Nezbytné věci

Nezbytné věci
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437926/bmid_nezbytne-veci-m2p-437926.png 4 2274 2274

Nové vydání kultovního titulu. (5. vydání, v nakladatelství Beta 4.) Městečko Castle Rock má nového obyvatele, sympatického cizince, který si na hlavní ulici otevře nevšední obchod s názvem Nezbytné věci. Co nabízí? Přesně to, po čem celý život toužíte. A co víc, pan Gaunt má i rozumné ceny. Zaplatíte směšně málo, ovšem musíte přihodit malou protislužbu, nic velkého, „nevinný žertík“ jinému obyvateli městečka. Není to zrovna fér, ale co, dotyčného vlastně ani moc neznáte a malý žert přece nikomu neublíží… S plynoucím časem však stoupá hladina vášní a nenávisti. Nakonec stačí už jen drobný impulz, aby byl uveden do chodu nebezpečný mechanismus vzájemného vyřizování účtů… doslova na nože. Geniálně jednoduché... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

Needful Things, 1991

Kathyss
04.08.2013 4 z 5

Prvních 250-300 stran mě moc nebavilo. Ale díkybohu za to, že jsem ve čtení nepřestala. Zbytek knihy jsem přečetla jedním dechem, ohromě jsem si to užívala, určitě doporučuju přečíst!

fellaZ
19.07.2013 4 z 5

Moje druhá Kingovka a lehce mě zklamala.. Nelíbil se mi zdlouhavý začátek, ale jinak úžasné finále.

jiri77
16.07.2013 5 z 5

Určitě jedna z nejlepších Kingovek,mě roztahaná nebo že by měla nudné části nepřišlo,právě naopak už jsem byl celkem smutný že mám knížku přečtenou.Připadá mi že čím jsou jeho knihy delší tím jsou lepší,např kniha -"To".Když si někdo bude chtít přečíst super horor tak mu vždy tuto knihu doporučím.

Valentine
29.06.2013 4 z 5

Poněkud roztahanější a jednotvárnější děj uzavírá epický závěr. Ač jsem tomu zpočátku nevěřila, opravdu stojí za to dočíst až do konce. Opět jsem se utvrdila v tom, že King se sice nezdá, ale přece jen je to král.

mythragon
26.06.2013 4 z 5

Nebudu tvrdit, že kdyby byl konec jiný, že by se mi to líbilo víc, protože tak to není. Bohužel bylo v knize totiž pár částí, kdy sem se nudil, ale za to zase části, kdy sem nemohl knížku pustit z rukou a chtěl jsem vědět, jak to dopadne. Ale i tak je podle mě tahle kniha zatím nejslabší z Kingových děl, co jsem kdy četl. A to je škoda. Proto 4*.
Každopádně od teď si budu dávat pozor, co a kde to nakupuju, nerad bych kvůli nějaké té "nezbytné věci" přišel o duši nebo co...

Thanyss
18.06.2013 5 z 5

Běhá mi mráz po zádech, jen si na tu knížku vzpomenu. Zní to lákavě, když vám obchodník nabídne věc, po které toužíte nejvíce na celém světě a na oplátku chce jen pakatel a malou protislužbu, takový drobný žertík. Ale tyto malé vtípky postupně rozpoutají v městečku Castle Rock peklo. A tajemný majitel krámku s Nezbytnými věcmi si mne ruce.

Andynka
15.06.2013 4 z 5

Když jsem se konečně po začátku této knihy začetla a kniha mě začala bavit, dostala jsem se ke konci, který byl velmi přehnaný a kazilo to celý dojem z té knihy, samozřejmě pokud si to odmyslím, kniha se mi celkem líbila.

Skjaninka
09.06.2013 5 z 5

Geniálna Kingova myšlienka......Dostaneme to čo chceme len za malú "neškodnú" protislužbu. Ale samozrejme, že nič nie je tak jednoduché ako sa zdá. Ako je typické v jeho knihách, psychológia postáv dokonale vykreslená, dej napínavý, skvele rozpracovaný a celá atmosféra mestečka pohlcujúca. Nie je čo vytknúť, jedna z najlepších Kingoviek

guru
08.06.2013 3 z 5

Zaujímavý námet aj veľmi dobre rozprávané.
Čo však kazilo celkový obraz, bolo priveľké založenie deja na čaroch a veľmi neprirodzenom konaní veľkého počtu ľudí.

Mesič
03.05.2013 4 z 5

Kniha se mi líbila, místy měla ale slabší místa. Na mě tam bylo až příliš mnoho postav a při přeskakování mezi nimi v ději jsem se chvílemi ztrácela. Jinak zajímavé, člověk se mnohdy vžíval do postav a uvažoval, jak by se zachoval sám. Za přečtení rozhodně stojí :-)

lucifuk
22.04.2013 3 z 5

Na môj vkus príliš zdĺhavé a nie tak typicky Kingovské. Ale dočítal som do konca

Petrapetronela
19.04.2013 4 z 5

No..za mě asi zklamu,ale mě tahle Kingovka nenadchla...Ten konec jsme prostě nějak přelouskat nemohla a ani už se mi do toho pak nechtělo..Řekla bych že tak do 3/4 je kniha čtivá a i celkem zajímavá,ale pak už je to zdlouhavé a dovoluji si říci že i nudné. Knihu si i přesto asi v knihovně nechám,ale nejspíš se k ní už vracet nebudu. I tak doporučuji přečíst- téma děje je úchvatné-ale za ten konec dávám o hvězdičku méně...

Jančislava
15.04.2013 5 z 5

Začátek pomalejší, ale pak se kniha nedala odložit, jak se to rozjelo! Mě se moc líbila

Kachnoš
04.04.2013 5 z 5

Povedená knížka, přestože první polovina je o něco lepší nežli ta druhá. Škoda, že se pohlcující atmosféra sálající z prvních 400 stránek nějak začala rozplývat. Přesto vynikající nápad a i když se mi jednou stalo, že jsem nevěděl o kom píše tak samotné propojení postav je brilantní.Pokud se někomu nelíbí konec, tak se podívejte na film a jsem si jistý, že ohodnotíte knižní závěr za více než velmi povedený.

Lenka Žofka
25.03.2013 5 z 5

Tak precizně si Mr. King vyfantazíroval městečko do posledního obyvatele, aby ho se stejnou percizností nechal zlikvidovat :) Jeho um vykreslit detailně postavy opět ve vší parádě - a že tentokrát je těch postav víc než dost. Baví mě i volné navazování na starší díla odehrávavající se taktéž v Castle Rocku

Jaička
24.03.2013 5 z 5

Napínavá od prvního do posledního okamžiku,doporučuji.

Tyrael
21.03.2013 4 z 5

Knihu mám teprve rozečtenou. Zbývá mi dočíst 1/4. ale dosud moho říci, že je to asi jedna z nejlepších knížek, co jsem četl. Líbí se mi provázanost příběhů jednotlivých postav a především postava pana Gaunta. Kniha se čte sama a člověk se musí doslova donutit jí odložit.

Lulu13
13.03.2013 4 z 5

Čo sa týka nápaditosti, považujem Nezbytné veci za jednu z najlepších Kingoviek. Ako to už však pri tomto autorovi býva zvykom, 3/4 kniha je výborná a potom príde záver, ktorý celú knihu pochová (v tomto prípade to platí obzvlášť). Štefan Král by sa mohol prezývať aj Král posra...teda, pokazených koncov :). Inak je však táto kniha naozaj skvelá a preto ju vlastne hodnotím pozitívne. A na ten záver sa radšej pokúsim zabudnúť....

miasa01
12.02.2013 4 z 5

Nezbytné věci byly první knížkou, kterou jsem od Stephena Kinga přečetla a díky ní jsem se do celého jeho díla zamilovala. Výborné zpracování, vynikajíci nápad. Líbí se mi propracování mezilidských vztahů a ponoření se do psychiky obětí. Jen ten konec byl na můj vkus takový nijaký. Knížka a celý příběh je krásně propracovaný, a pak se to zakončí tímto.. možná jsem čekala pompéznější konec, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla.

AdaVinculin
02.02.2013 5 z 5

Skvělý, stupňující se děj. Vše do sebe krásně zapadá a nic není napsáno zbytečně..:-) A mě se konec líbí :-)