Opeřený had
Edgar Wallace
![Opeřený had Opeřený had](https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64259/opereny-had-64259.jpg?v=1297541330)
Novinář Peter Derwin se domnívá, že vizitka, záhadně zanechaná v kabelce herečky Elly Creedové, je jen reklama. Avšak Joe Farmer dostal také jednu. Když Daphne Olroydová odešla z domu milionáře Gregory Bealea, filantropa a cestovatele, do kanceláře svého zaměstnavatele, Leicerster Crewe otevřel přední dveře. Mrtvý muž vypadl do chodby. V ruce svíral vizitku s neuměle vyobrazeným opeřeným hadem...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1992 , BleskOriginální název:
Feathered Serpent, 1927
![lenyleny lenyleny](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/105677/m_lenyleny-MLy.jpg?v=1540914378)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha se velmi dobře četla, má spád, nejsou zdlouhavé popisy. U této knihy si přesně uvědomuji, že autor působí i jako novinář - fakta bez zdlouhavých popisů a přitom čtivé a vlastně i podmanivé. Doporučuji.
![TheTara18 TheTara18](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/127046/m_127046-pjg.jpg?v=1478029248)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Odpočinková a příjemná kniha. Poprvé z knih od pana Wallace, se mi podařilo odhalit viníka ještě před jeho prozrazením. Kniha má dobrý děj, který dokáže čtenáře strhnout. Hodnotím jako nadprůměr.
![Layss Layss](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19218/19218.jpg?v=1381127919)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Odpočinkové detektivní čtení, které dává čtenáři odhadovat různé skutečnosti, které nakonec i vyjdou najevo. Konec ovšem předvídatelný moc není, spíše překvapující svou spletitostí. Kniha se mi docela líbila, i když vím, že se k ní jen tak nevrátím. Také mám ráda dobu, ve které se kniha odehrává, kdy se ženám ještě nadbíhalo a dvořilo se.
1992 | ![]() |
1930 | ![]() |
1932 | ![]() |
1970 | ![]() |
1992 | ![]() |
Za mě asi nej... Wallace z mnoha načtených. Je tam tak nějak vše co ke staré anglické detektivce patří.