Osudné svědectví

Osudné svědectví
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503961/bmid_osudne-svedectvi-MAx-503961.jpg 4 1790 1790

Detektiv Erika Fosterová se během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitá na místě činu. Brutálně zavražděná žena je Vicky Clarkeová, která měla svůj vlastní podcast o skutečných zločinech. Poté co se Erika připojí k vyšetřování případu, zjistí, že Vicky pracovala na nové epizodě podcastu o sexuálním predátorovi, který loví mladé studentky v okolí jižního Londýna, a než se v hluboké noci vloupá k nim domů, dlouho je sleduje. Jakmile Erika zjistí, že všechny Vickyiny poznámky a zvukové nahrávky z jejího bytu v době její vraždy zmizely, začíná jí být jasné, že Vicky byla jen krok od odhalení útočníka, jenž ji zavraždil proto, aby nebyl odhalen a dopaden. Pak ale přijde šok a Erika musí přehodnotit vše, co si do té doby o Vicky myslela a věděla. A s omezeným množstvím indicií a téměř žádnými důkazy musí najít vraha, než udeří znovu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

Fatal Witness, 2022

ElizPetrova
11.03.2023 4 z 5

Řekla bych, že zapracování krimi podcastu do detektivního příběhu se autorce výborně povedlo. Vraha jsem tentokrát vůbec neodhadla. Bylo to jako vždy napínavé, čtivé, žádná hluchá místa. Doufám, že se dalšího pokračování s Erikou dočkáme brzy.

Garfi
10.03.2023 4 z 5

Jsem ráda, že se vrací Erika Fosterová, mám ji raději, než Kate Marshallovou, která neustále řeší, zda pít, či nepít. Detektivka je příjemně napínavá a v porovnání z Keplerovci, nebo Carterem ani nijak zásadně brutální. Knihu jsem "zhltla" za den a půl a těším se na další knihu a na to, kam život Eriku zavane.

baji42
09.03.2023 4 z 5

Solidní detektivka ze série s detektivem Erikou Fosterovou. Moc hezky napsáno, ale konec mi přišel trochu nedotažený, jako by autora tlačil termín odevzdání rukopisu.

Ráčkajda
09.03.2023 5 z 5

Další super díl, který se čte jedním dechem, Bryndza prostě umí.

Marika Vanova
09.03.2023 5 z 5

Další Bryndza a jeho inspektorka Erika se opět četl velmi dobře a rychle. Jen mám dojem, že je Londýn plný deviantů a dalších podivných lidí. Nicméně další si zase ráda přečtu.

MartiSim
08.03.2023 5 z 5

Mam moc ráda tohohle autora. Moc dobrá kniha :) přečteno jedním dechem

berila
05.03.2023 3 z 5

Tato série s Erikou se mně zkraje líbila více, ke konci už jsem zdaleka nebyla tak spokojená. Tento díl však patří k těm lepším , i když za uspěchaný konec dám o * méně. Za přečtení určitě stojí.

Sonne
05.03.2023 5 z 5

Miluju Bryndzovy knihy. Každá jeho další kniha je lepší a lepší. Jak začnu číst, těžko se mi přestává do poslední strany. Osudné svědectví je opravdu top kniha!

Lienilda
04.03.2023 4 z 5

7. dil Eriky Fosterové. Šestý jsem četla více než před rokem a měla jsem dojem, že v závěru 6.dilu se Erika přestěhovala či zvažovala se přestěhovat za svým nemocným tchánem do Manchesteru. Proto jsem byla ze začátku zmatená, proč je najednou v Londýně a o tchánovi ani zmínka. Pročetla jsem si pár desítek komentářů níže a nikdo se nad tím nepozastavuje, asi si to tedy pamatuji špatně.

Jinak děj odsypa skvěle, měla jsem přečteno za dva dny :) Jen konec byl useknutý a ne úplně vysvětlené pohnutky/motiv pachatele a jeho činů. Na další díl s Erikou se budu těšit.

Dajine
04.03.2023 5 z 5

Opět skvělé čtení.

Dudlík08
02.03.2023 5 z 5

Knížku jsem dostala na Vánoce a hrozně jsem se na ni těšila. Eriku mám jako detektiva ráda, i když skoro v každém díle ji někdo chce ublížit a to se mi už moc nelíbí :D Jinak super čtivá kniha, libí se mi, že nejsou tak drasticky popsány vraždy jako například u Larse Keplera :) Velké plus je to, že se děj odehrává v Londýně.

Aya81
01.03.2023 4 z 5

Hurá, Erika je zpět! A snad se na ní i v osobním životě usměje trochu štěstí... ? Každopádně případ napínavý, děj měl spád, jedna hvězdička dolů za možná trošinku uspěchaný závěr, musím být taky trochu kritická a ne jen rozhazovat ;)

KatkaK13
27.02.2023 3 z 5

Eriku mám moc ráda, je mi sympatická i s celým týmem. Líbí se mi, že v této knize popisují i její osobní život a není tak negativní. Možná se mi to líbilo z celé knihy nejvíc.
Samotný detektivní příběh mi úplně nesedl. Vraha jsem odhalila hrozně brzy a první polovina knihy mi přišla nějak neucelená .. Pak to už bylo lepší.
Rozhodně neodrazuji od čtení, ba naopak. Kniha je hodnocená od ostatních velmi dobře. Možná jsem nebyla na správné vlně. Po další Bryndzově knize rozhodne opět sáhnu.

putpuda
27.02.2023 4 z 5

Jelikož jsem předchozí díl četla začátkem 2019, tak jsem si nějak nemohla vybavit vztahy mezi Erikou a Petersonem. Což mě teda štve. Poté vyšla série s Kate M., takže jsem to tak trochu pozapomněla a neponořila se do knížky až tak moc.... Ale jinak se samozřejmě čte dobře a rychle. Takže další díl prosím pěkně dříve ;)

bergle
27.02.2023 5 z 5

Kniza opět nezklamala za mě 5 hvězdiček.

Petulka50
27.02.2023 5 z 5

Krásné svižné rychlé čtení .

tesi04
26.02.2023 5 z 5

Erika zase super. Pro mě zajímavé spojení Anglie a Slovenska. Včetně postav. Napínavé až do konce. Bohužel pro mě malinké zklamání až úplně na závěr knihy. Ale to nechám na posouzení každého. Už se těším na pokračování.

Jiitush
26.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Moc nechápu zdejší hodnocení, devadesát procent mi přijde dost přehnané. Na jednu stranu chápu, proč má kniha úspěch, má všechny prvku světových thrillerů, nechybí tam napětí, masový vrah, automobilové honičky i hlavní vyšetřovatelka v ohrožení, na druhou stranu ale mě osobně už tohle leze trochu na nervy. Proč vždycky Erika musí být na konci knihy v ohrožení života? Motiv vraha taky na konce není pořádně popsán, jak to vlastně všechno zvládl a co ty jeho předchozí útoky? To, aby si čtenář domyslel.

katynka78
26.02.2023 4 z 5

Moje srdcovka, protože pan Bryndza se zasloužil o to, že mám ráda detektivky. Jeho styl mi naprosto vyhovuje, čtivý, svižný, nutí vás stále pokračovat. Jeho vyprávění není přehnaně drsné, tedy alespoň v této sérii s Erikou. Napínavý příběh vás strhne a čtete a čtete. Eriku miluju z více důvodů, jednak je to snad jediná kriminalistka ve světě literatury, která má slovenské kořeny a pan Bryndza to v každém díle připomíná malými drobnostmi (tady třeba paštikou Májka :-) ) a to je super. A jednak je Erika vcelku zodpovědná, nechlastá, moc se nelituje, je oddaná své práci a jde vrahovi po krku do té doby, dokud ho nedopadne. Její soukromý život je sice takový slabší, ale Bryndza je opět jeden z mála autorů, který své hlavní hrdince dává naději, nechá ji jak klopýtnout, tak se zvednout a my čtenáři vidíme, že se jí začíná dařit. Erika taky nepatří k těm hrdinům, kteří mají nesmyslně naloženo, je to uvěřitelná postava a to mi naprosto vyhovuje. Akorát by se teda mohla už poučit a nechodit po vrahovi sama, ale to už je její prudká povaha.
A všechno to, co jsem nyní popsala, najdete ve všech dílech série s Erikou. Fandím ji a pro mě zůstane navždy nejlepší.
K tomuto dílu dodávám jako většina recenzujících, že jsem se velmi těšila a že jsem se nezklamala. Možná ten konec nemusel být tak divný, ale nikterak mi to nevadí.
Mé srdce zkrátka zaplesalo a jsem nadšená.

ivzu77
26.02.2023 4 z 5

Je super, když po delší době vyjde další kniha do série, kterou máte od začátku čtenou a vy vezmete třeba tuto novou sedmou knihu a při první kapitole jste hned v obraze a ději, jako by se v meziobdobí nic jiného nestalo a pokračujete se známými postavami dál jejich životem. Děkuji a těším se na další Eriku a Peterson a a Mossovou.