Nimbus

Nimbus
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467693/bmid_nimbus-hXr-467693.jpeg 5 2109 2109

Smrtka / Žatva smrti série

Rowan se rozhodl, že na vlastní pěst napraví cech smrtek a podrobí jej zkoušce ohněm – a to doslova. Po zimním konkláve zmizel v ústraní a od té doby podniká útoky na zkažené smrtky — nejen ve StředoMerice, ale na celém kontinentu. Stal se z něj lidový hrdina – smrtka Lucifer – který v černé róbě odevzdává zkorumpované smrtky plamenům. Citra, z níž se pod dohledem smrtky Curieové stala mladší smrtka, zkaženost vidí a chce ji změnit zevnitř, ale na každém kroku nachází překážky, a dokonce se ocitá v ohrožení života. Rozkol mezi „starou gardou“ a „novým řádem“ se vyostřuje a vzájemné soupeření přechází od slov k činům. Nad tím vším bdí vševědoucí Nimbus – jediný, kdo má moc řešit závažné problémy dokonalého světa. Ale vloží se do toho, nebo bude jen přihlížet, jak se dokonalost mění v úpadek?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)

Thunderhead, 2018

Usire
04.05.2020 4 z 5

Důstojné pokračování legendární Smrtky, ale trochu v jiném tempu. První polovina knihy je těžkopádná, a tak trochu zbytečně utahaná. Druhá naopak dostává pořádnou dávku akce, která vede až k epickému závěru druhého dílu.

kniznistranky
19.04.2020 5 z 5

Musím říct, že úplně poslední kapitola dodala celé knize - a troufám si říct, že i sérii - takový rozměr, že nemám slov. Poslední věta! Opravdu, jsem velice zvědavá na třetí díl. Tohle byla jízda. První polovina knihy byla taková dle mého o něco slabší než ta druhá, ale pořád to byla jízda! Jsem zvědavá jak tohle dopadne, protože po tomhle konci!? Očekávám pecku, která mi vyrazí dech, tak snad mě Neal nezklame a trojka bude pecka! :D

julythreemosen
16.04.2020 5 z 5

Geniální druhý díl. Jízda od začátku až do konce. Skvěle postavy, děj jsem absolutně nedokázala předvídat a konec byl jedním slovem Wow! Musela jsem to po dočtení rozdýchat. Skvělá kniha!!!

Adellll
15.04.2020 5 z 5

Upřímně jsem nečekala, že Nimbus předčí Smrtku, ale jak je vidět, stalo se. Opět úžasná knížka, i přes mou nelibost k young adult:D. Narozdíl od Smrtky, kde byl trochu pomalejší začátek, u této knížky to šlapalo od začátku do konce. Hlavně vyvrcholení bylo dost nečekané a myslím, že nejsem jediná, kdo se už nemůže dočkat dalšího dílu, protože je napnutý jak struna:))).

Kaculman
14.04.2020 5 z 5

První díl byl dobrý, moc dobrý, ale měla jsem problém číst knihu v kuse. Normálně si dávám maraton čtení než knihu dočtu u Smrtky jsem zvládla číst po kouscích, nicméně to se nedá říct o Nibusu!!!
WOW to byla jízda to bylo neskutečné, takhle nabušený druhý díl jsem dlouho neviděla!!

sabanka
14.04.2020 4 z 5

Velmi dobré, čtivé dílo, dostalo mě z roční knižní kocoviny. Oceňuju pasáže Nimbusu - občas dosti k zamyšlení.

ZÓNA
12.04.2020 4 z 5

Raději bych volil literární svět bez NIMBUSU.
SMRTKA byla totiž epochální... Báječný nápad, i když s příměsí krutosti a teatrálnosti civilizace.
Nimbus jen rozvíjí a není v ničem nový. Více dobrodružný, více politický, méně osobitý a srdceryvný.
Přesto jej jako knihu nejde opomenout a smést ze stolu.
Napětí, známí hrdinové a jisté vyústění příběhu, které bude zřejmě gradovat v POSLOVI, slouží k zábavě, která je více než dobrá.
Kniha zachovala svoje tajemství, které bude žádoucí odkrýt v díle posledním.
Přesto si myslím, že napsat jen jeden román, by bylo přínosnější a čtenář by rozsáhlostí získal větší kvalitu, semknutost a bohatost děje...
Nimbus a Posel jsou kalkulem, jako mnoho jiných pokračování k jiným příběhům...

Dearbooklife
11.04.2020 4 z 5

knížka byla pro mne mírně slabší, jak její první díl, ale i tak nemám slov. byla opět velmi napínána a neskutečně skvělá! :D
i slza mi ukápla! no každopádně se těším na třetí díl a doufám, že bude stejně senzační! :)

whiolet
10.04.2020 4 z 5

Takové fajn čtení,ale na mě přišla "krizovka" a do čtení se ne a ne ponořit! Nakonec jsem to,ale překonala a druhý díl mě bavil a svým koncem dost překvapil,takže pokud ještě váháte,nemusíte! Nimbus je super.

pefoo
09.04.2020 5 z 5

opravdu super kniha ale ten konec, opravdu, vážně?? neskutečný jak jsem se do toho vžil :) za mě o dost lepší jak první díl.....

Roscata
06.04.2020 5 z 5

Víte jak se říká, že nejlepší je první díl? No tak u Smrtky je to naopak, pro mě je Nimbus mnohonásobně lepší. Díky deníkovým zápisům, jestli to tak můžu napsat, Nimba, jsem konečně pochopila a uvěřila světu který nám Shusterman představil.
Stejně tak Citra a Rowan se konečně pořádně projevili a přestali být ploší a nudní. Líbil se mi přístup Citry ke kosení, u ní si jiný způsob ani nedovedu představit.
Celý konec byl neskutečný a kdybych mohla tak hned sáhnu po dalším dílu. Opravdu se těším na dokončení některých dějových linek.

IG: zrzi_cte

Dejvid7
03.04.2020 5 z 5

Naprostá senzace. Jediné na co se zmohu.

Kacuss_
02.04.2020 5 z 5

Nemohu se dočkat 3. dílu.. Za mě ale vede spíše Smrtka než Nimbus. Ale ten konec?!

adela8321
01.04.2020 5 z 5

Skvěle napsaná kniha

hetty64
27.03.2020 5 z 5

Úžasné.
... a ten konec? Nemám slov... škoda, že ještě nevlastním další díl.

katka-kacav3318
25.03.2020 5 z 5

Prosím pěkně potřebuju další díl, protože si nemyslím, že existuje člověk, ktery by byl s koncem spokojený. Jediné co mi tam, jako milovnici romantiky chybělo, byla právě ta romantika. Nebo aspoň trochu víc kontaktu mezi hlavními hrdiny

books_lover006
22.03.2020 4 z 5

Jakože asi nedokážu napsat smysluplný komentář. Snad jen.. jako ten konec? COŽE. No netrpělivě čekám na 3. díl.????

nonameperson04
20.03.2020 5 z 5

Jedním slovem šílenost! Abychom se správně pochopili, myslím to v dobrém slova smyslu. To co se stalo na konkláve a ten konec? Moje první reakce po dočtení byla: ,,A to je jako konec? To přece nemůže skončit takhle, ne? Kde je nějaká bonusová kapitola?" Jinak celkově fakt top knížka. :) Kdyby to šlo dala bych 4,5 hvězdy.

DreamerX9
17.03.2020 3 z 5

Ačkoliv v knize bylo více zvratů prvni díl byl za mě lepší. Nejvíce napínavý byl konec který tomu dodal šťávu jsem zvědavá na další díl

Amia
13.03.2020 4 z 5

Větší spád než v prvním díle a dost překvapivých okamžiků, i tak ale dávám 4 hvězdy, protože některé zvraty šly poměrně snadno odhadnout. Těším se na třetí díl.