Nezapomeňme: Příběhy Paměti národa

Nezapomeňme: Příběhy Paměti národa
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448937/mid_nezapomenme-wrA-448937.jpg 4 17 17

Společnost Post bellum ve sbírce Paměť národa dokumentuje příběhy, na které se zapomnělo či zapomenout mělo, a vypráví je dál. Kniha Nezapomeňme přináší osudy ženy, která pomáhala Židům přímo v Heydrichově sídle, přeživšího Osvětim, 14leté válečné veteránky, faráře-chartisty, objevitele bratří Mašínů, který prožil mnoho adrenalinových situací v obou totalitách, či studentského rebela roku 1989. Mapuje všechny etapy naší moderní historie. Tyto skutečné příběhy jsou mnohdy napínavější než smyšlený thriller.... celý text

_Knihomolka_
02.05.2024 4 z 5

Ke knize mě přivedla návštěva Institutu Paměti národa v rámci dějepisné exkurze. Již možnost být v samotném centru historie a živá diskuze na s tím spojená témata pro mě byla velmi přínosná. Tato publikace mi tak především poskytla další pohled do životů spousty úctyhodných lidí a doplnila i jiné zajímavé informace.

tittanie
08.01.2023 5 z 5

Mám ráda příběhy Paměti národa. Ráda je na internetu čtu.
Když jsem zaznamenala dvě knihy příběhů, které vydali, tak jsem si je musela půjčit a musím říct, že obě knihy jsou velice zajímavé. Krásně vybrané příběhy, k tomu přidané fotografie a historické vysvětlivky. Příběhy nejsou takové ty známé a profláknuté, takže já jsem se třeba dozvěděla, kdo založil K 231.
Doporučuji, nudit se určitě nebudete.

kikies
16.03.2021 5 z 5

Příběhy menších i větších hrdinství, o kterých jsme nejspíš ještě neslyšeli, ale která by neměla být zapomenuta. Příjemně a čtivě podané, informativní a objektivní. Kniha skvěle dokresluje povědomí o naší pohnuté, smutné a nejednoznačné historii minulého století.

Alakfesoj
12.01.2021 5 z 5

Za me velmi dobre zpracovana kniha. Libi se mi zpusob zpracovani. Pribehy lidi jsou prubezne doplneny relevantnimi historickymi informacemi. Diky tomu se i nehistorik snadno zorientuje v kontextu. Timto ta kniha podle me zcela naplnuje svuj ucel a predsevzate poslani.