O mašince Tomášovi 2 - Tomáš a jeho přátelé
Christopher Awdry , Wilbert Awdry
O mašince Tomášovi série
Užitečné mašinky za vámi přijíždějí s dalšími dobrodružstvími, která zažily na ostrově Sodor. V půvabných příbězích vystupují silná mašinka Henry, pásový traktor Terence, úzkorozchodná mašinka Skarloey ze starých dobrých časů, Mavis, neposedná mašinka z lomu, a také přístavní jeřáb Cranky, který se nejprve chová k ostatním nafoukaně, ale pak zkrotne a Tomášovi a Percymu je nakonec ještě vděčný za to, že ho zachránili.... celý text
Hezká knížka, pěkně se četla, spousta hezkých obrázků, děti byly nadšené :-) . A ano, jen těch příběhu by mohlo být více.
Dcera mašinku Tomáše miluje. Knihy máme ještě po jejím tatínkovi a musím říct, že velmj bavila. Jen je škoda, že první kniha byla příběhů hodně plná, v téhle jsou jenom tři. Je to škoda.
Knihu jsme půjčily v knihovně a měla velký úspěch. Pohádky o mašince Tomášovi jsou u nás v oblibě.
Půjčujeme v knihovně a děti prostě mašinky milují. Takže je vracíme a půjčujeme zase znovu.
Prvni dily masinky Tomase jsou podle mych poznatku urceny pro nejmensi deti (prvni dil byl v tomhle ohledu jeste lepsi). Jednoduchy text, par novych slov k osvojeni a nepreplacana detska ilustrace. Jako prvni knihy vrele doporucuji :)
Je to tak jednoduše napsané, příběhy mají ponaučení, pěkné obrázky.