Silnice č. 9 přehled
Tina Frennstedt
Odložené případy série
Druhý, samostatný díl oceňované série Odložené případy, inspirované skutečnými událostmi z okolí Malmö a Österlenu. Na Velký pátek ráno je u majáku ve Stenshuvudu nalezena mrtvola kontroverzní malířky. V její blízkosti objeví policie také zvláštní druh hlíny, který se před patnácti lety vyskytl na jiném místě činu, když byl nedaleko Ystadu zavražděn mladý pianista Max Lund. „Superpoldová“ Tess Hjalmarssonová s kolegyní Marií Erlingovou sice při vyšetřování neodkryjí žádné zjevné souvislosti mezi oběťmi, ale v Österlenu tím odstartují řadu dramatických událostí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , JotaOriginální název:
Väg 9, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Silnice č. 9. Přihlašte se a napište ho.
Líbilo se mi víc, než první případ.
Případ z minulosti se prolíná se současným pátráním dvou vražd.
Citlivě a nenásilně zpracované, čtivé a poutavé a to i přes to, že mi nejsou hlavní hrdinky moc sympatické.
Kniha mi "ležela" ve čtečce dlouho a až nyní jsem se rozhodla ji přečíst.
Za mě hrozně zdlouhavé, nudné, bez jakéhokoliv napětí a hlavní vyšetřovatelky mi teda vůbec nejsou sympatické a jejich soukromí mě nebaví a nezajímá.Dalo mi práci vůbec knihu dočíst.
Asi už jsem zmlsaná mnohem lepšími krimi knihami.
Další díl už tedy určitě číst nebudu.
Knižní novinky do konce roku
12.12.2021
Knižní novinky (24. týden)
13.06.2021
Kniha Silnice č. 9 v seznamech
skutečné kriminální případy LGBT, queer, LGBT+
Také tento odložený případ se mi moc líbil a knihu jsem měla poměrně rychle přečtenou. Mám ráda takové to poklidné vyšetřování, které připomíná klasickou detektivku z dob dávno minulých. Proto také zde hodnotím pěti hvězdami a brzy si určitě přečtu další.