O černém a bílém
Pavel Kohout
Staré pohádkové motivy použité novým způsobem dávají knize spíše charakter povídek než pohádek pro děti.
Tuto knihu jsem vyhrál jako žák mateřské školy ve Svatavě. Resp.vyhrál jsem nějakou rozhlasovou soutěž a tuto knihu mi poslali i s věnováním od Matřídoušky.
Když jsem se ji později snažil přečíst, nemohl jsem pochopit, že by někdo mohl být tak pitomý, jako postavy v ní. Ale co, asi za dva
roky mi komunisti zavřeli otce /lékaře/ za pokus o vytvoření protistátní skupiny. S lidmi, které viděl poprvé až u soudu. Jo, to byla doba, nikomu bych to už nepřál!!!
to je neuvěřitelné, nehodnotím styl ale obsah. Tyto "pohádky" ve mě vyvolávají jen pocity ohromení " to snad ani nemyslí vážně " . Výraz poplatné době je hodně chabý. Toto napsat ,na to člověk musí mít hodně silný žaludek.
2008 | Katyně |
2008 | Hodina tance a lásky |
1990 | Kde je zakopán pes: memoáromán |
2009 | Hvězdná hodina vrahů |
2005 | Konec velkých prázdnin |
Mýlit se je lidské. A zajímavé z hlediska vývoje, není náš jediný spisovatel. Je důležité tyto skvosty uchovat, ne jako nástroj ostrakizace, ale jako "poučení z krizového vývoje literatury". Pro mládež poučné čtení: moderní = poplatný době, nemající dlouhou platnost.