Niečo požičané

Niečo požičané
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490416/mid_neco-vypujceneho-rGS-490416.jpg 4 48 48

Něco vypůjčeného série

1. díl >

Niečo požičané je vrúcny príbeh plný citu a emócií, inteligentný a plynúci ľahučko ako dych. A pritom hovorí o banálnom ľudskom zlyhaní – snúbenec sa krátko pred svadbou zaľúbi do najlepšej priateľky svojej snúbenice. Rachel si na oslave svojich tridsiatych narodenín, ktorú pre ňu usporiadala jej najlepšia priateľka Darcy, uvedomí, že život vôbec nespĺňa jej predstavy. Pracuje síce v prestížnej advokátskej kancelárii na Manhattane, kde si zarobila na vlastný byt, ale okrem úmornej práce a víkendových stretnutí s priateľmi ju nič nenapĺňa a cíti sa osamelá. A potom sa to stane. Darcin snúbenec Dex odprevadí Rachel po večierku domov a skončia spolu v posteli. Obaja to chcú považovať len za jednorazový úlet, ale uvedomia si, že cítia k sebe o niečo viac. Stretávajú sa aj naďalej, vychutnávajú si každú minútu spoločného času vediac, že ide o zakázanú lásku. Je na Dexovi, aby sa rozhodol, či zruší svadbu a zostane s Rachel, alebo sa vráti späť k Darcy. Kniha sa po vydaní stala bestsellerom nielen v USA, ale aj v Austrálii. Príbeh bol sfilmovaný a podľa knižnej predlohy vznikla aj divadelná hra, ktorá slávi úspech na divadelných doskách doteraz. Autorka oživila príťažlivý príbeh priateľského a mileneckého vzťahu majstrovsky stvárnenými postavami a pozvoľna odkrýva ich pravé tváre a city.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Something Borrowed , 2007


více info...

Přidat komentář

Pišingr
13.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha, zhltla jsem ji jedním dechem! Není to ale oddychovka, docela mě to emocionálně vyčerpávalo.

LuciKo
05.03.2019 4 z 5

Po letech jsem si ji zopakovala, abych mohla plynuleji pokračovat druhým dílem. A i napodruhé se četla skvěle. I když jsem věděla, jak knížka dopadne (vlastně to se dá u tohoto žánru tušit i při prvním čtení), nekazilo mi to dojem a mohla jsem si příjemné vyprávění autorky opět užívat. Pro čtenářky není těžké fandit Rachel, vzhledem k tomu, jak je Darcy vykreslena. A kolik z nás mělo v dětství kamarádku, v jejímž stínu si připadaly neviditelné. Tím jednodušší je se do příběhu vžít. Jsem zvědavá na pokračování a doufám v seznámení s jinými stránkami Darcyiny osobnosti. :) Jinak - jak tak ráda chválím obálky, tato se dle mého vůbec nepovedla.


Barkku
17.07.2018 3 z 5

Několik prvních desítek stran se pro samá klišé a předvídatelnost skoro nedalo číst. Limonádka, kde je jasně stanoveno, komu máte fandit. Pak se ukáže, že pani docela umí psát, nebo aspoň ví o čem mluví, ale stejně to vorá absencí fantazie. Konec je hrozný a navíc vypočítavý- myslím, že kdyby byla autorka poctivá sama k sobě, zakončila by to jinak, ale jelikož měla v kapse připravené pokračování, domluvili se s editorem, že debilní konec čtenáře lépe naláká na další knihu. Skvělá kniha na prázdniny. A pokud trpíte nedostatkem sebevědomí, sebejistoty a zatím jste se nevdala.

bookcase
02.07.2018 4 z 5

Četlo se dobře, fandila jsem Rachel, Darcy byla neskutečná potvora, která mi lezla na nervy.

Terezita
11.05.2018 2 z 5

Jako nebylo to úplně špatný. Ale jelikož mám zlozvyk, že si pokaždý přečtu poslední větu, než začnu knížku číst, celou dobu jsem věděla, jak to dopadne a i tak se mi to zdálo hodně předvídatelné. Našla jsem tam pár mouder, která jsou pravdivá, ale jinak nic výjimečného. A překlad se mi nelíbil vůbec.

lucycom
03.05.2018 5 z 5

Tahle knížka mě v první řadě zaujala svým originálním obalem, který mě ihned zaujal v záplavě dalších knih v Levných knihách a tak jsem jí dala šanci. Musím říct, že jsem byla velice nadmíru překvapená! Knížka mě vtáhla hned od první stránky a byla jsem zvědavá, jak se to vyvine, takže jsem ji slupla rychle. Musím se přiznat, že i přesto, že se hlavní hrdinka nezachovala jako opravdová kamarádka, časem si moje sympatie získala! :D Hned jsem běžela pro druhý díl, který je psán z pohledy Darcy.

Anna 13
11.02.2018 5 z 5

Zdá se, že Emily Giffinová se stává další mojí oblíbenou autorkou ze světa ženské literatury. Četla jsem Zkoušku dítětem, která mě nadchla a tento román jsem nemohla pustit z ruky, dokud jsem nedočetla až na samotný konec. Čteno jedním dechem, po pár stránkách jste v příběhu jako doma a užíváte si charismatické hrdiny, kterým fandíte a víte, že pokud to nedopadne šťastně, nejspíš vás to tak na den vyřadí z provozu. :)
Autorka vždy zabruslí do řekněme odsuzujících témat... Zde jde o hrdinku, která před svatbou své nejlepší kamarádky přebere jejího snoubence. Zní to tak, že hlavní hrdinkou chcete opovrhovat, avšak její kamarádka je hnusnou manipulátorkou a tyranizérkou, že se nebudete divit, že se Dex (její snoubenec) zamiluje do jiné... A že ta se citům nebrání, protože ví, že on je ten pravý a pokud o něj nebude bojovat, už nikdy nikoho takového nepotká. Také po letech začne svou nejlepší přítelkyni vidět v pravých barvách a pochopí, že výčitky a pocity viny teď rozhodně nejsou na místě...

Doporučuji... :)

tess.de.veles
29.01.2016 3 z 5

Jaj....vůbec se mi to nečetlo dobře....takže jsem s touhle knihou stravila asi 14 dni a nakonec poslednich deset stranek ani nedočetla....narozdil od mojí mamky,ktera to prečetla jednim dechem...a to uz je paní v letech.....Druhý dil určitě číst nehodlám......radeji sáhnu po jine knize od autorky......Podle knihy byl natočený i film....se stejným názvem.....český název dodám,až ho vyguglim :)
.

LilianaFalcon
09.09.2015 2 z 5

Emily prostě umí psát. Je to čtivé, rychle se necháte vtáhnout do děje, ale... tentokrát mi to prostě nesedlo. Stačí si přečíst začátek a konec a zjistíte, že jste vůbec ale vůbec o nic nepřišli. A ještě ke všemu jsou postavy ještě černo-bělejší než na začátku.

evelýny
06.09.2015 3 z 5

Neříkám, že mě kniha úplně zklamala, ale já spíše čekala příběh přítomného okamžiku. Ještě jsem pochopila rozebírání minulosti formou vzpomínek, ale úplně jsem se ztrácela v úvahách Rachel ,,co by kdyby". Je to kronika jednoho přátelství od dob holčičích střevíčků až po svatební lodičky. Zde - zdá se - přátelství skončilo. A opravdu skončilo? Počkám si na druhý díl. Mně byla sympatická postava Ethana, který se tímto příběhem jenom mihnul.
Ovšem film, natočený podle knihy, je hrozný paskvil.
A obálka knihy - to je horor!

gossipavlina
24.08.2015 3 z 5

Začnu obálkou, ta se mi vůbec, ale vůbec nelíbila. A pokračuji tím, co je uvnitř. Styl Emily Giffin mi sedí, čte se dobře, baví mě. Knihu jsem měla přečtenou za jeden den. Ale v porovnání s Kam patříme je příběh Rachel, Darcy a Dexe průměrný. A k postavám: Darcy bych za kámošku nechtěla určitě, Dexe bych poslala, vy víte kam, a Rachel? S tou bych si asi rozuměla, ale za první družičku bych si ji nevybrala ;-)

nnell
21.05.2015

Podle knihy byl natočený film "Tvůj snoubenec, můj milenec" s Kate Hudson.

malypanacek
23.09.2013

Moc hezký příběh, krásně se čte..

mayinka
16.08.2012

realita ... pribeh "odsejpa", hlavni hrdinka a jeji kamaradka - komu budete drzet palce vy? :)

Autorovy další knížky

Emily Giffin
americká, 1972
2014  78%Na čem záleží
2013  83%Kam patříme
2009  78%Něco vypůjčeného
2010  83%Něco modrého
2009  78%Zkouška dítětem