Nočný lovec
Chris Carter
Robert Hunter série
Do losangeleskej okresnej márnice privezú telo neznámej ženy. Príčina jej smrti je záhadou. Nijaké jasné stopy, len hrubá niť, ktorou páchateľ zašil obeti najintímnejšie partie. Patológa však najviac zaskočí ohavný predmet, ktorý vrah zanechal v jej tele. Predmet, kvôli ktorému detektíva Roberta Huntera zo zvláštneho oddelenia vrážd stiahnu z iného prípadu, aby sa ujal vyšetrovania. O niekoľko dní nato sa nájde ďalšie telo. Aj táto žena má v sebe zašitý bizarný, dômyselne zhotovený predmet. A zďaleka nie je vrahovou poslednou obeťou. Keď pri pátraní Hunter narazí na prípad zmiznutej ženy, ktorú hľadá ostrieľaná súkromná vyšetrovateľka Whitney Myersová, dospeje k podozreniu, že páchateľ svoje obete unáša a drží ich nejaký čas v zajatí, než ich napokon zabije. Hunter sa čoskoro ocitá v honbe za vrahom, ktorý ho šokuje svojou brutalitou – fanatickým lovcom s desivým tajomstvom, ktorý sa nezastaví, kým každá z jeho obetí nespozná krutú pravdu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , AktuellOriginální název:
The Night Stalker, 2011

Třetí díl za mnou a opět skvělé. Jen ty Cartetovi knížky jsou všechny stejně psané. Začátek parádá, dlouhé vyšetřování, a potom ke konci akce a reakce.
Je to velmi čtivé, napínavé a žádná hluchá místa, jen ten konec s Whitney je moc smutný, porad doufám, kdy se objeví štěstí i pro Huntera. Doporučuji a těším se na další díl.

Moje třetí kniha od Chrise Cartera a opět 5 hvězdiček. Velmi syrové čtení, místy pro "skutečně otrlé" čtenáře, s obvyklou vlastností autora, tedy že "chytne" čtenáře hned na první stránce a už ho nepustí. Sice se vrah "vynořil" až v určité části knihy a hned byl tzv. jasný, ale motivy a souvislosti zaplnily další část knihy a neučinily ji prázdnou. Těším se na další díl.

Do autora jsem se zamilovala už při první knížce! Hlavní postavy jsou boží, příběh skvělý. Osobně mi drsnější krimi nevadí, takze už se těším na další díly.

Za mě zatím nejslabší díl a to znamená jediné, dávám si na chvilku pauzu od příběhu detektiva Roberta Huntera. První tři díly jsem přečetla vcelku rychle, tak jsem tou brutalitou a násilím už asi přesycená.
Každopádně, kdybych měla hodnotit tento příběh, tak za mě tam bylo nejméně brutality. Vraždy se stejným průběhem, nic, co by čtenáře překvapilo. Čekala jsem více.
Méně brutality ale přineslo více propracovaný příběh jako takový, což oceňuji.

Třetí případ detektiva Huntera byl zase o něco zajímavější a propracovanější než minulý díl, kde byla i ezo linka, která mi moc nesedla. V tomto díle chytají vraha, který zase vraždí ženy, ale jinak a z jiného důvodu než v první knize, motiv byl řádně ujetý a vlastně hodně smutný.
Nápady, kterými oplývá Carter, jsou originální a nechce se mi věřit, že to někde nevyčetl. Na druhou stranu jsem rád, že to je fikce, protože to co vrah předvádí je opravdu brutální. Zatím nejlepší díl, ale než si dám další, zkusím něco oddychového. Jen postřeh na okraj: je zajímavé, že ženy mají více chvály na knihy Cartera než muži. Čím to bude?

Nemůžu než souhlasit s ostatními komentáři. Parťáci Hunter a Garcia jsou prostě úžasní. Příběh ubíhal, krve a násilí bylo tak dost. Přesně, co jsem očekávala a zklamaná jsem nebyla.

Další příběh od pana Cartera, další várka násilí krve a šíleného sériového vraha. Opět je to originální, čtivé a rychle to utíká. Jen tak dál...

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a určitě budu v sérii pokračovat v tomto formátu. Jakub Saic namluvil audioknihy Chrise Cartera tak perfektně, že jsem se do jeho hlasu bezpodmínečně zamilovala. Příběh byl napínavý a děsivý zároveň. Nedokázala jsem se od poslechu odtrhnout.
Nikdy mě nepřestane fascinovat to, s jakým detailem Chris scény popisuje, a hlavně jeho um udržet čtenáře v napětí a naprostém šoku.
Nebojím se tedy toho, že by mě další kniha nudila, protože to bude opět něco jiného a svým způsobem nově šokující.

Dobré, ale závěr je tak nějak uspěchaný a trochu přitažený za vlasy.
Nicméně Robert Hunter je sympaťák, a tohle zase trochu moje hodnocení vylepšilo. :-)

Parádní série! Duo Hunter a Garcia je skvělé!
Bavily mě krátké kapitoly, díky kterým nemůžete proste přestat číst.

Asi jsem se už autorem přesytil, dám si chvíli od něho pohov, abych nepsal nevděčné komentáře. Nicméně (narozdíl od těch předchozích) tato knížka byla trochu zklamáním. Od pohádek pro dospělé člověk nečeká, že to budou příběhy ze života ... ale v určité rovině se uvěřitelnost očekává. A tento příběh moji htanici pro to, aby byl (v té určité rovině) uvěřitelný, překročil. Dlužno dodat, že napínavé to bylo, určitě jsem se nenudil. Připdalo mi to (narozdíl od předchozích autorových knih) tak nějak tahané z paty.

Tenhle autor je prostě nepřekonatelný. S každou další knížkou si říkám, jestli je on sám úplně duševně zdravý, protože vymyslet tohle???
Noční lovec je již třetím případem detektivů Huntera a Garcii a jako obvykle byl perfektní. Krátké kapitoly, stupňující napětí, nečekané rozuzlení.
Bezkonkurenční.

Opět perfektně napsaný příběh, šílený vrah a skvělí Hunter a Garcia. Čtivé, napínavé i hodně morbidní. Promyšlené zápletky, stupňované napětí. Obdivuji autorovu fantazii, ani v jednom díle mě nezklamal.

I tento díl byl skvělý. Pořád nechápu jak mi mohla taková série velmi dobrých detektivek tak dlouho unikat.

Je to trochu mimo to, co vyhledávám, ale napínavé...vrah a jeho choutky samozřejmě zvrácené, ale to tam asi patří...knížka se četla i tak dobře, příběh probudí zvědavost a najednou jste na konci..

Velice dobrý, ale Carter umí lepší. Je to hrozný, co teď napíšu, ale polovina knihy mi přišla taková tentokrát jaksi divně vláčná, nic extra drastickýho, žádný stahování z kůže zaživa. Holt četba Cartera dělá svoje a dělá z člověka extrémně otupělé čtenářské hovado, co si budem.
Čtivost skvělá, postavy kvalitní osvědčené, závěr povedený. Hodně to vyšvihl - vlastně jsem během začátku a rozjíždění příběhu přemýšlela, zda to nebude první Carterova trojhvězda. Ale ten závěr a rozuzlení s totožností a kořeny vrahova šílenství se povedly, takže čtyřka.
A těším se na další.
detektivní a krimi romány thrillery USA (Spojené státy americké) sérioví vrazi Los AngelesAutorovy další knížky
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
2015 | ![]() |
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
Musím říct, že Carter je prostě sazka na jistotu, kniha opět nezklamala a odhalení vraha opět přímo famózní.