Květ zla
Alexander Stainforth (p)
Nevěsta na útěku série
< 3. díl
Selina Cameronová, milá a tichá dívka, žije v malém domě u lesa a pečuje o nemocného otce, bývalého vikáře. Tak si to alespoň všichni představují… Dům však dlouhá léta střeží děsivá tajemství, která měla zůstat navěky pohřbena. Selina ví, jaký konec jí osud přichystal, a je smířená se svou rolí. Nečekaně však dojde k objevení hrobu její matky, údajně čtrnáct let pohřešované. A aby se situace ještě víc zamotala, poznává muže, který jí už řadu měsíců vstupuje do snů a snaží se jí v nich zabránit v sebevraždě. Když se do vyšetřování dávného zločinu zapojí policejní inspektor Donaldson, hrozí, že kromě matčina vraha odhalí i její vlastní tajemství. Je Selina vskutku jen poslušnou dcerou duchovního, nebo obětí vystavenou nelidské krutosti? A co když v ní samotné klíčí zkaženost, a trest zasluhuje i ona? Minulost skrývá víc, než všichni zúčastnění tuší. A někdo musí bez milosti zemřít, aby bylo zlo navždy umlčeno.... celý text
Pohádkový příběh o tom, jaké útrapy ubohá dívka, dcera místního vikáře, prožila díky svému otci a jeho zvráceným sloužícím. Plné nenávisti, utrpení, ale i nadpozemské lásky a odhodlání změnit osudy trpících. Trochu plochý příběh, který se mohl stát kdekoliv, místní reálie sice jakoby navozují Anglii, ale hrdí šlechtici apod. žili všude. Romanťák jako hrom, v tomto druhy literatury snad dobrý, nikoliv však pro mne.
(SPOILER)
Knížku jsem si vzala v knihovně v novinkách na základě názvu a jména toho, kdo ji napsal. Já opravdu netušila, že píše i historické romance a tady to Alexander tak nějak spojil :-D. První začátek knihy je slušným thrillerem/hororem, kdy se dozvídáme, že Selina byla celé dětství zavírána a mučena, aby z ní její otec vyhnal Ďábla, což slíbil svému bohu. A nebyla jediná, jeho exorcismem si procházelo i služebnictvo v domě. Teď ale leží na smrtelné posteli a Selina mu nedovolí pomalu umřít, a tak se role obrátila a ve sklepě má jeho pomocníka. Jenže její historii nikdo nezná, krom nejbližší kamarádky, kterou propouští ze svých služeb a tak je nakonec obviněna ona sama. Už roky ale počítá s tím, že tohle nepřežije a raději skočí z útesu. Ve snech se jí ale zjevuje muž, který ji v tom zabrání... a sny se stávají samozřejmě skutečností.
Upřímně, asi po 5.kapitole jsem pochopila, že člu vlastně výplach v podobě jakési historické romance, která je propletená lehce hororovou a detektivní linkou. V momentě, kdy jsem ale v práci jela 6 celých dní za sebou a nevěděla co dřív, mi to absolutně nevadilo a ta kniha splnila svůj účet. Byť jsem tak vyšla naprosto ze své komfortní zóny, nemůžu říct, že by mě to nebavilo. :)
Moje hodnocení: 7/10
Pěkně zlověstné. Selina musela prokázat neskutečnou sílu, aby se z těch "úžasných dětských let" vzpamatovala. Naštěstí měla anděla...
Selina prožila otřesné děctvi díky svému zlému otci, nedivím se že nevěřila lidem natož mužům.... Henry již pomohl Oliverovi a potom zachránil i svojí sestru. Teď je na řadě Selina. Knihu ráda doporučuji, přečtěte si ji ať víte jestli se mu to povedlo.
Kniha odpovídá stylu autora, byla jsem po dočtení spokojená. Byla tam vše, co jsem předpokládala že bude po předešlém dílu. Na začátku bizarní, kruté, pak se to přehouplo do té romantiky.
historické romanceAutorovy další knížky
2019 | Boss |
2015 | Pád noci |
2020 | V zajetí vášně |
2019 | Kráska a netvor |
2018 | Ďáblova nevěsta |
Knihu dokonale vystihuje věta, která je v ní. Květ zla: I zlý člověk může dát život čisté duši.
Chtěla jsem si po delší době přečíst něco zamilovaného, prostě romantického, ale tato kniha mě moc neoslovila.