O pejskovi a kočičce: Jak si myli podlahu (adaptace)
Eduard Hofman
O pejskovi a kočičce série
Zpracováno podle kresleného filmu Eduarda Hofmana na motivy Josefa Čapka. Pohádková knížka pro malé čtenáře.
Nádherná pohádka. Milovala jsem ji já, moje děti, moje vnučky. Nestárnoucí krása. Děkujeme, pane Čapku!
Pohádky o pejskovi a kočičce mne zaujaly, nejenom mě, ale i moje děti a vnoučátka. I Dášenka je nezapomenutelná.
Klasika klasik od pana Čapka, která má poměrně nové vydání, řekla bych povedené vydání. S dcerou velmi rády čteme pořád dokola :-)
Pro mně má stálé kouzlo, ale dnešním tří a čtyřletým mrňatům jsem musela mnohé vysvětlovat. Maminka podlahu vysává nebo má mop, pere v automatické pračce, prádlo se suší v sušičce. Mýdlo tuhé sice znají, ale k mytí čehokoliv jsou přece tekuté přípravky! Přesto pozorně poslouchaly mou četbu i má vysvětlení a obrázky se jim líbiliy.
Mě zas v paměti utkvěl trik se vzájemným věšením se na prádelní šňůru. Jako děcku mi tam něco nesedělo, tušil jsem že mě autor nějak šikovně oblafnul.
Zvláštní... V paměti mi utkvěla nejvíce zrovna ta lehounce brutální scéna o tom, jak čistili podlahu vlastními kožichy, až si je málem prodřeli. Nemluvě o tom, že sami se sebou navzájem zacházeli jako s hadry.
Pejsek a kočička jsou mojí srdeční záležitostí, takže nejde dát jinou známku než pět. V tomto provedení jsou velké barevné obrázky a méně textu, takže ideální pro menší děti. Četla jsem v angličtině, ale vybavovaly se mi české dialogy. Tuhle knížku mám prostě pod kůží.