Padesát odstínů temnoty
Erika Mitchell Leonard
Padesát odstínů / Fifty Shades série
Druhý díl erotického románu o temných touhách v každém z nás... Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě...... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2015 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades Darker, 2011
Interpreti: Tereza Bebarová
děj by se dal napsat na mnohem méně stran, ale docela dobré, třetí díl si přečtu, ale spíš jen tak ze zvědavosti. Vnitřní bohyně mi lezla na nervy napříč celou knihou. Na druhou stranu je asi celá trilogie spíš zaměřená na přerod duše C. Greye... Dvě hvězdy, víc ani ťuk...
Jsme nadšená i druhým dílem sice není už tolik lákavá jako první díl,ale nedokázala jsem od ní odtrhnout!
Nedoporučuju číst nezadaným a případně neopětovaně zamilovaným... knížka fajn ale První díl byl mnohem lepší tohle na mě už bylo moc přeslazený a chyběla mi tam ta troufalost, nečekanost atd atd. co v prvním díle byla min. na 70% stran.
Ale z a mě dobré 4* si tak i tak zaslouží!
P.S jsem ráda že knížka skončila tak jak skončila a to čekání do září nebude tak k nevydržení jako na druhý díl :-)!
V současné době je to asi jedna z nejčtenějších knížek. Ano, jsem ráda, že jsem si jí přečetla, ale vím, že bych po ní znovu nesáhla, celkem i váhám, jestli si přečtu ten třetí díl. I když se knížka četla celkem dobře, taková současná červená knihovna.....docela mi vadilo, že se tam pořád dokola opakují jedny a ty samé výrazy.
Lepší než 1. díl :) ... a už se velmi těším, až se mi do rukou dostane třetí pokračovaní :)
Za tenhle díl dávám opět (stejně jako za první) plný počet hvězdiček. :-) Už aby tady bylo září :-))))))
Už to bylo spíš o vanilce :)....taková pohoda - klídek,téměř žádné překvapení,přesto jsem ji zvládla přečíst do týdně.
Řekla bych, že je tento díl o něco lepší, než ten první, ale o moc ne. Stále je mi hodně nesympatická hlavní hrdinka a pasáže, které autorka pojala jako přehlídku bohatství milionáře (cestování v helikoptéře, výlet lodí apod.), si klidně mohla odpustit. Závěr knížky byl pro mě až moc přeslazený. Třetí díl si asi přečtu spíš ze zvědavosti, k celé sérii se asi těžko někdy ještě vrátím.
Téééda! já se tak těším, až se mi dostane do ruky 1. díl!!!!! Tenhle byl úžasný a zároveň se už také těším na třetí díl!
Prvnímu dílu jsem dala tři hvězdy, druhý byl o něco zdařilejší. Přesto to není vrchol umělecké tvorby :) Je to prostě něco, co chce průměrná čtenářka. Čte se to lehce, bez nutnosti hodně přemýšlet. Děj není nijak (vůbec) spletitý, prostě se jen přechází z jedné erotické scény do druhé... Pro mě je to klasická červená knihovna. Poslední díl si ráda přečtu, ale pochybuji, že se k této sérii někdy vrátím.
První díl jsem četla ze zvědavosti a ke konci jsem měla sto chutí s tím praštit. Druhý díl: NUDÁÁÁ!!! Ale obrovská. Nebudu ani hodnotit, protože jsem to vzdala po 50 stranách.
Druhý díl mi přišel lepší, i když stále těžko uvěřitelný :-). S realitou nejspíš nemá mnoho společného.
No tedy, to je ale brak :-), hlavně ten konec (dočetla jsem to tak tak) - jak z červené knihovny ! Proč ta pupularita ?
M.j., vůbec nevím, proč "temnoty" - vždyť to je o ničem a nic tak extra temného na tom není.
Intelektuála fakt neuspokojí.
sex sexuální úchylky láska pro ženy erotika bohatství psychická traumata erotický byznys BDSM romance Padesát odstínů erotické romány romány pro ženy erotické pomůcky sexuální vztahyAutorovy další knížky
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
právě čtu - jsem odhadem v polovině a už teď mě chytá alergie na slovo bejby (nevím jestli to je tím jak je to psáno), je jasné že tento díl je hlavně o duši a vývoji C. Greye těším se až dočtu a dozvím se něco nového. Tak knihu jsem dočetla - třetí díl si přečtu,aby jsem se dozvěděla konec ale jinak nelituji,že jsme si knížky nekoupila. Už bych po nich nesáhla. Ve druhém díle se mi hrdinové zprotivili - nevím prostě opakující se fráze, vnitřní bohyni bych nejraději nakopala... a to,že jsem si po prvním díle pomyslela, která žena by nechtěla alespoň na pár dní potkat pana Greye tak po druhém si říkám, no jen to ne. Jeho změny nálad by nepřekonal ani "božský" sex. Asi tam můj názor