Nezvěstná přehled

Nezvěstná https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447980/bmid_nezvestna-t52-447980.jpg 4 154 154

Odložené případy série

1. díl >

Švédská krimi série, v níž přední detektivové znovuotevírají 16 let odložený případ brutální vraždy, která neměla být nikdy vyřešena. V létě před 16 lety zmizela v jižním Švédsku 19letá dívka. Případ nebyl vyřešen a dívka se nikdy nenašla. Nyní se v Malmö objevil vrah, který napadá a znásilňuje ženy přímo v jejich domovech. Důkazy ukazují nápadné podobnosti s vyšetřováním dlouho hledaného dánského vraha z Valby. Slavný dánský expert na profilování zločinců a odborník na muže z Valby Carsten Morris se připojí ke švédskému týmu vyšetřovatelů pod vedením inspektorky Tess Hjalmarssonové a její parťačky Marie Erlingové, které se snaží vyřešit oba případy, jež by zdánlivě mohly souviset. Podaří se jim zastavit násilníka včas a zjistit, co se stalo s nezvěstnou dívkou z roku 2002? První díl románové krimi série se odehrává v jižním Švédsku a v okolí Malmö. Autorka je expertkou na odložené případy a zkušenou reportérkou zabývající se zejména nevysvětlenými zločiny, díky čemuž je román velmi autentický a realisticky zobrazuje práci vyšetřovatelů. Charaktery hlavních postav a nahlédnutí do jejich soukromí jenom přispívají k napínavosti a očekávání, setká-li se jejich snažení s úspěchem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

Försvunnen , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezvěstná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

Čmeláček
07.05.2024 5 z 5

Jako za sebe fakt tak nějak nechápu to slabé hodnocení tady, protože já jsem byl s knihou dokonale spokojený a dobře se mi četla. Prostě neměla chybu, takže to dnes vidím na pět stars a brzy se vrhnu na další! :)))

dlabikk
10.04.2024 3 z 5

Celkem povedený začátek série. Není to nic o čem bych psala domů, ale nenudila jsem se. Vzhledem k tomu, že jsem milovnice seriálu Odložené případy, tak tato série nejspíš přibude do mých oblíbených. Opět skvěle namluveno a druhý díl (v rámci klubu audiotéky zdarma) čeká :o)


alca-212
20.02.2024 4 z 5

Na knihu jsem si v knihovně nějakou dobu počkala a nelituji. Četlo se moc dobře, pomalejší plynutí děje mi nevadilo. Nebýt to tak předvídatelné, dala bych plný počet.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020


Knižní novinky (13. týden)

22.03.2020


Citáty z knihy (2)

Lidi všechno svádějí na těžký dětství, jako by to byla univerzální omluva. Kdo z nás, kruci, neměl hnusný dětství?


Smrt není to nejhorší, ta patří k životu. Horší jsou všechny lži a podvody okolo.


Kniha Nezvěstná v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených208x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených3x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech2x