Silnice č. 9

Silnice č. 9
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468448/bmid_silnice-c-9-fD3-468448.jpg 4 126 126

Odložené případy série

Druhý, samostatný díl oceňované série Odložené případy, inspirované skutečnými událostmi z okolí Malmö a Österlenu. Na Velký pátek ráno je u majáku ve Stenshuvudu nalezena mrtvola kontroverzní malířky. V její blízkosti objeví policie také zvláštní druh hlíny, který se před patnácti lety vyskytl na jiném místě činu, když byl nedaleko Ystadu zavražděn mladý pianista Max Lund. „Superpoldová“ Tess Hjalmarssonová s kolegyní Marií Erlingovou sice při vyšetřování neodkryjí žádné zjevné souvislosti mezi oběťmi, ale v Österlenu tím odstartují řadu dramatických událostí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Jota

Väg 9, 2020

orinka3
24.11.2021 1 z 5

Nebaví mě to. Tento styl mi nevyhovuje, mám radši souvislý děj. A když je tam navíc hned na začátku lesbička (nic proti nim nemám), jen mě to utvrzuje v tom, že autorka brnká na současnou politickou strunu a knihu jí vylepšuje.

Nuttelka
22.11.2021 5 z 5

Jak jsem předpokládala, na další díl s Tess a jejími kolegy jsem se těšila, takže i tento případ mě zaujal. Není to nic akčního, ale to pozvolné tempo vyšetřování mě prostě baví.
Hana Dvořáková se k této sérii opravdu hodí.
(Audiokniha)

Vesmich
10.11.2021 5 z 5

Stejně jako první díl - pro mě to prostě je. Vyhovuje mi jak styl psaní, tak obsah. Odložený případ se, stejně jako minule, týká mladého člověka a jeho rodiny. Autorka popisuje všemožné vazby a vztahy, což dělá děj pomalým. Vzhledem k tomu, že toho je ke sdělení hodně - život v zemi, jak to chodí na jihu země a podobnost s Dánskem, životní příběhy aktérů, tak to ani rychlé být nemůže. Rozhodně si pokračování ujít nenechám.

alzbeta4340
15.08.2021 5 z 5

Rozhodně žádný thriller. Silnice č. 9 je detektivka, která celkem reálně, i když beletrizujícím způsobem, ukazuje policejní vyšetřování. Každého čtenáře takový styl nezaujme, ale já jsem spokojená. Takový je prostě život...

Makůvka
12.08.2021 5 z 5

Mě se to líbilo. Sice to nebylo až tak akční, na co jsem poslední dobou z knížek zvyklá, ale nebyly tam ani žádné potoky krve. Vyšetřovatelky jsou fajn a určitě si ráda přečtu další díl.

ctenarkaEva
02.08.2021 3 z 5

Celkem čtivá kniha, ale připadalo mi, že je zde méně pátrání, vyšetřování a zkoumání a více "omáčky" okolo. Na druhou stranu někteří čtenáři možná uvítají podrobnější popis soukromého života a starostí vyšetřovatelky Tess. Já bych uvítala více napětí a lepší vysvětlení některých událostí.

JustWomen
20.07.2021 3 z 5

Bylo to čtivé, ale něco tomu chybělo. Pár nelogických věcí, pár nevysvětlených událostí, tak zase průměr.

Titas9001
12.07.2021 5 z 5

Spokojenost i s dalším případem. Nezvěstná se mi líbila a Silnice č. 9 je ještě o trochu lepší. Tess a Marie jsou sympatická detektivní dvojice. Co může způsobit celoživotní pocit křivdy je někdy hodně děsivé.

skutečné kriminální případy LGBT, queer, LGBT+

Tina Frennstedt