Pád do temnot

Pád do temnot
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487955/bmid_pad-do-temnot-F3b-487955.jpeg 4 404 404

Mycelium série

V centru pozornosti gerdánské tajné služby je jediný muž: ten, kterého si vybraly Lodě. Intriky a podloudné meziplanetární akce probíhají vskrytu, ale všechno nevyslovené a nepřiznané, co odpradávna bylo mezi Össe a Gerdou, přesto náhle vystoupí na povrch: křivdy, násilí, hrdinství, mlčení. Ti, jejichž světy žily ve vzájemné nenávisti celé věky, svádějí poslední bitvu o artefakt Lodí; a v téže chvíli za tenkou stěnou vlastní mysli i Lucas Hildebrandt bojuje z posledních sil – o příčetnost, o důstojnost, o lidství. Čeká ho dilema a rozhodnutí. Ökrë, Třetí z posvátných drog, může být jeho záchranou i zkázou; ale ať už se pro něj stane čímkoliv, sežehne plamenem všechno, co bylo. Minulost končí. A muže s temnou gerdánskou duší, povahou a kořeny čeká jen propast – a Pád do temnot. Druhé vydání, tentokrát v pevné vazbě, obsahuje navíc Mycelipedii – slovník pojmů z argenitového vesmíru.... celý text

Eslem
12.08.2014 5 z 5

Hmyzí bůh pozvolna vystupuje z obálek, mozaika se skládá a nabývá čím dál větších rozměrů. Už jenom vzhledem k názvu knihy se dá uhodnout, co v Lusově ampuli ve skutečnosti bude, ale jinak je kniha nádherně spletitá a useknutá akorát, aby si čtenář trochu oddechl a neukousal si ruku, než se bude moct natáhnout po dalším dílu.

Verunk
23.06.2014 5 z 5

Už se nemůžu dočkat, až autorka napíše zbylé knihy do série. Příběh se krásně rozvíjí a už se opravdu moc těším na pokračování ...

pil
10.06.2014 5 z 5

Dnes jsem ve vlaku a následně v metru dočetla trojčičku Mycelia Ach! Když Lucas rozkousl a vložil do úst kapsli s jedem, zastavila jsem se, zvedla hlavu a zírala do prázdna. V hlavě se mi objevily GoT a strach, že hlavního hrdinu autorka vážně nechá umřít! A pojede se dál!
Ach, to bylo napínavé až do konca!

jarmik
19.05.2014 5 z 5

Třetí díl se myslím vyjímá zrychlující se akčností a splétáním intrik. Cizozemské tajné služby a církevní řády se na Zemi jen rojí. Lži, manipulace, intriky a diplomatické pasti jsou pořád zamotanější a rafinovanější.

Také se zvětšuje měřítko: měl jsem pocit, jakoby se kamera ve filmu zvedala pomalu z detailu v místnosti až někam nad střechy domů a vysoko nad město: do galaktické hry vstupují vedle lidí, Lodí a Össeanů další kosmické mocnosti.

Jak to má v napínavém žánru být, čím více se odkrývá celkový obraz, tím strašnější pochyby čtenář má, kdo je vlastně hodňák a kdo zlák. Respektive každou chvíli to vypadá jinak a čert ví, jak to je ve skutečnosti!