Nočný lovec

Nočný lovec
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447312/bmid_nocny-lovec-Iw8-447312.jpg 5 3044 3044

Robert Hunter série

Do losangeleskej okresnej márnice privezú telo neznámej ženy. Príčina jej smrti je záhadou. Nijaké jasné stopy, len hrubá niť, ktorou páchateľ zašil obeti najintímnejšie partie. Patológa však najviac zaskočí ohavný predmet, ktorý vrah zanechal v jej tele. Predmet, kvôli ktorému detektíva Roberta Huntera zo zvláštneho oddelenia vrážd stiahnu z iného prípadu, aby sa ujal vyšetrovania. O niekoľko dní nato sa nájde ďalšie telo. Aj táto žena má v sebe zašitý bizarný, dômyselne zhotovený predmet. A zďaleka nie je vrahovou poslednou obeťou. Keď pri pátraní Hunter narazí na prípad zmiznutej ženy, ktorú hľadá ostrieľaná súkromná vyšetrovateľka Whitney Myersová, dospeje k podozreniu, že páchateľ svoje obete unáša a drží ich nejaký čas v zajatí, než ich napokon zabije. Hunter sa čoskoro ocitá v honbe za vrahom, ktorý ho šokuje svojou brutalitou – fanatickým lovcom s desivým tajomstvom, ktorý sa nezastaví, kým každá z jeho obetí nespozná krutú pravdu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Aktuell

The Night Stalker, 2011

Pauvka
09.11.2024 5 z 5

Peckovni dil. U tohoto dilu jsem se fakt i bala. Ale kniha opet dobre napsana. Doporucuju vsema deseti!

Veronika_mad
31.10.2024 5 z 5

Další super díl :)

zuzi.cte
18.10.2024 5 z 5

Třetí díl detektiva Roberta Huntera. Další děsivý příběh, kdy jsem hltala každou stránku s očekáváním co bude následovat.
Psaní tohoto autora se mi opravdu líbí. Vůbec nelituji toho, že jsem si pořídila celou sérii. Jen mi bude líto až ji dočtu

Jakira
17.10.2024 3 z 5

(SPOILER) Carter napotřetí a nebylo to tentokrát ono...čím to? První dva díly se mi líbily moc, Hunter je správný rozervaný detektiv s vnitřními démony a Garcia sympaták. Jenže Carter píše hodně podle jedné šablony a už to napotřetí začíná trochu nudit. Krátké kapitoly jsou fajn, ale když každá ze 60 kapitol končí v podstatě stejně, tedy stylem postava něco uviděla/něco hrozivého jí došlo, zaklela a střih, další kapitola, která nenavazuje ten okamžik před chvílí, ale naopak se k němu oklikou prokouše až po pár stranách, abychom se teda konečně dozvěděli, co dotyčný viděl nebo co mu došlo...a takhle pořád dokola...60x...tak už je to prostě časem nuda. A nebudu ani první ani poslední, kdo tu zmíní, že věčně mrazení v zádech nebo ježící se chlupy v zátylku už jsou spíš úsměvné. Autor by si měl trochu rozšířit repertoár těchhle projevů hrůzy.
Poslední výtku mám pak k tomu, že mě prostě nebaví číst detektivku, kde je naprosto nemožné odhadnout, kdo je vrah...mám ráda chytře napsané detektivky, kde autor trousí drobečky nápověd, které míchá s informacemi, které čtenáře mají zmást a zavést úplně jiným směrem, jako to dělá ve svých knihách Deaver nebo Nesbo. Ale tady je vrahem nakonec někdo, o kom sice ano, přiznávám, byla zmínka, ale naprosto žádná vodítka k němu nevedla a všechno kolem jeho činů bylo vysvětleno na základě dávno zapomenutého zločinu odehrávajícího se někde úplně mimo, na který se navíc přišlo úplnou náhodou...no, prostě tohle není můj šálek.

emilieselden
07.10.2024 5 z 5

Chris Carter prostě nikdy nezklame. Další skvělý díl.

klarka3295
24.09.2024 5 z 5

"Noční lovec" od Chrise Cartera je dalším mistrovským dílem v jeho sérii thrillerů, které se soustředí na detektiva Roberta Huntera. Carter opět dokazuje, že má talent na vytváření temných, napínavých příběhů, které vás nenechají vydechnout. Příběh začíná sérií brutálních vražd, které jsou nejen děsivé, ale i záhadné, a Hunter se ocitá v závodě s časem, aby vraha zastavil dřív, než udeří znovu. Co dělá "Nočního lovce" tak výjimečným, je Carterova schopnost vykreslit atmosféru strachu a beznaděje, která prostupuje každou stránkou. Vrah, kterého Hunter pronásleduje, je geniální, nemilosrdný a dokonale skrývá své stopy. Jeho modus operandi je znepokojivě promyšlený, což čtenáře nutí přemýšlet nad tím, jak někdo může být tak chladnokrevný a systematický.

Kniha je plná napětí a nečekaných zvratů, které udržují čtenáře neustále ve střehu. Postavy jsou opět skvěle vykreslené, s Robertem Hunterem v čele jako silným, chytrým a odhodlaným detektivem, který se nezastaví před ničím, aby vraha dopadl. Jeho dynamika s kolegou Carlosem Garcíou přidává do příběhu lidský rozměr a poskytuje potřebné momenty úlevy v jinak temné a intenzivní zápletce.

"Noční lovec" je skvělou volbou pro fanoušky napínavých a inteligentních thrillerů. Chris Carter znovu dokazuje, že patří mezi špičku v žánru, a kniha si rozhodně zaslouží místo na seznamu těch, které nelze odložit. Pokud hledáte příběh, který vás pohltí a donutí číst do noci, "Noční lovec" je tou správnou volbou. A byť pro někoho syrovost a brutalita popsaných činů může být až moc, já osobně to na Carterových knihách hodnotím velmi pozitivně.

Iki1
16.09.2024 5 z 5

Tahle kniha je jízda plná napětí od začátku až do konce. A napětí se postupně stále víc a víc stupňuje až po závěrečnou bitku policie se zrůdným vrahem. Kvituji autora, že umí vymyslet a promyslet další příběh do nejmenšího detailu. Trochu mě jen zarazila popsaná brutalita, jsem holt slabšího žaludku. Je také fajn, že autor člení text do kratších kapitol, což přispívá k přehlednějšímu čtení a nejspíš i k rychlejšímu přečtení, když jsem si říkal: Tak ještě tuhle kapitolku, to přeci dám.

Twoo
05.09.2024 4 z 5

Ctu serii poporade a u tohoto dilu me Hunter prestava bavit. Je to takove porad stejne a uz nejak bez stavy. Jak autor nevi, jestli jsme cetli predchozi dily, tak i docela opakuje informace a proste uz je to nuda. Ale porad je to za me na 4 hvezdy, v ramci zanru si je zaslouzi.

Martina291086
04.09.2024 3 z 5

Byť Cartera jako autora thrillerů miluju, tak tenhle díl mě oproti ostatním zklamal. Nemůžu říct, že by byl slabý, to rozhodně ne, ale v porovnání s minulými i budoucími mu prostě něco chybí...

kniznisvetsjiri
02.09.2024 4 z 5

yšetřovací série s Robertem Hunterem je prostě sázka na jistotu. I když…

Knihy čtu postupně, jak jdou za sebou a tento třetí díl je za mě nejslabší. To, že v téměř každé detektivce je ten stejný kýčovitý detektiv, který je buď vlk samotář, závislí na alkoholu a nebo rovnou obojí, už jsem si zvykla. Máme tu těžký problém se spánkem a problémy zapíjené alkoholem.

Chápu, detektivní práce asi nebude úplně prča a ještě když autor Hunterovi tak nakládá. Každopádně mi pořád chybí nějaké větší nahlédnutí do Hunterova soukromí, minulosti a celkově se mu toužím dostat do hlavy.

Trochu jsem čekala, že se v této knize objeví postava z minulého dílu, ale bohužel se tak nestalo. Což si myslím, že je škoda a jsem fakt zvědavá, kdy nám pan vševědoucí detektiv naváže s někým osobnější vztah.

Stejně jako u předešlých dílů i tady vyzdvihnu dávku brutality a originalitu provedených vražd.
Ale tím, že každá vražda byla provedením víceméně stejná, tak už mě to pak tolik neohromovalo.

Kniha je ale plná napětí a hned od prvních stran má ten správný spád a nechcete ji odložit. Čte se to samo.

Jo a jinak vraha jsem neuhádla, vždyť to snad ani nešlo, nebo jo?

Luccinda
26.08.2024 4 z 5

Mám za sebou třetí knihu Chrise Cartera a autor se opět vyznamenal. Trošku jsem se bála, že jak ty díly poslouchám takhle rychle za sebou, tam mi to brzy začne připadat repetitivní, ale vůbec ne. Ačkoliv tu máme další sérii brutálních vražd, celý případ byl opět mega originální a napínavý.

Na Nočním lovci se mi ale úplně nejvíc líbil příběh samotného sériového vraha. Ten mi přišel opravdu zajímavý a smutný, při některých scénách mi běhal mráz po zádech. Tohle autor zkrátka umí!

Anry63
24.08.2024 5 z 5

Skvěle napsané. Carter se stále lepší a jeho hrdinové se rozvíjejí. Níže už bylo ke knize napsáno dost, tak jen dodám, máte se nač těšit.

Dydy7
02.08.2024 5 z 5

Nočný lovec je tretí diel s detektívom Hunterom a jeho kolegom Garciou. Podľa mňa bol asi aj najdesivejší.

Carter opäť vytvoril vraha, z ktorého vrážd mi po tele behali zimomriavky. Ich prevedenie bolo opäť brutálne a nie pre slabé žalúdky. Ale kto pozná Carterovu tvorbu, tak vie, čo môže očakávať.

Hunter sa tu skvelo zhostil úlohy vyšetrovateľa a psychológa ďalšieho komplikovaného prípadu a na konci do seba všetko pekne zapadlo.

Kapitoly sú opäť krátke, celé to neskutočne rýchlo ubieha, najmä preto, že sa stále niečo deje, je to dramatické a nemáme šancu na nejaký výdych.

Detektívky od Chrisa Cartera podľa mňa naozaj nemajú konkurenciu a patria k tomu najlepšiemu čo v tomto žánri vychádza.

Bogeyman
01.07.2024 5 z 5

Další výborný díl mých oblíbených detektivů. Jedna vražda mi opět vyvolala husí kůži při představě, jak oběť trpěla. Kde na to ten Chris Carter chodí? :)
Už se těším na další díl s Hunterem a Garciou.

vladimirah
05.06.2024 3 z 5

Klasická detektivka, jakých je spousta a i lepších. Za mě průměr, žádné extra překvapení se nekonalo, bohužel.

gambinka87
05.06.2024 5 z 5

Asi už jsem si zvykla na Carteruv styl, takže me nic extra neiritovalo a knihu (skvele audio podani) jsem si uzila. Ano,krome anzto jako u dalsich posluchačů :-D

Iva095
19.05.2024 5 z 5

Skvělý napínavý díl. Hunter a Garcia jsou super dvojka.

Marcik7
18.05.2024 5 z 5

Tak tenhle pachatel byl opravdu zvrácený, zažil v dětství něco strašného a to ho poznamenalo. Hunter ve skvělé formě jako detektiv i psycholog a zdatně mu přihrává parťák Garcia. Opět nadmíru napínavé - aby ne, když skoro každá kapitola končí “přejel ji mráz po celém těle “ nebo “uviděl to a zkoprněl nebo nějak podobně. Těšte se, je to jízda.

KaLiBi
14.05.2024 5 z 5

Další úžasná kniha ze série Roberta Huntera. Vůbec poprvé mi došly nějaké souvislosti předem a odhadla jsem pachatele dříve, než proběhlo rozuzlení. Na čtivosti ani mém hodnocení to však nijak neubralo. Proložím jiným žánrem a v zápětí se vrhnu na další díl.

Palus
23.04.2024 5 z 5

Luxusní detektivka! Neotřelá, chladná a děsivá...