O kocourovi a bručounovi
Cleveland Amory
O kocourovi, který přišel na Vánoce série
Volně navazuje na bestseller O kocourovi, který přišel na Vánoce. Další dobrodružství této kouzelné dvojky potěší všechny milovníky zvířat. Amory si obratně dělá legraci sám ze sebe a zároveň se nepřímo vyznává z obdivu ke svému milovanému kocourovi. Známý a velice populární příběh o zatoulaném bílém kocourovi a o jeho pánovi, který ho o Štědrém večeru našel opuštěného a zbídačelého v zapadlé newyorské uličce, pokračuje dalším vyprávěním, jež je vtipné a dojemné zároveň. Lední medvěd se odmítá stát celebritou, proslulou díky první knize O kocourovi, který přišel na Vánoce; jeho pán se mu snaží sestavit horoskop, i když nezná jeho datum narození; setkáme se dokonce i s první dámou Spojených států. Vyprávění se stále zaplétá a rozvětvuje a příběh kocoura a jím ochočeného bručouna se ubírá zcela nečekanými směry.... celý text
Literatura světová Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: 2010 , PráhOriginální název:
The Cat and the Curmudgeon, 1990
Knížku jsem četla kvůli prvnímu dílu...Je to zvláštně napsané dílo a místy mi přišla trochu zdlouhavá, ale jinak se mi moc líbila, mám ráda zvířata atˇ je to kočka nebo pes, nedělám rozdíly.
Druhý díl o Ledním Medvědovi opět krásný :-) Autor byl mistr slova a já za to moc děkuji :-) knihu jsem si maximálně užila.
Po pár letech jsem se ke knize znovu vrátila. Bohužel tentokrát mě nebavila tolik, jako při prvním čtení, ale i tak mám nejraději předposlední kapitolu :) Kniha neosloví každého, místy je zdlouhavá, každopádně své čtenáře zajisté má.
Druhý díl byl o hodně horší. Velkou část knihy jsem se nudila a chvíli jsem měla chuť ji úplně odložit nedočtenou. Ba dočetla jsem, ale trvalo to. Od druhé poloviny to začalo být trošku lepší. Ale opravdu jen trošku...
Druhý díl o Ledním medvědovi mě poměrně zklamal. Dost pasáží mě nudilo a měla jsem co dělat, abych knihu vůbec dočetla. Na můj vkus tam bylo "málo kocoura". První díl se mi moc líbil, ale třetí už asi zkoušet nebudu.
Máme doma taky kočku, nikdy by mě nenapadlo o ní psát. Autor byl zřejmě velký milovník zvířat-je to chváli hodné, ale někdy mají tito lidé osobité názory na soužití člověka a zvířete, zvíře je u nich pánem v domě a zvláště kočky toho umí jaksepatří využívat ! Kniha (první díl jsem nečetl) byla místy zajímavá, místy nezajímavá.
Tak to já bych klidně pár (desítek) stran přidala. Jak je už u mě zvykem, opět mám výhrady ke konci. Tentokrát jsem měla tendenci rozlepovat poslední stránky, jestli jsem nějakou nevynechala. Na můj vkus zcela neukončené dílo. Ale zrovna u tohoto typu knihy to až tak nevadí. Kočky miluju, doma mám taky jednoho takového ledního medvídka, o to více je myslím nesnadné mě s tímto tématem potěšit a proto klobouk dolů a díky za milé čtení. Určitě si od autora seženu další knihy.
Nečetla jsem první díl, takže neznám začátek příběhu. Bručoun a kocour Lední medvěd jsou dobrá dvojka. Bručoun o tom umí dobře, s nadhledem a laskavým humorem, vyprávět. Jen by to možná sneslo míň stránek, občas jsem se trošku nudila. Nebo nejsem ten správný typ čtenáře, i když kočky a povídání o nich mám moc ráda.
2009 | O kocourovi, který přišel na Vánoce |
2010 | O kocourovi a bručounovi |
2011 | O nejlepším kocourovi |
Musím přiznat, že kniha mě vůbec nezaujala. Dočetla jsem, ale s velkým přemáháním.