Oběť bez tváře

Oběť bez tváře
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537605/bmid_obet-bez-tvare-66329c7d3a0d8.jpg 4 1677 1677

Fabian Risk série

1. díl >

Pomsta umí být krutá, zvlášť je-li dokonalá. Dvě zohavené mrtvoly. Dva bývalí spolužáci. A u obou se našla třicet let stará třídní fotografie s jejich přeškrtnutými obličeji – vzkaz pro Fabiana Riska. Stockholmský detektiv Fabian Risk se právě vrátil zpět do rodného Helsingborgu. Nastoupil na místní kriminální oddělení a hned po příjezdu dostane případ oněch brutálních sériových vražd. A ne náhodou – na školním snímku je totiž i Fabianova tvář. Z paměti se začnou nořit vzpomínky na dětství. Vzpomínky, na něž Fabian není příliš hrdý. Jedna z těch dávných událostí vyvolala něčí vražednou nenávist – a krutou touhu po dokonalé pomstě…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , Témbr

Offer utan ansikte, 2014

Interpreti: Pavel Soukup

nicole1990
27.06.2018 4 z 5

ze začátku to bylo napínavé pak už mě to tolik nebavilo jinak špatná nebyla..Mám ráda severské krimi takže si určitě přečtu i další díly

prestiggio
25.06.2018 5 z 5

Ked som začala čítať, hovorila som si, čo tam chce autor na päťsto stranách písať? No nebolo to také zlé. Práve naopak, bolo to výborné. Od začiatku napínavé. Možno trochu viac postáv. Niekedy mi prekážalo časté striedanie situácie, ale možno som vďaka tomu bola viac napätá. Celkovo hodnotím ako veľmi dobrú knihu.

iveta3689
19.06.2018 5 z 5

Už od začátku linka vede konkrétnímu pachateli, takže jsem přemýšlela, zda to bude to bude opravdu tak jednoduché. Pak se hlavní hrdina zapojí do děje ještě jinak, než doposud a děj dostane další rozměr. A ejhle, ono to může být ještě jinak. Hlavní vyšetřovatel samozřejmě jedná na vlastní pěst a proti pravidlům, líbilo se mi, že se mu to i vymstilo. Oproti jiným příběhům toto bylo konečně uvěřitelné. Příběh je strhující a čtivý do konce. S blížícím se koncem autor krátil kapitoly, takže to čtenáře udržuje ještě více v napětí, střídá totiž více pohledů.

Pe3ček
01.06.2018 5 z 5

Bylo to dobré. Co do stylu psaní, zábavnosti a kvality bych to přirovnal k Robertovi Bryndzovi. Kniha byla napínavá až do konce, jen mi možná chybělo šokující odhalení vraha - bylo to "jen" odhalení. :) Určitě si přečtu i další díl.

Standa24
31.05.2018 5 z 5

Jedna z nejlepších severských krimi, co jsem četl. Dech beroucí pátrání po vrahovi, který je vždy minimálně o krok před policií.

katka.oo
28.05.2018 5 z 5

Kniha mě trochu odrazovala svou velikostí, ale nelituji, že jsem se do ní pustila. Opravdu dobré počtení, napínavé, sympatické hlavní postavy, rychle přečteno. Doporučuji a dávám 5*.

birgitte
25.05.2018 5 z 5

Naprosto vynikající,napětí až do posledni stránky, nadšená, těším se na dalšího Fabiena Riska. Doporučuji ...

Leninkka
20.05.2018 4 z 5

Já ty severské krimi prostě můžu :) Kniha se četla dobře, zápletka taky dobrá, jen některé nelogické a nepochopitelné jednání hlavního hrdiny mě místy dost vytáčelo. Hlavně co se jeho rodiny týče. SPOILER!! Nějak nechápu, jak může matka odejít od nezletilého syna a otec si ho xy dní "nevšímat".

mapet85
16.05.2018 4 z 5

Zo severu k nám prichádza, aspoň podľa obálky, nová senzácia Stefan Ahnem. Ten nám vo svojej prvotine predstavuje Fabiana Riska, detektíva, ktorý sa zo Štokholmu aj s rodinou vracia do rodného mesta Helsingborgu, kde najskôr plánuje dovolenkovať a potom sa vrhnúť do práce. Všetko však zmení vražda jeho spolužiaka zo základnej školy a Fabian sa púšťa spolu so svojimi novými kolegami do vyšetrovania.

Kniha je napínavá, v podstate nám ponúka také tradičné rysy severskej detektívky. Keďže vyšetrovanie prebieha striedavo vo Švédsku aj Dánsku, kniha je písaná z viacerých pohľadov vrátane toho vrahovho, ktorý mi prišiel v štýle vrahov Jeffereyho Deavera.

Občas mi ale prišlo správanie a konanie hlavného hrdinu zvláštne, rovnako aj niektoré situácie. Napriek napínavému záveru mi kniha prišla neukončená a nie úplne uzavretá. Snáď sa to objasní pri ďalších autorových knihách, do ktorých sa určite pustím. :-)

radus
16.05.2018 5 z 5

Velice dobrá detektivka, napínavá od začátku do konce, čte se jedním dechem. Po dlouhé době detektiv, který netrpí žádnou poruchou a vede normální rodinný život. Uvidíme, co přinese pokračování :-)

PetK
15.05.2018 4 z 5

Jako první díl série to nebylo vůbec špatné. Je hrozně těžké nějak hlavního hrdinu odlišit od zbytku "severských detektivů", ale mám takový zvláštní dojem, že tohoto si budu pamatovat i za pár měsíců. Uvidíme. :-)

Evule81
14.05.2018 5 z 5

Super napínavá kniha. Četla se výborně. Určitě doporučuji.

Ajina76
06.05.2018 5 z 5

Od tohoto autora jsem četla první knihu. A nemám připomínky. Velmi mě zaujala. Přečetla jsem ji jedním dechem. Na vraha jsem ale nepřišla. Možná jen trochu strmý závěr.

Ajuszka
01.05.2018 5 z 5

Ale joo,dobre cteni.Takova ta klasika.Mohla by byt tenci,ale cetla se dobre.Jsem zvedava na dalsi knihu :)

janasim
30.04.2018 5 z 5

Tak to bylo nečekané, velmi čtivé, pro mě plné nepředvídatelných momentů.Někdy moc drsné, až se o sebe bojíte a doufáte, že jste byli na všechny vždycky hodní.

koki.veru
30.04.2018 5 z 5

Nádherná knížka, velice zajímavý příběh. Nemohla jsem se vůbec odtrhnout. Už se těším na další díl :)

Kikuse13
23.04.2018 5 z 5

Kniha se čte sama, určitě si přečtu i další dvě knihy od tohoto autora.

knihomolkadorfa
21.04.2018 5 z 5

Pro mne super příběh. Ano, je tam pár nelogických a pro mne zcela nepochopitelných situací a momentů. Ale jako celek mě velmi bavila. Originální téma a napětí, které nedovolí knížku odložit ...

Edlik
18.04.2018 4 z 5

Tak řekněme slabší 4*. Další zástupce z módní vlny severské krimi. Děj a zápletka jsou zajímavé. Postavy dobře napsané, ale měl jsem problém u konce. Nějak moc rychle to skončilo a zůstalo pár nedořešených dějových linek. Ano vím, že bude další díl, ale i tak mohlo být dořešeno více.

jana3099
17.04.2018 3 z 5

Nooo tak jo přečetla jsem, kniha měla zajímavý námět, zajímavý děj, ale nějak moc mě zas nepohltila, detektivky čtu hodně a ráda, ale tahle nějak moc nepřekvapila, ale přečíst si ji rozhodně doporučuji ;-)