Nezapomeňme: Příběhy Paměti národa přehled
kolektiv autorů
Společnost Post bellum ve sbírce Paměť národa dokumentuje příběhy, na které se zapomnělo či zapomenout mělo, a vypráví je dál. Kniha Nezapomeňme přináší osudy ženy, která pomáhala Židům přímo v Heydrichově sídle, přeživšího Osvětim, 14leté válečné veteránky, faráře-chartisty, objevitele bratří Mašínů, který prožil mnoho adrenalinových situací v obou totalitách, či studentského rebela roku 1989. Mapuje všechny etapy naší moderní historie. Tyto skutečné příběhy jsou mnohdy napínavější než smyšlený thriller.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezapomeňme: Příběhy Paměti národa. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda příběhy Paměti národa. Ráda je na internetu čtu.
Když jsem zaznamenala dvě knihy příběhů, které vydali, tak jsem si je musela půjčit a musím říct, že obě knihy jsou velice zajímavé. Krásně vybrané příběhy, k tomu přidané fotografie a historické vysvětlivky. Příběhy nejsou takové ty známé a profláknuté, takže já jsem se třeba dozvěděla, kdo založil K 231.
Doporučuji, nudit se určitě nebudete.
Příběhy menších i větších hrdinství, o kterých jsme nejspíš ještě neslyšeli, ale která by neměla být zapomenuta. Příjemně a čtivě podané, informativní a objektivní. Kniha skvěle dokresluje povědomí o naší pohnuté, smutné a nejednoznačné historii minulého století.
Knižní novinky (34. týden)
16.08.2020
Knižní novinky (33. týden)
09.08.2020
Kniha Nezapomeňme: Příběhy Paměti národa v seznamech
20. století Československo zločiny komunismu nacistické zločiny
Ke knize mě přivedla návštěva Institutu Paměti národa v rámci dějepisné exkurze. Již možnost být v samotném centru historie a živá diskuze na s tím spojená témata pro mě byla velmi přínosná. Tato publikace mi tak především poskytla další pohled do životů spousty úctyhodných lidí a doplnila i jiné zajímavé informace.