01.2021 2 z 5

Kdyby kniha nebyla o tom, jak se desetiletý chlapec setká s mimozemšťany, byla by to celkem hezká kniha o chlapci, který má mladší sestru, je zamilovaný do spolužačky a nejde mu to ve škole. Nejvíc mě kniha bavila, když ve svém vyprávění odbíhal od tématu... Za konec odebírám jednu hvězdičku.

Monika1717
12.07.2020 3 z 5

Setkání Tomáše s mimozemšťany - dlouho trvalo než jsme se do knihy začetli. A na konci jsme z toho nebyli moc moudří.

triatlet
30.09.2019 2 z 5

Chaoticky psaný deník.
"Důležitý jsou fakta, a ne tvrdý y, že jo." (s. 58)
OK, autorka charakterizuje vypravěče - desetiletého Tomáše - jako podprůměrného žáka, ale v deníku kromě hovorových koncovek má pouze tři čtyři chybné shody podmětu s přísudkem (s. výpočty by mě zachránili - s. 72).
Mimozemská civilizace působí dlouho nereálně, závěrečné navázání kontaktů je urychlené a nedotažené...

Karola050716
07.06.2019 3 z 5

Nečekala jsem nic a byla jsem příjemně překvapená, jak se to čte snadno..člověk pořád čeká, co z toho vyleze :) Čtené v rámci výzvy 2019.

DaxasDK
08.12.2018 4 z 5

Zajímavá a napínavá kniha pro malé i dospělé. Tato kniha je takové dětské sci-fi. Do knihy se snadno začtete a nechcete přestat dokud, příběh neskončí.

alef
13.01.2016 3 z 5

Koupeno pro syna, knížku jsme četli spolu, celkem svižné čtení, přečetli jsme během několika dní a to je možná i důvod proč pouze 3/5 *, příběh tak nějak spěchal, že bych za sebe řekla, že šel jen tak po povrchu, že jen tak klouzal po tématu, ... a za syna? I pro něj nezvykle rychle přečtené, že ho to vlastně ani nijak zvlášť nezaujalo, přečetl a nic nezůstalo.

Mona.Lisa
23.04.2014 5 z 5

Četla jsem ji po knížce "ztraceni v čase" s velkým očekáváním a nezklamala!

samson87
22.06.2013 2 z 5

když jsem byla malá, byla u nás na besedě paní Braunová a z této knihy nám předčítala. V té době mi připadala úplně skvělá a za každou cenu jsem se chtěla dozvědět, jak tento příběh dopadne. Ale když se mi konečně knížka dostala do ruky a já si ji mohla přečíst celou, moc mě nezaujala. Vše se událo nějak rychle a než jsem se stačila do knihy začíst, otáčela jsem poslední stranu. Možná by neuškodilo, kdyby byla více obsáhlá, ale jinak zajímavá kniha.

Veronica
16.05.2013 3 z 5

Nápadem velmi bohatá,ale na mě moc krátka - nemám ráda knihy typu - ZAČÍT/STÁT SE/KONEC - Ale to už je asi každého věc,jinak autorka velice milá (měli jsme s ní besedu)

kleria
09.01.2013 5 z 5

Nádherná knížka :), nic jiného nemůžu k tomu dodat.

kamibe
15.08.2012 5 z 5

Když jsem byla malá, hodně mě poutaly fantastické příběhy. S chutí jsem se do těch dob vrátila a nechala se unášet svižným dějem téhle knížky.