O záhadném semínku

O záhadném semínku
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419715/bmid_o-zahadnem-seminku-08f-419715.png 5 7 7

Myslíte, že na zahradě je nuda? Velký omyl! Pod zemí i nad zemí to totiž žije! Přesvědčí vás o tom nová pohádková knížka oblíbené autorky Báry Vajsejtlové. Chcete vědět, co se nakonec vyklubalo ze záhadného semínka, jak to dopadlo s nafoukaným rajčetem, marnivou cuketou nebo okurkou, která nechtěla, aby skončilo léto? Tak hurá na zahradu!... celý text

Ctirada
30.01.2023 3 z 5

Autorka dětem předává důležitá životní poslání, ale na konci knihy už mi toho přišlo tak nějak moc. Vybrat dvě tři pohádky a zařadit je do jiné sbírky, byla bych nadšená. Nejvíc mi však vadila složitá souvětí - při předčítání jsem mnohdy ztrácela původní myšlenku.

Kniha stojí za přečtení, už jen kvůli netradičním hrdinům.

LunaL.
21.06.2022 4 z 5

Hezká, originální knížka, kdy hlavní hrdinové nejsou princové, ale zelenina a ovoce :) Každá kapitola byla o jiném ovoci/zelenině, často i ukazovala různé druhy povah. Pohádky byly vtipné, poučné, nápadité. Poměrně dlouhé, ale je pravda, že na věk 5+asi akorát.
Hezky seznámí děti se zeleninou - co u nás roste, jak se to sází, sklízí, skladuje, co se z ní vyrábí...
Za přečtení určitě stojí :)

Kattie
02.11.2021 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádkových knížek. Příběhy jsou nápadité, milé a veselé. Z příběhů se děti blíže seznámí s ovocem a zeleninou, v každém se něco naučí - například to, že brambory rostou pod zemí, že je brokolice plná vitamínů, rajčata a okurky mohou být pěstovány ve skleníku, či že je velká úroda spojená se spoustou péče a práce. Najdou zde ale i klasické pohádkové ponaučení, například jaká povaha se nevyplácí a že každý má na světě své místo. Čtu před spaním se čtyřletým synem a dvouletá dcera poslouchá a prohlíží si obrázky. Jedna z knížek, kterou doporučuji zařadit do domácí knihovničky.

bookcase
18.12.2019 5 z 5

Milé pohádky se zeleninou v hlavní roli. Povedené a poučné.

Jasppy
17.10.2019 5 z 5

Úžasně napsaná a ilustrovaná kniha pro děti. Příběhy o zelenině mají vždy nějaké ponaučení, které si dítě rozhodně zapamatuje. Ale hlavně zjistí jak všechno na zahradě funguje. Doporučuji hlavně před spaním, protože příběhy nejsou vůbec zbytečně dlouhé.