Niečo požičané přehled

Niečo požičané
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490416/mid_neco-vypujceneho-rGS-490416.jpg 4 48 48

Něco vypůjčeného série

1. díl >

Niečo požičané je vrúcny príbeh plný citu a emócií, inteligentný a plynúci ľahučko ako dych. A pritom hovorí o banálnom ľudskom zlyhaní – snúbenec sa krátko pred svadbou zaľúbi do najlepšej priateľky svojej snúbenice. Rachel si na oslave svojich tridsiatych narodenín, ktorú pre ňu usporiadala jej najlepšia priateľka Darcy, uvedomí, že život vôbec nespĺňa jej predstavy. Pracuje síce v prestížnej advokátskej kancelárii na Manhattane, kde si zarobila na vlastný byt, ale okrem úmornej práce a víkendových stretnutí s priateľmi ju nič nenapĺňa a cíti sa osamelá. A potom sa to stane. Darcin snúbenec Dex odprevadí Rachel po večierku domov a skončia spolu v posteli. Obaja to chcú považovať len za jednorazový úlet, ale uvedomia si, že cítia k sebe o niečo viac. Stretávajú sa aj naďalej, vychutnávajú si každú minútu spoločného času vediac, že ide o zakázanú lásku. Je na Dexovi, aby sa rozhodol, či zruší svadbu a zostane s Rachel, alebo sa vráti späť k Darcy. Kniha sa po vydaní stala bestsellerom nielen v USA, ale aj v Austrálii. Príbeh bol sfilmovaný a podľa knižnej predlohy vznikla aj divadelná hra, ktorá slávi úspech na divadelných doskách doteraz. Autorka oživila príťažlivý príbeh priateľského a mileneckého vzťahu majstrovsky stvárnenými postavami a pozvoľna odkrýva ich pravé tváre a city.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Something Borrowed , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Niečo požičané. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Pišingr
13.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha, zhltla jsem ji jedním dechem! Není to ale oddychovka, docela mě to emocionálně vyčerpávalo.

LuciKo
05.03.2019 4 z 5

Po letech jsem si ji zopakovala, abych mohla plynuleji pokračovat druhým dílem. A i napodruhé se četla skvěle. I když jsem věděla, jak knížka dopadne (vlastně to se dá u tohoto žánru tušit i při prvním čtení), nekazilo mi to dojem a mohla jsem si příjemné vyprávění autorky opět užívat. Pro čtenářky není těžké fandit Rachel, vzhledem k tomu, jak je Darcy vykreslena. A kolik z nás mělo v dětství kamarádku, v jejímž stínu si připadaly neviditelné. Tím jednodušší je se do příběhu vžít. Jsem zvědavá na pokračování a doufám v seznámení s jinými stránkami Darcyiny osobnosti. :) Jinak - jak tak ráda chválím obálky, tato se dle mého vůbec nepovedla.


Barkku
17.07.2018 3 z 5

Několik prvních desítek stran se pro samá klišé a předvídatelnost skoro nedalo číst. Limonádka, kde je jasně stanoveno, komu máte fandit. Pak se ukáže, že pani docela umí psát, nebo aspoň ví o čem mluví, ale stejně to vorá absencí fantazie. Konec je hrozný a navíc vypočítavý- myslím, že kdyby byla autorka poctivá sama k sobě, zakončila by to jinak, ale jelikož měla v kapse připravené pokračování, domluvili se s editorem, že debilní konec čtenáře lépe naláká na další knihu. Skvělá kniha na prázdniny. A pokud trpíte nedostatkem sebevědomí, sebejistoty a zatím jste se nevdala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Niečo požičané v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených8x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit2x

Autorovy další knížky

Emily Giffin
americká, 1972
2014  78%Na čem záleží
2013  83%Kam patříme
2009  78%Něco vypůjčeného
2010  83%Něco modrého
2009  78%Zkouška dítětem